Moj život bez zraka nagrađen u Palm Springsu i Berlinu

Četrvrtak, 19.04.2018
Moj život bez zraka nagrađen u Palm Springsu i Berlinu

'Moj život bez zraka' Bojane Burnać slavio je na dva festivala. Na sedmom izdanju American Documentary Film Festivala koji se održavao od 6. do 14. travnja u kalifornijskom Palm Springsu, film je osvojio nagradu za najbolji međunarodni dugometražni dokumentarac (Best International Feature). Tročlani žiri festivala Signes de Nuit / Zachen der Nacht koji je održan u Berlinu od 7. do 9.4., proglasio je Moj život najboljim dokumentarnim filmom berlinskog izdanja (Documentary section - Main Award). Film je trenutno u kino distribuciji u Hrvatskoj, a uskoro će krenuti na kino-turneju i u Srbiji i Sloveniji. 

Saznaj više

Moj život bez zraka u hrvatskim kinima i na stranim festivalima

Ponedeljak, 26.03.2018
Moj život bez zraka u hrvatskim kinima i na stranim festivalima

'Moj život bez zraka' Bojane Burnać u utorak, 27. ožujka, kreće u kino distribuciju i to hrvatskom kino-premijerom u dvorani Visia u Dubrovniku, a nastavlja 29.3. u Kristalnoj kocki vedrine u Sisku i dan kasnije u kinu Valli u Puli. Na sve tri projekcije gostovat će redateljica filma, a na zadnje dvije pridružit će joj se i vrhunski trener ronioca na dah Ivan Drviš, inače bivši trener Gorana Čolaka. U travnju i svibnju film će igrati i u kino dvoranama u Rijeci, Kutini i Zagrebu. Prve projekcije ostvarene su uz veliku pomoć Centra za podvodne aktivnosti PulaCentra za ronjenje i sportove na vodi Abyss Dubrovnik.
Nastavlja se i uspješna festivalska turneja filma. Srpsku premijeru će imati 29.3. na Beogradskom festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma, popularno nazvanom Martovski festival, nakon čega Bojana putuje u Palm Springs gdje će prisustvovati američkoj premijeri na American Documentary Film Festivalu. Slijedi njemačka premijera u konkurenciji International festivala Signes de Nuit, putujućeg međunarodnog festivala koji se osim u Njemačkoj održava i u Francuskoj, Italiji, Portugalu, Tajlandu i Argentini, a travanj će završiti projekcijom u konkurenciji rastućeg Let's CEE Film Festivala u Beču.

Saznaj više

Masterclass Jean-Gabriela Périota - "Karika koja nedostaje"

Petak, 23.03.2018
Masterclass Jean-Gabriela Périota -

Restart i Dokukino u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj predstavljaju masterclass "Karika koja nedostaje" francuskog redatelja i montažera Jean-Gabriela Périota koji će se održati u petak (23. ožujka) s početkom u 19 sati, u Dvorani Müller kina Europa.
 
Dan kasnije, u subotu (24. ožujka) u 19 sati u istoj ćemo dvorani prikazati odabir Périotovih najboljih kratkih radova, koji su obišli više stotina festivala diljem svijeta, uključujući gotovo sva filmski najznačajnija odredišta poput Berlina, Rotterdama, Venecijanskog bijenala, Clermont-Ferranda ili IDFA-e. Autor će biti prisutan te će uz stručno vodstvo Igora Bezinovića publici odgovarati na pitanja.
 
Ulaz na masterclass je besplatan, a broj sjedala ograničen. Ulaznice za projekciju prodaju se na blagajni kina.

Saznaj više

16. Liburnia Film Festival želi vaše filmove

Ponedeljak, 19.03.2018
16. Liburnia Film Festival želi vaše filmove

Organizatori 16. Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente iz Hrvatske da prijave svoje dokumentarne filmove i moguće uđu u konkurenciju najstarijeg festivala dokumentarnog filma u zemlji. Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2017. ili 2018. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Koprodukcije će biti razmatrane samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu. Rok za prijavu je 25.5.2018., a rezultati selekcije mogu se očekivati početkom srpnja. Šesnaesto izdanje festivala održava se od 20. do 24. kolovoza 2018. godine u Opatiji. Prijavnica je OVDJE.

Foto: Tanja Kanazir (LFF)

Saznaj više

Svjetska premijera “Srbenke” u međunarodnoj konkurenciji Visions du Reela

Srijeda, 14.03.2018
Svjetska premijera “Srbenke” u međunarodnoj konkurenciji Visions du Reela

"Srbenka", novi dugometražni dokumentarni film Nebojše Slijepčevića ("Gangster te voli", "Nešto o životu"...) doživjet će svoju svjetsku premijeru u natjecateljskom programu 49. izdanja međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel, koji se održava od 13. do 21. travnja u švicarskom Nyonu, nadomak Ženeve. U konkurenciji je ukupno 17 dugometražnih dokumentaraca iz cijelog svijeta. U programu Focus Serbia selektori Visionsa izabrali su i naš kratki film 'Sitna ptica' srpskog autora Dane Komljena (produkcija Restart i Antibiotik).

Saznaj više

<< < 2 3 4 5 6 7 8 > >> 5 od 116

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Restart label - Izdanja