Posljednje Filmske početnice u 2018. godini

Srijeda, 31.10.2018
Posljednje Filmske početnice u 2018. godini

Želite li se baviti stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću. Staviti predmete pod mikroskop. Zanima li vas kako nastaje glazba u filmu te želite kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Ili izraditi 3d modele?

Restart donosi tri nova ciklusa radionica za predškolsku i osnovnoškolsku dob. Potrebno se što prije prijaviti putem službene stranice programa jer prijave primamo do popunjenja mjesta. Program radionica je besplatan zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja. Program se održava u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11.

Saznaj više

Dani ludila i Srbenka na DOK Leipzigu

Ponedeljak, 29.10.2018
Dani ludila i Srbenka na DOK Leipzigu

'Dani ludila' Damiana Nenadića i 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića uvršteni su u službeni program 61. izdanja velikog DOK Leipziga. Oba filma imat će dvije projekcije u sklopu International Programa i za oba će to biti njemačka premijera. 'Dane ludila' predstaviti će redatelj i producent filma Oliver Sertić, a 'Srbenku' Slijepčević i producentica Vanja Jambrović. Slijepčević, Nenadić i Sertić sudjelovat će i u posebnom panelu 'Post Yugoslavia: New Nationalisms?' koji će moderirati glavni selektor festivala Ralph Eue. Inače, ove godine u programu je čak sedam hrvatskih filmova u različitim sekcijama, što je rekordna godina za hrvatski dokumentarac.

Saznaj više

Nebojša Slijepčević najbolji redatelj na Astra Film Festivalu

Srijeda, 24.10.2018
Nebojša Slijepčević najbolji redatelj na Astra Film Festivalu

Na Astra Film Festivalu u rumunjskom gradu Sibiu, održanom od 15. do 21.10., Nebojša Slijepčević osvojio je AFF nagradu za najboljeg redatelja u konkurenciji filmova iz srednje i istočne Europe za film 'Srbenka'. Žiri su činili Dina Iordanova (UK), Cristian Tudor Popescu (Rumunjska) i Simon Kilmurry (SAD), a svoju su odluku potkrijepili sljedećim riječima: “U ‘Srbenki’ pratimo kazališne probe koje publiku dovode u intimni i katkada neugodno sirov i bolan prostor emocija, istražujući rane koje neće zacijeliti osim ako ih se ne sučeli s istinom. Nebojša Slijepčević vješto istražuje umjetnički proces kao metodu komunalnog zacjeljivanja i pokazuje da su istina i pomirenje alati koji mogu dovesti do završetka.“

Saznaj više

Srbenka u Francuskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Portugalu i SAD-u

Nedelja, 14.10.2018
Srbenka u Francuskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Portugalu i SAD-u

Dok čeka rezultate službenih nominacija za Europsku filmsku nagradu, 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića polako premašuje brojku od 3000 gledatelja u hrvatskim kinima i najavljuje neke nove nagrade i festivale. S upravo završenog pariškog izdanja Festivala Signes de Nuit stiže nam vijest da je ovogodišnji žiri Jacques Puy, Marina Mazotti i Roshan Bikram Tahuri filmu dodijelio Signs Award u dokumentarnoj konkurenciji. 'Srbenka' je upravo imala američku premijeru u dokumentarnom programu 54. Chicago International Film Festivala, a rumunjsku u konkurenciji doumentaraca iz srednje i istočne Europe na Astra Film Festivalu koji se baš sad odvija u gradu Sibiu. Ovotjedni niz festivalskih uspjeha završit ćemo najavom da je Nebojšin film i u programu Heart Beat velike doclisboe (Lisabon, Portugal), kao i u Doc Alliance sekciji nadolazećeg Jihlava Documentary Film Festivala (Jihlava, Češka).

Saznaj više

Šest festivala u 10 dana

Srijeda, 03.10.2018
Šest festivala u 10 dana

Četiri Restartova filma ovaj su tjedan na programima šest festivala u Litvi, Luksemburgu, Švicarskoj, Peruu, Šri Lanki i Hrvatskoj. 'Dani ludila' Damiana Nenadića u konkurenciji su Cuzco Underground Cinema Festivala u istoimenom peruanskom gradu, a 9. listopada počinje veliki Human Rights Film Festival Lugano (Film Festival Diritti Umani Lugano, Švicarska) koji je za svoje peto izdanje odabrao i ovaj film. Kratki školski 'Mama zašto plačeš' Vladimire Spindler u kratkometražnoj je konkurenciji Jaffna International Cinema Festivala koji se održava na istoimenom šrilankanskom poluotoku. 'Playing Men' Matjaža Ivanišina u glavnom je programu Vilnius Documentary Film Festivala te u programu 'Cinedocs', festivala srednje i istočnoeuropskog filma CinEast koji se od 4. do 21.10. održava u Luksemburgu. U istom programu društvo mu pravi 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića koji ovih dana možete pogledati i u konkurenciji nama jako dragog i prijateljskog festivala Dokuart u Bjelovaru.

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 121

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja