Pet Restartovih filmova na 12. Slobodnoj zoni

Petak, 11.11.2016
Pet Restartovih filmova na 12. Slobodnoj zoni

Na 12. izdanju festivala Slobodna zona koji se održava u Beogradu od 10. do 15.11., u programu je pet Restartovih filmova. U regionalnoj konkurenciji bit će prikazani 'Kino otok' Ivana Ramljaka i 'Po čovika' Kristine Kumrić, a o pobjednicima odlučuju Jelena Maksimović, Lejla Dedić i Vuk Perović. U posebnom programu Balkan Future is Here, uvrštena su tri završna filma s naše Škole dokumentarnog filma: 'Ispred zastava' Sanje Bistričić, 'Samo tvrdo' Dražena Puklavca i 'Rezidba' Katerine Duda. Dio programa festivala paralelno se održava u Novom Sadu i Nišu.

Saznaj više

Još jedno uspješno predstavljanje SEED-a na DOK Leipzigu

Srijeda, 02.11.2016
Još jedno uspješno predstavljanje SEED-a na DOK Leipzigu

I tijekom ovogodišnjeg izdanja festivala dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig, inicijativa SEED  (Southeat European Documentaries) po četvrti put uspješno je prezentirala filmove iz jugoistočne Europe. Tom prilikom bili smo domaćini koprodukcijskog Networking luncha, prezentirali smo katalog s upravo zavšenim kratkim i dugometražnim filmovima, filmovima u koprodukciji te u razvoju, a u festivalsku videoteku (video library) uvršteno je čak 12 naslova. SEED organizira Restart, od ove godine zajedno s DokSrbijom. Partneri su Hrvatski audiovizualni centar, Grčki filmski centar, Agencija za film Makedonije, Filmski centar Srbije i Bugarski nacionalni filmski centar, uz podršku Balkan Documentary Centra i DOK Leipziga.  

Saznaj više

"Po čovika" nagrađen na 61. Seminci Festivalu u Španjolskoj

Nedelja, 30.10.2016

Restartov kratkometražni igrani film "Po čovika" redateljice Kristine Kumrić, osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film u programu "Meeting point" 61. izdanja Filmskog festivala u Valladolidu (Seminci). Kristina Kumrić je uz nagradu osvojila i 3.000 eura koju dodjeljuje festival. Program "Meeting point" prikazuje prve i druge filmove redatelja, a ove je godine u kratkometražnoj konkurenciji prikazao 12 naslova. "Po čovika" je svjetsku premijeru imao na prestižnom 41. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, unutar sekcije "Kratki rezovi" u rujnu 2016-e.    

Saznaj više

Umjetnik na odmoru nagrađen u Argentini

Ponedeljak, 24.10.2016
Umjetnik na odmoru nagrađen u Argentini

S festivala Arte Non Stop iz Buenos Airesa u Argentini stiže nam lijepa vijest. Sandra Bastašić i Damian Nenadić nagrađeni su za režiju filma 'Umjetnik na odmoru' (Best Art Directing / Mejor Dirrecion de Arte) u konkurenciji debitantskih filmova (Opera Prima). 

Saznaj više

Svjetska premijera "Funne: Djevojke koje sanjaju more" u Rimu

Nedelja, 23.10.2016
Svjetska premijera

Restartova manjinska koprodukcija "Funne: Djevojke koje sanjaju more" talijanske redateljice Katie Bernardi jučer je imala svjetsku premijeru na "Festa del Cinema di Roma". Film je prvi put javnosti prikazan u subotu 22.10. u Kinu Admiral u Rimu kao dio popratnog programa festivala "Alice Nella Cita", posvećenog obiteljskim filmovima i filmovima s komercijalnim potencijalom, a kao dio panorame najboljih nadolazećih talijanskih naslova. Funne je sniman na lokacijama u Italiji i Hrvatskoj. Hrvatski dio ekipe čine: skladatelj Matej Meštrović, asistent snimatelja Duje Kundić, dodatni snimatelj Ivica Vranjić, operater drona Davor Cupar, animatori i grafički dizajneri Darko Vidačković i Lana Marić, producenti Vanja Jambrović i Tibor Keser, dok je kolor korekciju filma odradio Tomislav Stojanović. Film su u Hrvatskoj financijski podržali HAVC i HRT.

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 103

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski katalog 2014 - 2015

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja