Docu Rough Cut Boutique: Završio prvi session

Četrvrtak, 09.04.2020
Docu Rough Cut Boutique: Završio prvi session

Nedavno je završila prva online sesija Docu Rough Cut Boutique-a koju već nekoliko godina organiziraju Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center. Među pet projekata našla su se čak tri hrvatska, a među njima i 'Muzej revolucije' Srđana Keče koji nastaje u produkciji Restarta i srpske produkcijske kuće Uzrok (u koprodukciji s češkom Nutprodukce). Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim projektima iz jugoistočne Europe u postprodukciji, a uz savjete brojnih vrhunskih međunarodnih tutora, redatelji i montažeri imaju priliku dramaturški zaoružiti svoj budući film. Uz redatelja, na sesiji sudjeluje i montažerka filma Hrvoslava Brkušić. Boutique se prvi put odvija u tri mentorske sesije s posljednjom u kolovozu tijekom Sarajevo Film Festivala. Čestitamo svima koji su prošli žestoku selekciju, a posebno Vedrani Pribačić s njenim projektom 'Više od traume' (montažerka: Marta Broz, produkcija: Metar60) i Srđanu Kovačeviću koji završava svoj film 'Tvornice radnicima' zajedno s montažerom Damirom Čučićem u produkciji Fade In-a.

Saznaj više

RESTART poklanja 20 besplatnih dokumentaraca!

Utorak, 17.03.2020
RESTART poklanja 20 besplatnih dokumentaraca!

Ubaci se u hrpu dobrih dokumentaraca na platformi volimdokumentarce.net i lakše preživi mjere izolacije!

Saznaj više

NATJEČAJ ZA POSAO: Voditelj tehnike

Srijeda, 26.02.2020
NATJEČAJ ZA POSAO: Voditelj tehnike

Udruga Restart, koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivalaštvom i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog i igranog filma, traži voditelja tehnike.

Natječaj je otvoren do 11. ožujka, a uvjeti i detalji o radnom mjestu su u nastavku!

Saznaj više

Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Utorak, 03.12.2019
Filmsko popodne u domovima diljem Zagreba

Filmsko popodne - arhive i sjećanja, posljednji je Restartov program namijenjen osobama starije životne dobi – umirovljenicima, pokrenut 2018. godine. Tijekom 2019. godine program se realizira u suradnji s velikim brojem zagrebačkih domova za starije i nemoćne. 

Saznaj više

Masterclass Ognjena Glavonića u Dokukinu KIC

Četrvrtak, 28.11.2019
Masterclass Ognjena Glavonića u Dokukinu KIC

Nagrađivani srpski redatelj dokumentarnih i igranih filmova Ognjen Glavonić gostovati u Zagrebu, te će u sklopu gostovanja održati masterclass na temu «Od igranog ka dokumentarnom ka igranom» u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) u ponedjeljak 02.12.2019. od 18 sati. Masterclass predavanje bavit će se pitanjem produkcijskog i kreativnog procesa nastanka njegova dva najnagrađivanija filma «Dubina dva» i «Teret» jer to su filmovi koji se bave istom temom, samo na posve različite načine. Masterclass će moderirati filmski kritičar Vladan Petković. Ulaz na masterclass je besplatan!

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 131

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja