Fiume o morte! Igora Bezinovića osvojio RE-ACT nagradu

Subota, 27.01.2018
Fiume o morte! Igora Bezinovića osvojio RE-ACT nagradu

Novi film Igora Bezinovića u razvoju "Fiume o morte!", u produkciji Restarta (Hrvatska) i koprodukciji La Bête (Francuska) i Nosorogi (Slovenija), osvojio je koprodukcijsku nagradu RE-ACT na nedavno održanom filmskom festivalu u Trstu (Trieste Film Festival), koja je ekipi filma dodijeljena u sklopu radionice, marketa i koprodukcijskog foruma When East Meets West.

Na natječaj su prijavljena 22 projekta, a Programsko vijeće RE–ACT-a je uz pomoć dvoje renomiranih europskih stručnjakinja za igrani, animirani i dokumentarni film – Katerine Kaklamani i Martichke Bozhilove – odabralo njih šest kojima je dodijeljeno po 8.000 eura.

Saznaj više

Moj život bez zraka u Tallinu, Playing Men u Rotterdamu

Petak, 26.01.2018
Moj život bez zraka u Tallinu, Playing Men u Rotterdamu

'Moj život bez zraka' Bojane Burnać počinje festivalsku godinu u glavnom programu prestižnog Docpoint Tallin festivala u glavnom gradu Estonije, koji se održava od 31.1. do 4.2.  Projekciji će prisustvovati i redateljica filma. Ponosni smo i da je naša koprodukcija 'Playing Men' Matjaža Ivanišina, nakon uspješnog starta godine na Moving Image Festivalu u New Yorku, Premier Plans u francuskom Angersu i Trieste Film Festivala u Italiji, primljen i na veliki International Film Festival Rotterdam. 'Playing Men' će imati tri projekcije u programu Bright Future Mid-Length.     

Saznaj više

Provedite zimske praznike uz Filmsku početnicu

Utorak, 02.01.2018
Provedite zimske praznike uz Filmsku početnicu

Restartov edukacijski program za najmlađe nastavlja punom parom u 2018. godini! Tijekom zimskih praznika Filmska početnica vam donosi dvije besplatne višednevne radionice. Želite li se baviti tijekom tri dana stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću ili vas više zanima kako nastaje glazba u filmu te želite kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Radionice su namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole (od 1. do 4. razreda) koji mogu sudjelovati u zimskom izdanju Filmske početnice, potrebno je samo što prije prijaviti se putem službene stranice programa. Sudjelovati možete na radionici glazbe na filmu 13. i 14. siječnja ili na radionici stop-motion tehnike od 10. do 12. siječnja. 

Saznaj više

Festivali u prosincu

Četrvrtak, 07.12.2017
Festivali u prosincu

Svoju desetu godinu postojanja Restart će proslaviti na još nekoliko međunarodnih filmskih festivala u prosincu. Ova, inače rekordna godina za naše filmove, donijela nam je do sad ukupno 145 prikazivanja i 27 nagrada na festivalima u cijelom svijetu. Naš kratki igrani rekorder 'Po čovika' godinu završava projekcijama na Leuven International Film Festivalu u Belgiji, Busan International Art Film Festivalu u Koreji, Vancouver Alternative Film Festivalu u Kanadi i rumunjskom Filmstrip International Film Festivalu, gdje će u glavnom programu biti prikazan i 'Kino otok'. Naša koprodukcija 'Moj svijet je naopačke' putuje u glavni grad Irana, Teheran, na dokumentarni festival Cinema Verite, a ovogodišnji školski film 'Mama, zašto plačeš...' imat će malu crnogorsku turneju (Nikšić, Danilovgrad, Bar) u konkurenciji Green Montenegro Filmfesta. Početkom mjeseca, na prijateljskom Luksuz Film Festivalu jeftinog filma u Krškom, uz Vladimirin film prikazana su još tri završna rada nastala na Restartovoj Školi dokumentarnog filma, 'All Good Things', 'Lovačka sreća' i po prvi put 'Posledice rada' Inese Antić

Saznaj više

Festivalski uspjesi Restartovih filmova

Petak, 01.12.2017
Festivalski uspjesi Restartovih filmova

Zadnji mjeseci bili su intenzivni za Restartove filmove. Naša koprodukcija, 'Playing Men', Matjaža Ivanišina (Nosorogi, Restart), upravo se s francuskog Entrevues Belfort International Film Festivala vratila s nagradom Cine + Distribution Award. Ramljakov 'Kino otok' nagrađen je u Peruu (Cuzco Underground Cinema Festival, Cuzco, Peru), ali je u zadnja dva mjeseca prikazan i na UNSEEN Mini Film Festivalu (Cavtat, HR), Sedicorto Intl. Film Festivalu (Forli, IT), Veracruz Short Film Festivalu (Veracruz, Meksiko) i festivalu Prvi kadar (Istočno Sarajevo, BiH). 'Nešto o životu' Nebojše Slijepčevića prikazan je u Brazilu (Bahia Independent Cinema Festival, Salvador de Bahia, BR) i Peruu (Cuzco Underground), 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać u Minsku (Minsk International Film Festival 'Listapad', Bjelorusija), 'Sve, još uvijek, u orbiti', Komljena i Lattimera u Urugvaju (Salto Independent FF, Salto, UR), 'Zid smrti i tako to' Mladena Kovačevića na Prvom kadru (BiH), 'Blokada' Igora Bezinovića u Hong Kongu (Hong Kong Social Movement FF), a Slijepčevićevi 'Gangster te voli' i 'Muški film' u Litvi (Inconvenient Films, Vilnius, LT). 'Po čovika' Kristine Kumrić je u listopadu i studenom prikazan čak šest puta, a i filmovi Škole dokumentarnog filma 'Mama zašto plačeš' Vladimire Spindler, 'Lovačka sreća' Maje Alibegović i 'All Good Things' Jasmine Beširević, imali su nekoliko festivalskih prikazivanja. Više u nastavku.     

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 > >> 3 od 112

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja