Edukacijski projekti

‘DON’T HATE THE MEDIA BE THE MEDIA’ – OSNOVNA RADIONICA VIDEO AKTIVIZMA

Trodnevna ili četverodnevna radionica (20 – 24 radna sata) . Program uključuje bazično upoznavanje s kamerom i snimanjem, montažom i novinarskim slaganjem priče. Forma je uglavnom angažirana TV reportaža ili kratki dokumentarni film.

Saznaj više Programa radionice (3 dana)

DODATNA RADIONICA

Radionica osnova snimanja, montaže, aktivističkog i TV novinarstva koja omogućuje dodatni praktični rad. Program uključuje dodatni monitoring i više samostalnog rada te pojedine potrebne dokumentarne komponenete, npr. scenarij ili režija.

Programa radionice (7 dana)

NAPREDNA RADIONICA

Ddesetodnevna intenzivna radionica za polaznike/ice osnovnih radionica. Zajednička su predavanja iz scenarija, organizacije i produkcije, a ponuđene kreativne grupe su: snimanje, montaža i režija.

Saznaj više Program radionice u Splitu Program radionice u Zagrebu

RADIONICA DOKUMENTARNOG FILMA

Višemjesečna kontinuirana radionica dokumentarnog filma, od ideje do realizacije, uz teorijski uvod te samostalno snimanje filma i montažu.

Primjer programa

MONITORING I TEHNIČKA PODRŠKA

Mentorski rad s autori(ca)ma nakon radionice, komentiranje njihovih samostalnih radova te usmjeravanje u određenom smjeru.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media