Po čovika nagrađen na filmskom festivalu u Valenciji u Španjolskoj

Utorak, 17.10.2017
Po čovika nagrađen na filmskom festivalu u Valenciji u Španjolskoj

Peto izdanje filmskog festivala "Mostra Viva del Mediterrani" održano je od 5. do 15. listopada u Valenciji u Španjolskoj. Restartov kratkometražni igrani film "Po čovika" u režiji Kristine Kumrić na festivalu je osvojio nagradu za najbolji kratkometražni igrani film. U međunarodnoj konkurenciji kratkih filmova na festivalu se natjecalo sveukupno 15 svjetskih naslova, a žiri koji su sačinjavali scenarist i glumac Arash Azizi, scenaristica i producentica María Carrión i redatelj i scenarist Alex Montoya odlučili su dodijeliti nagradu u iznosu od 1000 € za film "Po čovika" s obrazloženjem kako način kojim je ova filmska priča ispričana potiče ljudska bića u pokušaju pronalaska nenasilnih alternativa u rješavanju međuljudskih sukoba. Ovo je ujedno i deveti filmski festival na kojem je "Po čovika" osvojio nagradu, a sveukupno je film do sada prikazan u konkurenciji četrdeset filmskih festivala. Popis svih nagrađenih filmova u Valenciji mogu se vidjeti na ovom linku.        

Saznaj više

Moj život bez zraka u konkurenciji Zurich FF i programu Cineast festivala u Luksemburgu

Nedelja, 01.10.2017
Moj život bez zraka u konkurenciji Zurich FF i programu Cineast festivala u Luksemburgu

'Moj život bez zraka' Bojane Burnać u konkurenciji je prestižnog 13. izdanja Zurich Film Festivala koji se u tom švicarskom gradu održava od 28.9. do 8.10. U međunarodnoj dokumentarnoj konkurenciji ukupno je 12 filmova iz cijelog svijeta, a o pobjednicima će odlučivati žiri u sastavu: Simon Kilmurry, Gabor Horcher, Hanna Polak i Patrik Soergel. Bit će to ujedno i premijera za njemačko govorno područje, a na sve tri projekcije bit će prisutna redateljica. Od 5. do 22.10. održava se 10. Cineast - Central and Eastern European Film Festival gdje će 'Moj život' biti prikazan u programu Cinedocs

Saznaj više

Playing Men je najbolji slovenski dokumentarac

Nedelja, 17.09.2017
Playing Men je najbolji slovenski dokumentarac

Na upravo završenom 20. Festivalu slovenskog filma koji se od 12. do 16.09. odvijao u Portorožu u Sloveniji, Restartova koprodukcija, dokumentarni film "Playing Men" Matjaža Ivanišina osvojila je nagradu Vesna za najbolji slovenski dokumentarni film. Ovo je četvrti festivalski nastup i treća nagrada Ivanišinovom filmu koji sljedeću potvrđenu festivalsku projekciju ima u konkurenciji 32-og Entrevues Belfort Festival international du Film u Francuskoj u studenom ove godine. Popis svih nagrađenih filmova može se pogledati na ovom linku.    

Saznaj više

Nagrada Playing Menu u Pančevu i ostali rujanski festivali

Ponedeljak, 11.09.2017
Nagrada Playing Menu u Pančevu i ostali rujanski festivali

Na upravo završenom 4. Pančevo Film Festivalu (Pančevo, Srbija, 4. - 10.9.2017.), Restartova koprodukcija 'Playing Men' Matjaža Ivanišina osvojila je posebno priznanje u dugometražnoj konkurenciji Svetionici. Ovo je tek treći festivalski nastup i druga nagrada Ivanišinovom filmu koji će slovensku premijeru imati na Festivalu slovenskog filma u Portorožu, 12. - 16.9.2017. U subotu, 10.9., završilo je i 6. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Dokudoc (Maribor, Slovenija) na kojemu je u konkurenciji slovenskih filmova prikazana još jedna naša koprodukcija, 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar. 'Kino otok' Ivana Ramljaka u konkurenciji je Filmfesta Eberswalde u istoimenom njemačkom gradu te programu EastDoc Beast International Film Festivala koji se od 21. - 24.9. održava u portugalskom Portu. Viva Film Festival (Sarajevo, BiH, 13. - 17.9.) u programu filmova koji tematiziraju religiju prikazat će 'Ana trg' Jelene Novaković dok 'Sve, još uvijek, u orbiti' Daneta Komljena i Jamesa Lattimera čeka nastup na Lebanese International Bienale for Cinema and the Arts - BLICA u libanonskom glavnom gradu Bejrutu.

Saznaj više

Pobjednici 15. Liburnia Film Festivala

Subota, 26.08.2017
Pobjednici 15. Liburnia Film Festivala

Završilo je 15. izdanje Liburnia Film Festivala u Opatiji čiji je Restart suorganizator već nekoliko godina. Od 21. do 25. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija i u Villi Antonio prikazana su 33 hrvatska dokumentarca, od čega ih je 22 konkuriralo za sedam festivalskih nagrada. Održane su četiri radionice, između ostalog i Restartove Filmska početnica - Slikoslijed te novi edukacijski program Razmišljaj filmom, a festivalski ured za goste brinuo se o više od 90 gostiju. Peteročlani žiri u sastavu Jelena Maksimović, Eva Kraljević, Veton Nurkollari, Vasja Bibič i Igor Bezinović odlučili su sljedeće: Najbolji film 15. LFF-a je 'Blink' Jakova Labrovića (produkcija Room 100), dok je posebno priznanje osvojio film 'Tvornica je naša!' Vedrane Pribačić (Manevar, HRT), koji je osvojio i Nagradu publike s visokom prosječnom ocjenom 4,69. Naboljim regionalnim filmom proglašen je kratkometražni 'Nonna' Riječanina Maria Pućića (Dinaridi Film). Goran Dević proglašen je najboljim redateljem ('Buffet Željezara'), Boris Poljak potpisuje najbolju fotografiju ('Oni samo dolaze i odlaze'), Dario Bagarić montažu ('Kika'), a Tomislav Domes najbolji dizajn zvuka ('Skoro ništa'). Na završnoj večeri, izvan konkurencije prikazani su Restartovi filmovi 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać, koprodukcija 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar te dva filma nastala na zadnjoj Školi dokumentarnog filma 'All Good Things' Jasmine Beširević i 'Lovačka sreća' Maje Alibegović.  

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 112

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja