Playing Men nastavlja osvajati nagrade!

Četrvrtak, 14.06.2018
Playing Men nastavlja osvajati nagrade!

'Playing Men' nastavlja osvajati nagrade, ovaj put u Crnoj Gori i Brazilu. Na 9. izdanju UnderhillFesta u Podgorici, međunarodni žiri (Ivan Salatić, Marko Grba Singh, Miljenka Čogelja) filmu je dodijelio nagradu "Maslačak" za najbolji regionalni dokumentarac. U istim trenucima, ali otprilike 11.000 kilometara dalje, u brazilskom gradu Curitiba (država Paraná na jugu Brazila) film je osvojio "Prêmio Olhar" - najviše priznanje međunarodnog žirija festivala Olhar de Cinema '18 - Curitiba Int'l Film Festival, odnosno glavnu nagradu u dugometražnoj konkurenciji i tako postao najbolji film festivala. 

Saznaj više

Moj svijet je naopačke najbolji međunarodni dokumentarac Dok n Ritam festivala

Utorak, 12.06.2018
Moj svijet je naopačke najbolji međunarodni dokumentarac Dok n Ritam festivala

'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar (Petra Pan Film Production - SI, PPFP - MK i Restart - HR), srpsku premijeru imao je prošli tjedan na festivalu muzičkog dokumentarnog filma Dok n Ritam  u Beogradu , a odande nam je upravo došla sjajna vijest. Film je odlukom tročlanog žirija, Morane Komljenović, Maje Cvetković i Dejana Dabića, proglašen najboljim dokumentarcem u međunarodnoj selekciji. Žiri je nagradu obrazložio sljedećim riječima: 'Polazeći od legendarnog slovenačkog multimedijalnog umetnika Frane Milčinskog-Ježeka, film s lakoćom transcendira vreme i prostor, te uranja gledaoce u nadrealnu konstrukciju nove umetničke stvarnosti.' Za otprilike mjesec i pol na svjetlo dana izaći će i soundtrack filma na vinilu u izdanju PDV Recordsa, a u međuvremenu film možete pogledati na našoj VOD platformi volimdokumentarce!

Saznaj više

...filmovi u Podgorici i Beogradu!

Petak, 08.06.2018
...filmovi u Podgorici i Beogradu!

U ovom trenutku, u programima nekoliko festivala u regiji nalaze se filmovi nastali u produkciji ili koprodukciji Restarta. Uz već spomenute Izolu i Split, od 5. do 12.6. na nekoliko lokacija u Podgorici (Crna Gora) odvija se 9. izdanje Underhillfesta. U konkurenciji za Maslačak za najbolji regionalni film nalaze se 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać i 'Playing Men' Matjaža Ivanišina. Od 6. do 10.6. u Domu kulture Studentski grad u Beogradu održava se festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam gdje će srpsku premijeru imati 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar nastao u slovensko-makedonsko-hrvatskoj koprodukciji.  

Saznaj više

Projekcija završnih filmova sedme po redu Škole dokumentarnog filma

Ponedeljak, 21.05.2018
Projekcija završnih filmova sedme po redu Škole dokumentarnog filma

U petak 25. svibnja u Art-kinu Grič s početkom u 19 sati održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na ovogodišnjoj sedmoj po redu Školi dokumentarnog filma. Škola dokumentarnog filma, održala se od 3. listopada 2017. do 28. veljače 2018. u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, pod mentorstvom Ane Hušman, Igora Bezinovića, Nebojša Slijepčevića, Olivera Sertića i Hrvoslave Brkušić.

Saznaj više

Srbenka osvojila Doc Alliance nagradu u Cannesu

Ponedeljak, 14.05.2018
Srbenka osvojila Doc Alliance nagradu u Cannesu

“Srbenka”, redatelja Nebojše Slijepčevića dobitnik je 11. Doc Alliance nagrade, dodijeljene u subotu, 12. svibnja, na filmskom festivalu u Cannesu. Dokumentarce za ovu prestižnu nagradu predlaže žiri sedam velikih filmskih festivala okupljenih u dokumentarnu alijansu. Među ovogodišnjim kandidatima – po jedan film sa svakog festivala – upravo je “Srbenka” proglašena najboljim dokumentarnim filmom prema izboru sedmeročlanog žirija filmskih kritičara i tako postaje prvi hrvatski dobitnik Doc Alliance nagrade!

Saznaj više

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >> 4 od 116

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Restart label - Izdanja