Moj život bez zraka i Po čovika u konkurenciji Dokufesta

Subota, 05.08.2017
Moj život bez zraka i Po čovika u konkurenciji Dokufesta

Od 5. do 12.8. u Prizrenu na Kosovu održava se 16. izdanje Dokufesta, najvećeg fetivala dokumentarnog i kratkog filma u regiji. Velika nam je čast da je u Balkan Dox konkurenciju uvršten i 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać, a u kratkometražni natjecateljski program 'Po čovika' Kristine Kumrić. U Balkan Dox programu je 17 filmova iz regije, od toga šest hrvatskih (dvije su koprodukcije), dok je u kratkoj konkurenciji njih 30. Osim regionalne premijere, u sklopu radionice BDC Discoveries, redateljica Burnać i producent Oliver Sertić održat će Case Study filma. Na završnom pitchingu bit će predstavljen i novi Restartov projekt u razvoju 'Snajka traži sreću' Tee Vidović

Saznaj više

NATJEČAJ - pridružite se Restartovom timu!

Četrvrtak, 20.07.2017
NATJEČAJ - pridružite se Restartovom timu!

Restart je u potrazi za voditeljem ili voditeljicom financijskih i administrativnih poslova, koji bi nam pomogli u procesima planiranja, organizacije i realizacije u vezi s poslovima planiranja, analize i praćenja financijskog poslovanja, poslova plaćanja i financijskih transakcija, te u vezi s računovodstvenim i knjigovodstvenim poslovima... sve detalje natječaja možete saznati u nastavku!

Saznaj više

Playing Men nagrađen na FIDMarseilleu

Utorak, 18.07.2017
Playing Men nagrađen na FIDMarseilleu

Na 28. izdanju međunarodnog filmskog festivala FIDMarseille, dugometražni dokumentarni film "Playing Men" Matjaža Ivanišina osvojio je nagradu Georges de Beauregard u međunarodnom natjecateljskom programu. Žirijem je predsjedao Sharunas Bartas, a osteli članovi bili su Fabienne BabeNadia Turinev,Carlos Casas i David SchwartzGeorges de Beauregard, po kojem je nazvana nagrada, bio je poznati francuski producent rođen u Marseilleu. Producirao je filmove "Prijezir", "Do posljednjeg daha" i "Žena je žena". "Playing Men" je nastao u koprodukciji Nosorogi iz Slovenije i Restarta iz Hrvatske. Iduća projekcija filma biti će u dokumentarnoj konkurenciji Sarajevo Film Festivala.

Saznaj više

Prijavite se na Restartovu Školu dokumentarnog filma!

Utorak, 18.07.2017
Prijavite se na Restartovu Školu dokumentarnog filma!

Sedma sezona Škole dokumentarnog filma u organizaciji udruge Restart očekuje nove polaznike i polaznice koji će od 3. listopada do 28. veljače pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača stjecati znanja i vještine potrebne za stvaranje vlastitog dokumentarca. Rok za prijave je 1. rujna 2017., sve informacije o postupku prijave nalaze se na službenoj stranici programa.

Saznaj više

Svjetska premijera Playing Men u konkurenciji FIDMarseillea

Nedelja, 09.07.2017
Svjetska premijera Playing Men u konkurenciji FIDMarseillea

"Playing Men" je dugometražni dokumentarni film u režiji Matjaža Ivanišina, nastao  u slovensko-hrvatskoj koprodukciji, a u Marseilleu će imati svjetsku premijeru u međunarodnoj konkurenciji. Slovenski producent filma je Nosorogi (Marina Gumzi), a hrvatski  Restart (Vanja Jambrović i Tibor Keser). Film je sniman u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i Turskoj, a u hrvatskoj ekipi je i montažer i mikser zvuka Borna Buljević. U međunarodnoj konkurenciji FIDMarseillea biti će prikazano 15 dokumentarnih filmova, a "Playing Men" je jedini film iz jugoistočne Europe koji se plasirao na festival. FIDMarseille jedan je od najcijenjenijih europskih festivala dokumentarnog filma, a ovo, 28. izdanje, održava se se od 11. do 17. srpnja 2017.

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 112

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja