Filozofski teatar otkazan, 'Dan oslobodjenja' u kinima od ponedjeljka

Subota, 04.03.2017
Filozofski teatar otkazan, 'Dan oslobodjenja' u kinima od ponedjeljka

Hrvatska premijera dokumentarnog filma 'Dan oslobođenja' Ugisa Oltea i Mortena Traavika, o posjetu Laibacha Sjevernoj Koreji, koja se trebala održati u nedjelju 5.3. u HNK kao dio Filozofskog teatra jučer je naprasno otkazana. Planirani gosti, koredatelj filma i inicijator posjeta Morten Traavik te osnivač Laibacha Ivan Jani Novak, ipak dolaze u Zagreb na premijeru koja će se održati u Dokukinu KIC u ponedjeljak, 6.3., u 19 sati. Film nastavlja igrati u kinu tokom cijelog tjedna, a nakon toga i u drugim hrvatskim kinima. 

Saznaj više

Hrvatska premijera filma Zid smrti, i tako to

Nedelja, 26.02.2017
Hrvatska premijera filma Zid smrti, i tako to

'Zid smrti, i tako to', srpskog redatelja Mladena Kovačevića u produkciji Horoptera i Restarta imat će hrvatsku premijeru u regionalnoj konkurenciji 13. ZagrebDoxa (26.2. - 5.3.2017.). Cijeli program festivala održava se u novouređenim Kaptol Boutique kinima u Novoj vesi. Premijerna projekcija filma je u ponedjeljak 27.2. u 21 sat u Dvorani 2, kada će se publici predstaviti i redatelj te dio ekipe filma, a reprizno ga možete pogledati u četvrtak, 2.3. u 12 sati (dvorana 4) i petak, 3.3. u 22 sata (dvorana 5). Redatelj, scenarist i glavni producent je Mladen Kovačević, snimatelj Pablo Ferro, montažerka Jelena Maksimović, a dizajner zvuka Aleksandar Protić. Restart predstavljaju koproducent Tibor Keser i pridruženi producenti Oliver Sertić i Vanja Jambrović. U sklopu Doxa bit će prikazan i film 'Blokada' Igora Bezinovića (produkcija: Restart i Factum) i to kao dio programa '20 godina Factuma', koji je izabrao Veton Nurkollari.  

Saznaj više

Masterclass nagrađivanog španjolskog redatelja i profesora režije Sergia Oksmana u Dokukinu KIC

Srijeda, 08.02.2017
Masterclass nagrađivanog španjolskog redatelja i profesora režije Sergia Oksmana u Dokukinu KIC

Nagrađivani španjolski redatelj dokumentarnih filmova i profesor režije na madridskom filmskom institutu NIC Sergio Oksman održati će masterclass predavanje «IZMIŠLJANJE STVARNOSTI» u DOKUKINU KIC (Preradovićeva 5) u PETAK 24.02.2016. od 16 do 18 sati. Masterclass predavanje bavit će se pitanjem kako „izmisliti stvarnost“ tijekom procesa pisanja, snimanja i montiranja dokumentarnog filma odnosno kako fikcija i stvarnost utječu jedna na drugu tijekom procesa stvaranja dokumentarne forme. Oksman je poznat po filmovima “The Beautician” (2004), “Goodbye, America” (2007), “Notes on the Other” (2009), “A Story for the Modlins” (2012) i “On Footbal” (2015) koji je premijerno prikazan na Locarno Film Festivalu. Njegovi filmovi osvojili su nagrade na važnim festivalima poput Clermont-Ferrand FF, Karlovy Vary FF, Warsaw FF, Valladolid FF, Tallinn Black Nights FF, Goya Awards… Ulaz na masterclass je besplatan!       

Saznaj više

Gostovanje Vitalija Manskog u Zagrebu

Srijeda, 25.01.2017
Gostovanje Vitalija Manskog u Zagrebu

Velika nam je čast obavijestiti vas da će nagrađivani ruski redatelj Vitalij Manski gostovati u Zagrebu povodom početka kino distribucije njegovog intrigantnog dokumentarnog filma "Ispod Sunca". Program gostovanja sastojati će se od kino-premijere filma uz gostovanje redatelja u srijedu 1. veljače od 19 sati u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5). Na projekciji će gostovati redatelj te će nakon filma publika imati prilike razgovarati s autorom, a razgovor će moderirati filmski kritičar i redatelj Ivan Ramljak. Dan nakon u četvrtak 02.02.2017. od 17 do 19 sati, također u Dokukinu KIC, Vitalij Manski održati će masterclass predavanje na temu "Dokumentarni film – umjetnost ili stvarnost?". Ulaz na masterclass predavanje je slobodno, a ulaz na projekciju filma "Ispod Sunca" naplaćuje se 22 kune. Više o pogramu možete saznati na sljedećem linku

Saznaj više

Jedan na Jedan i radionice na temu društvenih mreža

Nedelja, 22.01.2017
Jedan na Jedan i radionice na temu društvenih mreža

U 2017. godini nastavljamo s programom Jedan na Jedan kroz suradnje s mladim umjetnicima i umjetnicama te srednjim školama, sve u partnerstvu s Galerijom Miroslav Kraljević i uz podršku Grada Zagreba. Tijekom 21. i 22. siječnja održali smo višednevne intenzivne radionice s učenicima i učenicama XIII. gimnazijeX. gimnazije ‘Ivan Supek’ i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb. Voditelji radionica bili su Katerina DudaIvana PipalTin Dožić i Vida Guzmić. Teme radionica temeljile su se na odnosu s virtualnim svijetom, korištenju društvenih mreža i pametnih mobitela. 

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 104

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja