Masterclass predavanje Eyal Sivana u Dokukinu KIC

Ponedeljak, 05.12.2016
Masterclass predavanje Eyal Sivana u Dokukinu KIC

Slavni izraelsko francuski redatelj dokumentarnih filmova Eyal Sivan boraviti će u Zagrebu za vrijeme Human Rights Film Festivala na kojem će biti i prikazana tri njegova filma te će održati masterclass predavanje «O POLITIČKOM I POVIJESNOM DOKUMENTARNOM FILMU» u DOKUKINU KIC (Preradovićeva 5) u PETAK 09.12.2016. od 18 do 20 sati. Eyal Sivan poznat je po svojim kontroverznim filmovima, a režirao je više od desetak svjetski priznatih i nagrađivanih političkih dokumentaraca. Trenutačno je gostujući profesor na magistarskom studiju filma na Nizozemskoj filmskoj akademiji (NFA) u Amsterdamu, i počasni stipendist u Europskom centru za palestinske studije na Sveučilištu u Exeteru, u Velikoj Britaniji. U masterclassu će govoriti o 30 godina vlastite prakse i istraživanja vezanog uz vizualne i narativne modalitete političkih zločina u kolonijalnim i post-kolonijalnim uvjetima. Također će se i kritički osvrnuti na tradicionalne moduse filmske, preciznije dokumentarističke tradicije, i njezin modus pričanja povijesti. Ulaz na masterclass je slobodan!  

Saznaj više

Sve, još uvijek, u Orbiti u Argentini, Austriji i Srbiji

Petak, 25.11.2016
Sve, još uvijek, u Orbiti u Argentini, Austriji i Srbiji

Kratki dokumentarno-eksperimentalni film 'Sve, još uvijek, u Orbiti' Daneta Komljena i Jamesa Latttimera niže festivalske uspjehe. U sljedećih mjesec dana bit će prikazan na čak tri festivala, u Argentini, Srbiji i Austriji. Izuzetna nam je čast da je jedini festival 'A' kategorije u Latinskoj Americi, veliki Mar del Plata Film Festival (Mar del Plata, Argentina), Orbitu uvrstio u svoj prestižni program Altered States. Danas, 25.11., u Beogradu počinje 22. Festival autorskog filma čiji su selektori u svoj novi natjecateljski program Hrabri Balkan uvrstili i naš film. Hrabri Balkan predstavljen je kao "beskompromisni uvid u odvažne, snažne, te možda još uvek ne sasvim svrstane autorske prostore". Vrlo uspješnu festivalsku godinu Orbita će završiti na This Human World festivalu u Beču gdje će biti prikazan u sklopu programa Stories from the Balkans čiji je selektor Veton Nurkollari, programski direktor prizrenskog Dokufesta.  

Saznaj više

Moj svijet je naopačke u kino distribuciji u Sloveniji

Nedelja, 20.11.2016
Moj svijet je naopačke u kino distribuciji u Sloveniji

Nakon svečane slovenske premijere dugometražnog dokumentarca 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar, nastao u produkciji Petra Pan Filma (Slovenija), PPFP (Makedonija) i Restarta, u sklopu Ljubljana International Film Festivala - LIFFE, slovenska publika moći će ga od 21.11. pogledati i u slovenskim kinima. Premijera je održana u prepunom Kinu Šiška uz specijalni kratki koncert Josipe Lisac i Janija Hacea, dvojca koji u filmu izvode jednu od Ježekovih pjesama. Uz redateljicu Petru Seliškar i snimatelja Branda Ferra, publici su se naklonili i muzički producent Chris Eckman, istraživačica arhive Lili Nedič, te hrvatski dio ekipe, koproducent Oliver Sertić, montažer Vladimir Gojun i izvršni producent Tibor Keser

Saznaj više

"Kino otok" nagrađen na 12. Slobodnoj zoni

Srijeda, 16.11.2016

Kratki dokumentarni film "Kino otok" Ivana Ramljaka osvojio je nagradu za najbolji film u regionalnom programu na upravo završenom 12. izdanju festivala Slobodna zona u Beogradu. U regionalnu konkurenciju, inače novitet festivala, uvršteno je 17 filmova koji kritički preispituju današnji trenutak na balkanskom prostoru, ali i teške, traumatične periode povijesti kroz koje smo prošli i čije posljedice još osjećamo. Regionalni žiri koji je odlučivao u sastavu: urednica dokumentarnog programa Al Jazeera Balkans Lejla Dedić, montažerka Jelena Maksimović i Vuk Perović, urednik filmskog programa na RTV Crna Gora, ovako je objasnio odluku o nagradi: “Kino otok je poetski dokumentarac preciznog rediteljskog izraza u kojemu se prelamaju realni i fiktivni životi, dok se, istovremeno, s publikom dijeli neograničena ljubav autora prema kinima i filmu.”

Saznaj više

Intenzivan festivalski mjesec

Ponedeljak, 14.11.2016
Intenzivan festivalski mjesec

Restart je junački iskoračio u 11. mjesec. 'Sve, još uvijek, u orbiti' upravo je imao brazilsku premijeru na Rio de Janeiro International Short film Festivalu - Curta Cinema u programu In Transit, a 'Ana trg' britansku, u konkurenciji Crossing the Screen festivala (Eastbourne, East Sussex), 'Nešto o životu' prvi je put pak u Bosni i Hercegovini, kao dio programa Zumiraj prava na 11. izdanju festivala Pravo ljudski u Sarajevu. Pet filmova upravo su na programu Slobodne zone u Beogradu, a hrvatsku festivalsku premijeru ima i 'Po čovika' u konkurenciji hrvatskih kratkih igranih filmova Kockice na 14. Zagreb Film Festivalu. Film možete pogledati 16.11. u 22:00 i 19.11. u 14:00, oba puta u kinu Tuškanac, a u međuvremenu možete baciti oko i na novolansiranu stranicu filma.
Fotka: film Po čovika

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 103

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski katalog 2014 - 2015

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja