Tri Restartova filma u Trstu

Petak, 13.09.2019
Tri Restartova filma u Trstu

U program 18. izdanja filmskog festivala Imilleocchi koji se od 13. do 18.9. odvija u Trstu, odabrana su tri filma iz produkcije Restarta. Selektorica Milena Lazić  uvrstila je filmove 'Dani ludila' Damiana Nenadića, 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać i 'Mezostajun' Ivana Ramljaka. Damian i Bojana bit će tamo i sudjelovati u razgovoru nakon projekcija. Sve projekcije održavaju se u sjajnoj dvorani Teatro Miela.  

Saznaj više

Otišao je Vedran

Utorak, 03.09.2019
Otišao je Vedran

Naš suradnik, producent, montažer, voditelj radionica, tehničar, redatelj, filmofil, a prije svega prijatelj Vedran Senjanović, iznenada je otišao da se više ne vrati, a opet da bi ostao s nama. Znamo, ovdje je bilo malo skučeno za sve što je trebalo napraviti. Ostavio nam je filmove, muziku, brižnost, ljubav i puno puno smijeha. Pozdravit ćemo ga u srijedu u 10.40 na zagrebačkom Krematoriju. Putuj, Vedrane, i nadam se da imaju MUBI negdje tamo.

Saznaj više

Posljednji tjedan prijava na Školu dokumentarnog filma!

Nedelja, 25.08.2019
Posljednji tjedan prijava na Školu dokumentarnog filma!

Škola dokumentarnog filma u organizaciji udruge Restart raspisala je prijave za upis devete po redu generacije novih dokumentarista/ica! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se od 01. listopada 2019. do 28. veljače 2020. u Zagrebu. Prijave traju do 1. rujna, stoga požurite!

Informacije o prijavama i programu pronađite na službenim stranicama programa.

Saznaj više

Posebno priznanje Hrvatske udruge filmskih snimatelja Bojani Burnać

Utorak, 23.07.2019
Posebno priznanje Hrvatske udruge filmskih snimatelja Bojani Burnać

Žiri nagrade Nikola Tanhofer u organizaciji Hrvatske udruge filmskih snimatelja, dodijelio je ove godine posebno priznanje snimateljici i redateljici Bojani Burnać za rad na filmu 'Moj život bez zraka'. Mario Sablić, Branko Linta i Boris Popović priznanje je odlučilo dati "za začudan i zavodljiv pogled u beskraj podmorja koji se odvija u samom jednom dahu, uvjerljiv vizualni mozaik želja i strahova osobe koja je svoj život podredila “životu bez zraka”. Bojana je nagradu prilmila na svečanoj ceremoniji tijekom Pula Film Festivala.

Saznaj više

ZAPOŠLJAVAMO! Tražimo voditelja Dokukina

Ponedeljak, 01.07.2019
ZAPOŠLJAVAMO! Tražimo voditelja Dokukina

Udruga Restart, koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivalaštvom i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog i igranog filma, traži programskog i produkcijskog voditelja Dokukina KIC, jedinog kina specijaliziranog za dokumentarni film u Hrvatskoj. 
Natječaj je otvoren do 1. kolovoza, a uvjeti i detalji o radnom mjestu su u nastavku...

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 128

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja