Moj život bez zraka je najbolji balkanski debitantski film

Nedelja, 13.08.2017
Moj život bez zraka je najbolji balkanski debitantski film

Na upravo završenom 15. izdanju DokuFesta, najvećeg regionalnog festivala dokumentarnog filma, koji se održavao u Prizrenu na Kosovu od 4. do 12.8., 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać osvojio je nagradu za najbolji balkanski debitantski film (Best Balkan Newcomer). Žiri u sastavu: Karen Cirillo, Mimi Brody i Ognjen Glavonić nagradu su obrazložili sljedećim riječima: 'Nagrađujemo Moj život bez zraka' za svjež i originalan vizualni pristup i zapanjujuću fotografiju. Uz sigurnost koja se ne vidi često u debitantskom filmu, Bojana Burnać vjeruje svom liku i publici i dopušta priči da se polako razvija, kako bi otkrila osobnost svjetskog rekordera.'

Saznaj više

Regionalna premijera Playing Men u konkurenciji Sarajevo Film Festivala

Subota, 12.08.2017
Regionalna premijera Playing Men u konkurenciji Sarajevo Film Festivala

U natjecateljskom programu dokumentarnog filma 23-eg Sarajevo Film Festivala natječe se Restartov film "Playing Men" redatelja Matjaža Ivanišina kojem će ovo prikazivanje ujedno biti i regionalna premijera. Film je nastao u slovensko-hrvatskoj koprodukciji, a svjetsku premijeru imao je u konkurenciji ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala FIDMarseille gdje je osvojio nagradu Georges de Beauregard. Osim projekcije filma "Playing Men" Restart će u programskom dijelu Sarajevo Film Festivala biti zastupljen i s projekcijom kratkog igranog filma "Po čovika" Kristine Kumrić koji će se prikazati u sklopu izbora najboljih filmova iz prošlogodišnje konkurencije programa "Kockice" Zagreb Film Festivala.       

Saznaj više

Snajka traži sreću osvojila nagradu za najbolji pitch

Četrvrtak, 10.08.2017
Snajka traži sreću osvojila nagradu za najbolji pitch

Naš novi dokumentarni projekt u razvoju, 'Snajka traži sreću' Tee Vidović, na završnom pitching forumu radionice BDC Discoveries, koji se održavao u Prizrenu u sklopu festivala Dokufest, osvojio je nagradu za najbolji pitch. Nagradu smo podijelili s rumunjskim projektom 'Born in April' Adriana Pirvua. Projekt su predstavljali redateljica i producent Oliver Sertić, a o nagradama je odlučivao žiri od 12 članova iz Amerike, Rumunjske, Njemačke, Hrvatske, Albanije, Bugarske i Kosova.

Saznaj više

Moj život bez zraka i Po čovika u konkurenciji Dokufesta

Subota, 05.08.2017
Moj život bez zraka i Po čovika u konkurenciji Dokufesta

Od 5. do 12.8. u Prizrenu na Kosovu održava se 16. izdanje Dokufesta, najvećeg fetivala dokumentarnog i kratkog filma u regiji. Velika nam je čast da je u Balkan Dox konkurenciju uvršten i 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać, a u kratkometražni natjecateljski program 'Po čovika' Kristine Kumrić. U Balkan Dox programu je 17 filmova iz regije, od toga šest hrvatskih (dvije su koprodukcije), dok je u kratkoj konkurenciji njih 30. Osim regionalne premijere, u sklopu radionice BDC Discoveries, redateljica Burnać i producent Oliver Sertić održat će Case Study filma. Na završnom pitchingu bit će predstavljen i novi Restartov projekt u razvoju 'Snajka traži sreću' Tee Vidović

Saznaj više

NATJEČAJ - pridružite se Restartovom timu!

Četrvrtak, 20.07.2017
NATJEČAJ - pridružite se Restartovom timu!

Restart je u potrazi za voditeljem ili voditeljicom financijskih i administrativnih poslova, koji bi nam pomogli u procesima planiranja, organizacije i realizacije u vezi s poslovima planiranja, analize i praćenja financijskog poslovanja, poslova plaćanja i financijskih transakcija, te u vezi s računovodstvenim i knjigovodstvenim poslovima... sve detalje natječaja možete saznati u nastavku!

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 112

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja