Masterclass Jean-Gabriela Périota - "Karika koja nedostaje"

Petak, 23.03.2018
Masterclass Jean-Gabriela Périota -

Restart i Dokukino u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj predstavljaju masterclass "Karika koja nedostaje" francuskog redatelja i montažera Jean-Gabriela Périota koji će se održati u petak (23. ožujka) s početkom u 19 sati, u Dvorani Müller kina Europa.
 
Dan kasnije, u subotu (24. ožujka) u 19 sati u istoj ćemo dvorani prikazati odabir Périotovih najboljih kratkih radova, koji su obišli više stotina festivala diljem svijeta, uključujući gotovo sva filmski najznačajnija odredišta poput Berlina, Rotterdama, Venecijanskog bijenala, Clermont-Ferranda ili IDFA-e. Autor će biti prisutan te će uz stručno vodstvo Igora Bezinovića publici odgovarati na pitanja.
 
Ulaz na masterclass je besplatan, a broj sjedala ograničen. Ulaznice za projekciju prodaju se na blagajni kina.

Saznaj više

16. Liburnia Film Festival želi vaše filmove

Ponedeljak, 19.03.2018
16. Liburnia Film Festival želi vaše filmove

Organizatori 16. Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente iz Hrvatske da prijave svoje dokumentarne filmove i moguće uđu u konkurenciju najstarijeg festivala dokumentarnog filma u zemlji. Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2017. ili 2018. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Koprodukcije će biti razmatrane samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu. Rok za prijavu je 25.5.2018., a rezultati selekcije mogu se očekivati početkom srpnja. Šesnaesto izdanje festivala održava se od 20. do 24. kolovoza 2018. godine u Opatiji. Prijavnica je OVDJE.

Foto: Tanja Kanazir (LFF)

Saznaj više

Svjetska premijera “Srbenke” u međunarodnoj konkurenciji Visions du Reela

Srijeda, 14.03.2018
Svjetska premijera “Srbenke” u međunarodnoj konkurenciji Visions du Reela

"Srbenka", novi dugometražni dokumentarni film Nebojše Slijepčevića ("Gangster te voli", "Nešto o životu"...) doživjet će svoju svjetsku premijeru u natjecateljskom programu 49. izdanja međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel, koji se održava od 13. do 21. travnja u švicarskom Nyonu, nadomak Ženeve. U konkurenciji je ukupno 17 dugometražnih dokumentaraca iz cijelog svijeta. U programu Focus Serbia selektori Visionsa izabrali su i naš kratki film 'Sitna ptica' srpskog autora Dane Komljena (produkcija Restart i Antibiotik).

Saznaj više

Posebna priznanja za Dane ludila i Playing Men na ZagrebDoxu

Nedelja, 04.03.2018
Posebna priznanja za Dane ludila i Playing Men na ZagrebDoxu

Na upravo završenom 14. izdanju ZagrebDoxa, slavila su oba naša filma prikazana u regionalnoj konkurenciji. Žiri u sastavu Elizabeth McIntyre (UK), Ralph Eue (Njemačka) i Ognjen Glavonić (Srbija) odlučili su da posebna priznanja u regionalnom natjecateljskom programu u kojemu je prikazano 17 naslova, pripadnu filmovima 'Dani ludila' Damiana Nenadića i 'Playing Men' Matjaža Ivanišina. Veliki pečat zasluženo je odnio film 'Druga strana svega' Mile Turajlić. Sva obrazloženja možete pročitati OVDJE

fotka: Nina Đurđević

Saznaj više

Volim Dokumentarce - prva dokumentarna online videoteka dostupna svima

Petak, 23.02.2018
Volim Dokumentarce - prva dokumentarna online videoteka dostupna svima

Nova dokumentarna online videoteka "Volim Dokumentarce" izravno u tvoj dom donosi više od 70 najzanimljivijih dokumentarnih ostvarenja iz svih dijelova svijeta. Filmovi koji su osvajali festivalska i kino platna, sada su udaljeni samo nekoliko klikova od tvog monitora ili televizora.

Na novoj stranici www.volimdokumentarce.net uz promo kod “VolimDokumentarce” do 11. ožujka besplatno pogledaj pobjedničke filmove prema izboru publike ZagrebDoxa ili jednostavno slijedi poveznicu. 

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 117

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Restart label - Izdanja