Moj život bez zraka na četiri regionalna festivala

Utorak, 22.08.2017
Moj život bez zraka na četiri regionalna festivala

'Moj život bez zraka' Bojane Burnać u pohodu je na festivale u okruženju. Nakon regionalne premijere i nagrade na prizrenskom Dokufestu početkom mjeseca, Bojana je film jučer predstavila na Makedoxu u Skopju gdje je prikazan u debitantskoj konkurenciji (Newcomers). Službenu hrvatsku premijeru imao je Vukovar Film Festival gdje je film prikazan u konkurenciji s drugih 11 filmova iz podunavskih zemalja, a slijedi bosanskohercegovačka premijera u konkurenciji Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu. Kolovoz zatvaramo projekcijom zadnjeg dana 15. Liburnia Film Festivala u Opatiji u programu 'Restartovi filmovi'. 

Saznaj više

Srbenka osvojila tri nagrade na Docu Rough Cut Boutiqueu

Subota, 19.08.2017
Srbenka osvojila tri nagrade na Docu Rough Cut Boutiqueu

Na radionici Docu Rough Cut Boutique, koja se održala u sklopu 23. Sarajevo Film Festivala, Restartov dugometražni dok. film "Srbenka" dobio je tri od ukupno pet dodijeljenih nagrada. Projekt su predstavljali redatelj i scenarist Nebojša Slijepčević, producentica Vanja Jambrović i montažer Tomislav Stojanović. Projekt je osvojio nagradu HBO Adria u novčanom iznosu od 2000 eura, nagradu world salesa CAT&Docs u iznosu od 2000 eura i nagradu rumunjske postprodukcijske kuće Digital Cube koja uključuje postprodukcijske usluge u vrijednosti 20.000 eura. Mentori programa su direktorica CAT&Docs Catherine Le Clef, urednica dok. programa HBO-a Hanka Kastelicova, montažer Thomas Ernst, redateljica i producentica Noemi Schory, producent Stefano Tealdi, montažerka Maya Hawke, producentica Martichka Bozhilova i festivalska programerka Rada ŠešićDocu Rough Cut Boutique je intenzivni program koji se fokusira na dok. filmove iz Jugoistočne Europe u fazi postprodukcije. Popis svih dodijeljenih nagrada može se pogledati na ovom linku.

Saznaj više

Moj život bez zraka je najbolji balkanski debitantski film

Nedelja, 13.08.2017
Moj život bez zraka je najbolji balkanski debitantski film

Na upravo završenom 15. izdanju DokuFesta, najvećeg regionalnog festivala dokumentarnog filma, koji se održavao u Prizrenu na Kosovu od 4. do 12.8., 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać osvojio je nagradu za najbolji balkanski debitantski film (Best Balkan Newcomer). Žiri u sastavu: Karen Cirillo, Mimi Brody i Ognjen Glavonić nagradu su obrazložili sljedećim riječima: 'Nagrađujemo Moj život bez zraka' za svjež i originalan vizualni pristup i zapanjujuću fotografiju. Uz sigurnost koja se ne vidi često u debitantskom filmu, Bojana Burnać vjeruje svom liku i publici i dopušta priči da se polako razvija, kako bi otkrila osobnost svjetskog rekordera.'

Saznaj više

Regionalna premijera Playing Men u konkurenciji Sarajevo Film Festivala

Subota, 12.08.2017
Regionalna premijera Playing Men u konkurenciji Sarajevo Film Festivala

U natjecateljskom programu dokumentarnog filma 23-eg Sarajevo Film Festivala natječe se Restartov film "Playing Men" redatelja Matjaža Ivanišina kojem će ovo prikazivanje ujedno biti i regionalna premijera. Film je nastao u slovensko-hrvatskoj koprodukciji, a svjetsku premijeru imao je u konkurenciji ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala FIDMarseille gdje je osvojio nagradu Georges de Beauregard. Osim projekcije filma "Playing Men" Restart će u programskom dijelu Sarajevo Film Festivala biti zastupljen i s projekcijom kratkog igranog filma "Po čovika" Kristine Kumrić koji će se prikazati u sklopu izbora najboljih filmova iz prošlogodišnje konkurencije programa "Kockice" Zagreb Film Festivala.       

Saznaj više

Snajka traži sreću osvojila nagradu za najbolji pitch

Četrvrtak, 10.08.2017
Snajka traži sreću osvojila nagradu za najbolji pitch

Naš novi dokumentarni projekt u razvoju, 'Snajka traži sreću' Tee Vidović, na završnom pitching forumu radionice BDC Discoveries, koji se održavao u Prizrenu u sklopu festivala Dokufest, osvojio je nagradu za najbolji pitch. Nagradu smo podijelili s rumunjskim projektom 'Born in April' Adriana Pirvua. Projekt su predstavljali redateljica i producent Oliver Sertić, a o nagradama je odlučivao žiri od 12 članova iz Amerike, Rumunjske, Njemačke, Hrvatske, Albanije, Bugarske i Kosova.

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 112

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja