Restart na ZagrebDoxu

Četrvrtak, 22.02.2018
Restart na ZagrebDoxu

Velika godina za Restart na 14. ZagrebDox-u. Ovogodišnje izdanje festivala donosi čak tri filma u glavnim programima te posebnu retrospektivu filmova nastalih na Školi dokumentarnog filma. Važna je vijest da će u srijedu 28.2. u 19 sati svjetsku premijeru imati novi Restartov dugometražni dokumentarac 'Dani ludila' Damiana Nenadića kojega je festival uvrstio u regionalnu konkurenciju (ostali termini prikazivanja). Naša koprodukcija 'Playing Men' slovenskog redatelja Matjaža Ivanišina također je u konkurenciji, a na ZagrebDoxu imat će hrvatsku premijeru. Nakon uspješnih festivalskih pohoda, prvo zagrebačko prikazivanje u programu 'Stanje stvari' ima 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać (uto, 27.2., 18 h). U utorak i srijedu (27. i 28. u 18 sati) bit će prikazano čak 13 filmova nastalih u posljednjih nekoliko godina na Restartovoj Školi dokumentarnog filma. Kompletan popis filmova pogledajte OVDJE. Valja naglasiti da u retrospektivu nisu uvrštena dva filma Škole, 'Rezidba' Katerine Dude i 'Ljubi bližnjeg svoga' Darovana Tušeka jer su ranijih godina prikazani na ZagrebDoxu. 

Saznaj više

Jedan na Jedan u 2018.

Ponedeljak, 29.01.2018
Jedan na Jedan u 2018.

Uspješno je završen još jedan ciklus programa Jedan na Jedan koji provode Galerija Miroslav Kraljević i Restart od 2015. godine sa srednjim školama u Zagrebu. Ove godine program je održan zahvaljujući potpori Grada Zagreba.
U ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je četvero umjetnika i umjetnica: Bojan Mrđenović, Bojan Mucko, Vanja Babić i Ivana Pipal. Uključeni umjetnici i umjetnice održali su predavanja i predstavljanja u srednjim školama te dvodnevne intenzivne radionice u Galeriji Miroslav Kraljević. Program smo realizirali u suradnji sa srednjim školama: IX. gimnazija, XIII. gimnazija i X. gimnazija iz Zagreba.

Saznaj više

Fiume o morte! Igora Bezinovića osvojio RE-ACT nagradu

Subota, 27.01.2018
Fiume o morte! Igora Bezinovića osvojio RE-ACT nagradu

Novi film Igora Bezinovića u razvoju "Fiume o morte!", u produkciji Restarta (Hrvatska) i koprodukciji La Bête (Francuska) i Nosorogi (Slovenija), osvojio je koprodukcijsku nagradu RE-ACT na nedavno održanom filmskom festivalu u Trstu (Trieste Film Festival), koja je ekipi filma dodijeljena u sklopu radionice, marketa i koprodukcijskog foruma When East Meets West.

Na natječaj su prijavljena 22 projekta, a Programsko vijeće RE–ACT-a je uz pomoć dvoje renomiranih europskih stručnjakinja za igrani, animirani i dokumentarni film – Katerine Kaklamani i Martichke Bozhilove – odabralo njih šest kojima je dodijeljeno po 8.000 eura.

Saznaj više

Moj život bez zraka u Tallinu, Playing Men u Rotterdamu

Petak, 26.01.2018
Moj život bez zraka u Tallinu, Playing Men u Rotterdamu

'Moj život bez zraka' Bojane Burnać počinje festivalsku godinu u glavnom programu prestižnog Docpoint Tallin festivala u glavnom gradu Estonije, koji se održava od 31.1. do 4.2.  Projekciji će prisustvovati i redateljica filma. Ponosni smo i da je naša koprodukcija 'Playing Men' Matjaža Ivanišina, nakon uspješnog starta godine na Moving Image Festivalu u New Yorku, Premier Plans u francuskom Angersu i Trieste Film Festivala u Italiji, primljen i na veliki International Film Festival Rotterdam. 'Playing Men' će imati tri projekcije u programu Bright Future Mid-Length.     

Saznaj više

Provedite zimske praznike uz Filmsku početnicu

Utorak, 02.01.2018
Provedite zimske praznike uz Filmsku početnicu

Restartov edukacijski program za najmlađe nastavlja punom parom u 2018. godini! Tijekom zimskih praznika Filmska početnica vam donosi dvije besplatne višednevne radionice. Želite li se baviti tijekom tri dana stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću ili vas više zanima kako nastaje glazba u filmu te želite kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Radionice su namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole (od 1. do 4. razreda) koji mogu sudjelovati u zimskom izdanju Filmske početnice, potrebno je samo što prije prijaviti se putem službene stranice programa. Sudjelovati možete na radionici glazbe na filmu 13. i 14. siječnja ili na radionici stop-motion tehnike od 10. do 12. siječnja. 

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 114

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja