16. Liburnia Film Festival objavio program

Ponedeljak, 30.07.2018
16. Liburnia Film Festival objavio program

Organizatori 16. izdanja Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma čiji je Restart ponosni suorganizator, objavili su kojih će se 18 najsvježijih dokumentaraca naći na velikom platnu Ljetne pozornice Opatija od 20. do 24. kolovoza 2018. Svježi program uključuje čak pet svjetskih (Vladimir Gojun, Ana Opalić, Bojan Mrđenović, Elvis Lenić i Nika Obučina) i dvije hrvatske premijere (Ranko Pauković i Senka Domanović) koji će se uz ostale boriti za sedam festivalskih nagrada. Četiri filma nastala u produkciji Restarta na programu su zadnjeg dana festivala, izvan konkurencije. Riječ je o filmovima 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića i 'Dani ludila' Damiana Nenadića te dva filma nastala na zadnjoj Školi dokumentarnog filma, '3. rujna 2015.' Sare Jurinčić i 'Mjesto s kojega vam pišem pisma' Nikoline Bogdanović. Restart će sudjelovati i u edukacijskim programima, a prijave za iste će početi uskoro. 

Saznaj više

Srbenki posebno priznanje na Motovun Film Festivalu

Nedelja, 29.07.2018
Srbenki posebno priznanje na Motovun Film Festivalu

Peteročlani žiri Motovun Film Festivala dodijelilo je zadnje večeri festivala posebno priznanje 'Srbenki' Nebojše Slijepčevića. U žiriju su sjedili njemački redatelji Sebastian Schipper i Uli M Schueppel, moldavska redateljica Ana-Felicia Scutelnicu, britanski glazbenik i producent Mark Reeder te hrvatski redatelj Ognjen Sviličić, a svoju odluku obrazložili su sljedećim riječima: 'Vrlo dubok i nježan uvid u rad hrvatske kazališne trupe koja se suočava s još nezacijeljenim ranama prošlog rata. Oni pritom osjećaju dah opasnosti koji svi mi osjećamo i danas, a koji osjeća i 12-godišnja djevojčica Nina, Srpkinja, dok se kreće ulicama Rijeke u ovom snažnom dokumentarnom filmu'.

Saznaj više

Nacionalna premijera Srbenke na Motovun Film Festivalu

Srijeda, 25.07.2018
Nacionalna premijera Srbenke na Motovun Film Festivalu

Novi dugometražni dokumetarac  'Srbenka' Nebojše Slijepčevića u konkurenciji je za Propeler Motovuna, glavnu nagradu Motovun Film Festivala. Nakon uspješne svjetske premijere na velikom Visions du Reelu u Nyonu i prestižne Doc Alliance nagrade, Nebojšin najnoviji radna brdu filmova, imat će hrvatsku premijeru i to u četvrtrak, 26.7. u Kinu Billy i petak, 27.7. u Kinu Bauer. Isti dan vidjet će ga i Splićani u Ljetnom kinu Bačvice, a krajem ljeta i publika Liburnia Film Festivala u Opatiji. Film će publici predstaviti redatelj i snimatelj Slijepčević, producentica Vanja Jambrović, izvršna producentica Rea Rajčić, snimatelj Bojan Mrđenović, montažer Tomislav Stojanović i dizajneri zvuka Tihomir Vrbanec i Ivan Zelić. 'Srbenka' krajem rujna dolazi na kino platna diljem Hrvatske, a kino-premijeru imat će na platnu Art kina Croatia u Rijeci.

Saznaj više

Restart nastavlja s projektom Razmišljaj filmom

Utorak, 03.07.2018
Restart nastavlja s projektom Razmišljaj filmom

Projekt Razmišljaj filmom provodi se drugu godinu zaredom u službenom partnerstvu sa Centrom za mirovne studije, Zelenom akcijom i osam srednjih škola diljem Republike Hrvatske: Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Srednjom školom Petrinja, Elektrostrojarskom školom Varaždin, Islamskom gimnazijom dr. Ahmeda Smajlovića, Gimnazijom Vladimira Nazora iz Zadra, Srednjom školom Mate Blažine Labin, X. gimnazijom ''Ivan Supek'' i XIII. gimnazijom iz Zagreba. Projekt se također provodi u suradnji s Hrabrim telefonom i velikim brojem vanjskih suradnika/ca. U suradnji s uključenim srednjim školama provodimo niz aktivnosti: organizirane projekcije dokumentarnih filmova, analize i osmišljene diskusije, radionice i dislociranu edukaciju mobilnog novinarstva.

Projekt se provodi zahvaljujući potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Saznaj više

Restart sudjelovao u STEPS projektu

Ponedeljak, 25.06.2018
Restart sudjelovao u STEPS projektu

STEPS projekt zajednički je pilot projekt Europske Unije i Vijeća Europe koji ima za cilj izgradnju i jačanje zajednica, promicanje solidarnosti, dijaloga i međusobnog razumijevanja između različitih zajednica, kroz akcijske planove temeljena na participaciji. U pilot projektu STEPS uključeni su gradovi Rijeka i Lisabon. U tom kontekstu posebno je koncipiran projekt Šalji dalje/Pass it on – kulturno nasljeđe i dodana vrijednost kojim se predstavlja pet susjedstava Primorsko-goranske županije, a koji su dijelom programa Rijeka 2020 EPK – programskog pravca 27 susjedstavaRestart je od 18. do 24 lipnja sudjelovao u realizaciji dislocirane edukacije zajedno s organizacijom Ubiqa iz Španjolske, koja već dugi niz godina radi u provedbi razvoja socijalne komunikacije i participativnih projekata usmjerenih ka podizanju svijesti.

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 > >> 2 od 115

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja