Srbenka ekskluzivno dostupna na Volimdokumentarce.net

Srijeda, 16.01.2019
Srbenka ekskluzivno dostupna na Volimdokumentarce.net

Dokumentarni film godine, Srbenka, redatelja Nebojše Slijepčevića, ekskluzivno je dostupan u prvoj domaćoj online dokumentarnoj videoteci, „Volim dokumentarce“. Od danas na www.volimdokumentarce.net, uz više od 70 najzanimljivijih dokumentarnih ostvarenja iz svih dijelova svijeta, možete pogledati prošlogodišnjeg dobitnika Srca Sarajeva i Doc Alliance nagrade

Saznaj više

Masterclass Jaya Weissberga u Zagrebu

Srijeda, 12.12.2018
Masterclass Jaya Weissberga u Zagrebu

Jay Weissberg, jedan od najcjenjenijih američkih filmskih kritičara gostovat će u Zagrebu 13. i 14. prosinca 2018. godine. Prvog dana, u četvrtak u Kinu Europa (Dvorana Müller) s početkom u 21 sat održati će masterclass na temu “Kako zapadnjački mediji vide istočnoeuropske kinematografije?“. Razgovor će biti na engleskom jeziku, uz vodstvo filmskog kritičara Vladana Petkovića. Ulaz je besplatan. Uz masterclass, Weissberg tijekom svog posjeta održava i dvodnevnu radionicu namijenjenu mlađoj generaciji hrvatskih filmskih kritičara.
 
Masterclass i radionica održavaju se u suradnji Restarta, Dokukina i projekta GoCritic! portala Cineuropa.
 

Saznaj više

Pobjednički niz na 50. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva!

Utorak, 27.11.2018
Pobjednički niz na 50. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva!

U sklopu jubilarne 50. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštvagodišnje priredbe neprofesijskog filmskog stvaralaštva održane u Kinu Tuškanac u Zagrebu od 23. do 25. studenog 2018. godine., nagrađena su četiri filma nastala na zadnjoj Školi dokumentarnog filma koju provodi Restart. Prvu nagradu podijelila su čak tri filma Škole: '3. rujna 2015.' Sare Jurinčić, 'Mjesto odakle vam pišem pisma' Nikoline Bodanović i 'Remiza' Arona Kovačića. I četvrti školski film prikazan u konkurenciji revije nagrađen je. Drugu nagradu je s još dva filma podijelio i 'Kako je Tanja ostala sama' Mie Sidorov.

Saznaj više

Dani ludila u Beogradu i Sarajevu

Ponedeljak, 26.11.2018
Dani ludila u Beogradu i Sarajevu

'Dani ludila' Damiana Nenadića imat će srpsku premijeru, 27.11., na 24. Festivalu autorskog filma u Beogradu u sklopu natjecateljskog programa 'Hrabri Balkan'. Film će predstaviti producent Oliver Sertić, koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja gledatelja. Odmah nakon Beograda na redu je bosanskohercegovačka premijera, u programu 13. izdanja Pravo ljudski Film Festivala u Sarajevu u sklopu programa 'Nutarnji pogled: Film i uznemireni um'. Na istom festivalu, u programu 'Re:Versus' bit će prikazan i 'Dom boraca' Ivana Ramljaka

Saznaj više

Srbenka na najvećem festivalu dokumentaraca na svijetu

Srijeda, 21.11.2018
Srbenka na najvećem festivalu dokumentaraca na svijetu

Nakon niza značajnih festivalskih prikazivanja (DOK LeipzigJi.hlava IDFF...) i više od 10 osvojenih nagrada, 'Srbenkina' nizozemska premijera održava se na najznačajnijem festivalu dokumentarnog filma na svijetu. International Documentary Festival Amsterdam - popularna IDFA, Srbenku je smjestila u program Best of Fests u kojemu prikazuju vrhunska dokumentarna ostvarenja koja se zbog uvjeta praizvedbe nisu mogla uklopiti u glavni program, a koja su na najvećim festivalima diljem svijeta dokazala svoju vrijednost. Premijeri će prisustvovati redatelj Nebojša Slijepčević i producentica Vanja Jambrović. Film je dostupan i na marketu Docs for Sale kao dio East Silver Caravana, delegacije češkog Instituta dokumentarnog filma (IDF).

Saznaj više

1 2 3 4 > >> 1 od 119

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja