Masterclass Monike Willi u Dokukinu - Izazovi montaže

Utorak, 16.04.2019
Masterclass Monike Willi u Dokukinu - Izazovi montaže

Velika austrijska montažerka Monika Willi, najpoznatija po radu s Michaelom Glawoggerom i Michaelom Hanekeom, u subotu, 27.4. u 17 sati, u Dokukinu KIC, održat će masterclass 'Izazovi montaže'. Monika će govoriti o radu s poznatim redateljima, njihovim sllčnostima i razlikama, kao i o svojem specifičnom iskustvu koredateljice i montažerke na filmu 'Bez naslova', koji je završila nakon nesretne smrti Michaela Glawoggera u travnju 2014. Nakon masterclassa, od 19 h slijedi hrvatska kino premijera filma 'Bez naslova', a od 21 h, Glawoggerov pretposljednji dokumentarac 'Slava kurvi' koji je Monika montirala. U nedjelju, nakon još jedne projekcije filma, s Willi će razgovorati redatelj Boris Mitić, također suradnik na ovom filmu.

Saznaj više

Škola dokumentarnog filma na 65. Oberhausenu

Ponedeljak, 15.04.2019
Škola dokumentarnog filma na 65. Oberhausenu

Od 1. do 5. svibnja održava se 65. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu, njemačkom festivalu kojeg smatraju jednom od najvažnijih institucija kratkometražnog filma u svijetu. U međunarodnoj natjecateljskoj konkurenciji nalazi se i film s prošlogodišnje Škole dokumentarnog filma '3. rujna 2015.' u režiji Sare Jurinčić!

Saznaj više

Novi film Igora Bezinovića na radionici EKRAN+ u Poljskoj

Petak, 12.04.2019
Novi film Igora Bezinovića na radionici EKRAN+ u Poljskoj

U Varšavi je započeo drugi dio radionice EKRAN+, europskog programa stručnog usavršavanja, s fokusom na kreativnu predprodukciju filmova namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu. Jedan od devet odabranih projekata je i projekt u razvoju 'Fiume o morte!' redatelja i scenarista Igora Bezinovića.

Saznaj više

Američka i ruska premijera Dana ludila

Ponedeljak, 01.04.2019
Američka i ruska premijera Dana ludila

Ovaj tjedan 'Dani ludila' Damiana Nenadića imat će američku i rusku premijeru. American Documentary Film Festival  (29.3. - 4.4.) koji se osmi put održava u kalifornijskom Palm Springsu, uvrstio nas je u službeni program (official selection). Prošle godine glavnu nagradu za najbolji dokumentarac odnio je naš 'Moj život bez zraka'.  Od 3. do 8.4. u glavnom gradu Rusije održava se Moscow International Documentary Film Festival - DOKer. 'Dani ludila' bit će prikazani u programu 'Doc Therapy' zajedno sa šest drugih filmova i stručnim raspravama nakon projekcije.

Saznaj više

Restart osvojio dvije nagrade na East Doc Platform u Pragu

Četrvrtak, 21.03.2019
Restart osvojio dvije nagrade na East Doc Platform u Pragu

Redatelj Srdjan Keca i producentica Vanja Jambrovic predstavljali su dugometražni dokumentarni projekt "Muzej Revolucije" na East Doc Platform pitching forumu koji se održao u Pragu od 9-og do 15-og ožujka 2019, a organizirao ga je Institute of Documentary Films. Sjajna vijest je da su s projektom na pitchingu osvojili dvije nagrade – East Doc Platform nagradu (u iznosu 7.500 eura) i nagradu IDFA Forum koja će tim film odvesti na pitching forum za vrijeme IDFA 2019. "Muzej Revolucije" je dugometražni dokumentarni projekt u režiji Srđana Keče koji nastaje u koprodukciji UZROK-a iz Srbije i hrvatskog Restarta

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 124

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja