Mezostajunu posebno priznanje u Betini

Ponedeljak, 24.09.2018
Mezostajunu posebno priznanje u Betini

Na prvom izdanju novog filmskog festivala u Betini na otoku Murteru, kratki eksperimentalni dokumentarac "Mezostajun" Ivana Ramljaka osvojio je posebno priznanje žirija. Žiri u sastavu Vlado Zrnić, Boris Poljak Ivica Perinović posebno su istaknuli 'fotografiju i originalnost'. Glavnu nagradu osvojio je dokumentarni film redatelja Nebojše Slijepčevića "Dragi susjedi", nastao u produkciji HRT-a.
 

Saznaj više

Dani ludila nagrađeni na Festivalu slovenskog filma

Nedelja, 16.09.2018
Dani ludila nagrađeni na Festivalu slovenskog filma

Film 'Dani ludila' Damiana Nenadića na upravo završenom Festivalu slovenskog filma osvojio je nagradu Vesna za posebna dostignuća. Žiri u sastavu Haidy Kancler, Metod Pevec i Miloš Srdić nagradili su film jer bez moraliziranja otvara mučna pitanja o tome kako se spram psihološke pomoći odnosimo mi, a kako reagiraju medicinska znanost i farmaceutska industrija. Zahvaljujući dobro promišljenom pristupu, tj. naizglednoj odsutnosti autora, ostaje nam iskren, brutalno uvjerljiv dokument koji na gledatelja djeluje gotovo fizički. Film je nastao u produkciji Restarta u koprodukciji sa slovenskim Petra Pan Filmom.

Saznaj više

Posljednji tjedan prijava za Školu dokumentarnog filma!

Ponedeljak, 27.08.2018
Posljednji tjedan prijava za Školu dokumentarnog filma!

Škola dokumentarnog filma u organizaciji udruge Restart raspisala je prijave za upis osme po redu generacije novih dokumentarista/ica! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se od 25. rujna 2018. do 28. veljače 2019. u Zagrebu. Prijave traju do 1. rujna, stoga požurite! Informacije o prijavama i programu pronađite na službenim stranicama programa.

Saznaj više

Nagrade 16. Liburnia Film Festivala

Subota, 25.08.2018
Nagrade 16. Liburnia Film Festivala

Žiri 16. Liburnia Film Festivala u sastavu Hanka Kastelicova, Sandra Bastašić, Matjaž Ivanišin, Boris Ružić i Dean Lalić, između 18 filmova prikazanih u konkurenciji, odabrali su pobjednike. Najbolji film 16. LFF-a je 'Meso' Elvisa Lenića (produkcija: Kinematograf), kojemu je pripala nagrada i za Najbolji regionalni film. Posebno priznanje žirija osvojio je 'Majči' Josipa Lukića u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Najbolji redatelj je Lovro Mrđen ('Patrola Uran'), a za rad na istom filmu nagrađena je i montažerka Helena Kanini Kiiru. Najbolju fotografiju potpisuje Joško Morović, snimatelj filma 'Bebe na Vole' Vladimira Gojuna, dok je najboljim dizajnerom zvuka proglašen Martin Semenčić za film 'Meso'. Publika je prosječnom ocjenom 4,57, nagradila srednjemetražni film Vlatke Vorkapić 'Pusti Dobre, pusti' (Fade In). Uz novčane i edukacijske nagrade koje osiguravaju festival i njegovi partneri, Balkan Documentary Center i Institut dokumentarnog filma, Restart pobjednicima osigurava izradu DCP-ja.  

Saznaj više

Srbenki Srce Sarajeva!

Subota, 18.08.2018
Srbenki Srce Sarajeva!

Prvo Srce Sarajeva za Restart u kategoriji dokumentarnog filma! Dokumentarni žiri Sarajevo Film Festivala na čelu s Leenom Pasanen, direktoricom festivala dokumentranog filma iz Leipziga, ocijenio je kako je 'Srbenka' Nebojša Slijepčevića zaslužio nagradu zbog svog intrigantnog suočavanja s teškim pitanjima iz prošlosti. Osim žirija, Srbenku je, s ocjenom 4.76, najboljim filmom dokumentarnog programa proglasila i publika. Na koprodukcijskom marketu Cinelink, producenti projekta 'Fiume o Morte!' Igora Bezinovića osvojili su EAVE stipendiju.

Saznaj više

1 2 3 4 > >> 1 od 116

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Restart label - Izdanja