Prvo dokumentarno izdanje i premijera RESTART labela

Nedelja, 07.12.2008

Ponosno javljamo da je otkupljen prvi dokumentarni film u našem novom programu - RESTART label, koji će se baviti izdavaštvom i distribucijom svjetskih i domaćih dokumentarnih filmova socijalne tematike na području bivše Jugoslavije.

Prvo izdanje, film je Sve je bijelo u Barkingu / All White in Barking, britanskog redatelja Marca Isaacsa u produkciji Bungalow Town Production. Film je na zadnjem ZagrebDoxu odnio nagradu publike i nagradu žirija Amnsety Internationala, a prikazan je u konkurenciji svih relevantnih docu-festivala u svijetu. 

Film ima svoju hrvatsku vanfestivalsku premijeru u ponedjeljak, 8.12. u 21.00 u Kinu Valli u Puli  povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

U redovnu distribuciju u Hrvatskoj film kreće u veljači. 

Saznaj više

Uvod u video aktivizam u Županji

Petak, 05.12.2008

U suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom u  Županji, u ponedjeljak, 6.12., u 19.00 sati u Domu mladeži po prvi put će se održati će se diskusija o video aktivizmu uz projekciju aktivističkih filmova iz cijelog svijeta kao i prezentacija Restartovog community video portala.

Saznaj više

Video-aktivizam u Novom Sadu

Subota, 29.11.2008

U suradnji s Centrom za nove medije_kuda.org, i Omladinskim centrom CK13 iz Novog Sada, Restart surađuje na razvoju aktivističkog video centra u Novom Sadu.

Program se sastoji od osnovne i napredne radionice, a za početak najavljujemo i standardnu uvodnu projekciju uz diskusiju o medijskim alternativama i projekciju filma Globalizacija i mediji, 3.12.2008. s početkom u 19 sati. Idućeg dana, u isto vrijeme, projekcija je dokumentarnog filma Sve je bijelo u Barkingu / All White in Barking, Marka Isaacsa, prvog službenog izdanja Restart labela koje će u Hrvatskoj u službenu distribuciju u 2. mjesecu 2009.

Novosađani su raspisali i natječaj za prijavu na radionice, koje možete vidjeti OVDJE, a rok za prijavu je 31.12.2008.

Saznaj više

Prijavite se na radionice u Galeriji Miroslav Kraljević

Nedelja, 23.11.2008

Galerija Miroslav Kraljević poziva vas da se prijavite na radionice iz antropologije, novinarstva, video snimanja i suvremene umjetničke prakse, a sve to u razdoblju od 24. do 29.11. 2008. u sklopu projekta O stanju nacije Andreje Kulunčić.

Restart je ponosni partner projekta.

Saznaj više

Restart s Andrejom Kulunčić provjerava stanje nacije

Petak, 21.11.2008

Restart je službeni partner projekta O stanju nacije naše angažirane umjetnice Andreje Kulunčić, čija se prezentacija događa u Galeriji Miroslav Kraljević od 24.11. do 6.12., a rezultat je jednogodišnjeg istraživanja o socijalnoj distanci prema manjinama. Provjerite koga mrzimo najviše?

Saznaj više

<< < 127 128 129 130 131 132 133 > >> 130 od 136

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja