Tri na Underhillfestu, pet na Festivalu mediteranskog filma Split

Četrvrtak, 08.06.2017
Tri na Underhillfestu, pet na Festivalu mediteranskog filma Split

Jučer je na novoj lokaciji, u dvorištu bivše vojne baze Zagorič u Podgorici, svečano otvoren 8. Underhillfest. Među 10 filmova koji se natječu za nagradu Maslačak u regionalnoj konkurenciji našla su se i tri Restartova filma, većinska produkcija 'Kino otok' Ivana Ramljaka i dvije koprodukcije, 'Zid smrti, i tako to', Mladena Kovačevića (Horopter - Srbija i Restart) i 'Funne: Djevojke koje sanjaju more' Katie Bernardi (u produkciji talijanskih EiE Film, Jump Cut, Chocolat i Restarta). Festival traje do 15.6., a održava se na tri gradske lokacije. Večeras će u ljetnom kinu Bačvice u Splitu biti otvoreno jubilarno, 10. izdanje Festivala mediteranskog filma Split gdje je na programu pet naših filmova. 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar (Petra Pan Film Production - Slovenija, PPFP - Makedonija i Restart) imat će hrvatsku premijeru, 13.6. u Kinoteci Zlatna vrata, a film će uz redateljicu i producenticu Seliškar predstaviti i snimatelj Brand Ferro. U glavnoj konkurenciji, uz 'Moj svijet' na programu je i 'Funne', a u kratkometražnoj hrvatskoj konkurenciji Ješke svoje su mjesto našli 'Po čovika' Kristine Kumrić i film nastao na Školi dokumentarnog filma 'Ispred zastava' Sanje Bistričić. Filmove će uz redateljice, predstaviti i producentica Vanja Jambrović, koja je ujedno i jedna od vanjskih predavačica Škole. Industry projekciju, za novinare i ljude iz struke, na FMFS-u će imati i 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać. Projekciji će prisustvovati redateljica i producent Oliver Sertić

fotografija: otvorenje Underhillfesta, Podgorica, Crna Gora (fotograf: Dalibor Ševaljević)

Saznaj više

Šest Školskih filmova u konkurenciji revije Kratki na brzinu

Ponedeljak, 05.06.2017
Šest Školskih filmova u konkurenciji revije Kratki na brzinu

Čak šest završnih filmova prošlogodišnje generacije Škole dokumentarnog filma u konkurenciji su Revije hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu, koja se održava od 6. do 11.6. u Svetom Ivanu Zelini. Službeno otvorenje je u srijedu, 7.6. u Kinu Zelina, a sjajni predprogram, u utorak, 6.6. u Dokukinu KIC u Zagrebu gdje će biti prikazan izbor kratkih filmova s jednog od najvećih europskih doku-festivala Visions du Reel. Školski filmovi u programu su redom: 'Ispred zastava' Sanje Bistričić, 'Samo tvrdo' Dražena Puklavca, 'Non Semper Arit Aestas' ('Nek ti liti bude zima') Petra Vukičevića, 'Bolan' Sare Bernarde Moritz, 'Show' Sonje Lazić i 'Vertikale' Lorne Kunčić.

Saznaj više

Virtualno Dokukino samo u Iskon videoteci

Petak, 26.05.2017
Virtualno Dokukino samo u Iskon videoteci

Od danas zaista ne morate do Preradovićeve 5 po svježu dozu dokumentarnih uspješnica jer je čak 30 najboljih naslova samo nekoliko klikova dalje.

Saznaj više

Novi festivali, Restartovi filmovi

Subota, 20.05.2017
Novi festivali, Restartovi filmovi

Svibanj izgleda ovako. 'Umjetnik na odmoru' Sandre Bastašić i Damiana Nenadića u službenom je programu Art Film Festivala - AVIFF koji se održava u Cannesu (Francuska) 20. i 21.5. Vrijedna osječka ekipa koja stoji iza Filmske runde (26. - 28.5.), u svoj program Festivalska runda uvrstila je 'Kino otok' Ivana Ramljaka i 'Po čovika' Kristine Kumrić, a nema boljeg mjesta za projekciju 'Kino otoka' nego na istoimenom festivalu, poznatog i kao Isola Cinema (31.5. - 4.6.) u slovenskom gradiću Izola, gdje film prikazuju u sklopu Retrospektive kratkih filmova Ivana Ramljaka. U popratni program Video on the Beach uvrštena su i dva filma prošlogodišnje Škole dokumentarnog filma, 'Ispred zastava' Sanje Bistričić i 'Show' Sonje Lazić. 'Po čovika' je primljen i na East End Film Festival u Londonu, koji se održava cijeli mjesec, od 2.6. do 2.7., s projekcijama u četiri vikenda. Film će biti prikazan u programu Generation Gap.

fotografija: Video on the Beach, Isola Cinema

Saznaj više

Po čovika osvojio tri nagrade na festivalu u Brooklynu

Četrvrtak, 18.05.2017
Po čovika osvojio tri nagrade na festivalu u Brooklynu

Restartov prvi kratkometražni igrani film "Po čovika" Kristine Kumrić apsolutni je pobjednik Brooklyn Women's Film Festivala koji se svake godine održava u New Yorku s misijom promoviranja filmova koje se bave najrazličitijim ženskim likovima i temama i za čiji su nastanak zaslužne žene u ključnim filmskim ulogama poput redateljica, scenaristica, glumica i producentica. "Po čovika" je osvojio tri nagrade - Grand Prix festivala, nagradu za najbolji kratki igrani film, a glumica Janja Avdagić, koja u filmu glumi desetogodišnju Miju, osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvaranje. Na festivalu je promovirano i najnovije istraživanje američke organizacije "Women in Film and TV" prema kojemu je zastupljenost žena u filmskim zanimanjima još uvijek nedostatna, čak i u Americi - svega 4 % redateljica, 11 % scenaristica, 3 % snimateljica, 19 % producentica i 14 % montažerki. S ove tri nagrade, "Po čovika" je ukupno došao do svoje osme festivalske nagrade.

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 110

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja