Gostovanje Vitalija Manskog u Zagrebu

Srijeda, 25.01.2017
Gostovanje Vitalija Manskog u Zagrebu

Velika nam je čast obavijestiti vas da će nagrađivani ruski redatelj Vitalij Manski gostovati u Zagrebu povodom početka kino distribucije njegovog intrigantnog dokumentarnog filma "Ispod Sunca". Program gostovanja sastojati će se od kino-premijere filma uz gostovanje redatelja u srijedu 1. veljače od 19 sati u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5). Na projekciji će gostovati redatelj te će nakon filma publika imati prilike razgovarati s autorom, a razgovor će moderirati filmski kritičar i redatelj Ivan Ramljak. Dan nakon u četvrtak 02.02.2017. od 17 do 19 sati, također u Dokukinu KIC, Vitalij Manski održati će masterclass predavanje na temu "Dokumentarni film – umjetnost ili stvarnost?". Ulaz na masterclass predavanje je slobodno, a ulaz na projekciju filma "Ispod Sunca" naplaćuje se 22 kune. Više o pogramu možete saznati na sljedećem linku

Saznaj više

Jedan na Jedan i radionice na temu društvenih mreža

Nedelja, 22.01.2017
Jedan na Jedan i radionice na temu društvenih mreža

U 2017. godini nastavljamo s programom Jedan na Jedan kroz suradnje s mladim umjetnicima i umjetnicama te srednjim školama, sve u partnerstvu s Galerijom Miroslav Kraljević i uz podršku Grada Zagreba. Tijekom 21. i 22. siječnja održali smo višednevne intenzivne radionice s učenicima i učenicama XIII. gimnazijeX. gimnazije ‘Ivan Supek’ i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb. Voditelji radionica bili su Katerina DudaIvana PipalTin Dožić i Vida Guzmić. Teme radionica temeljile su se na odnosu s virtualnim svijetom, korištenju društvenih mreža i pametnih mobitela. 

Saznaj više

Gledaj filmove u kućnom ogrtaču za samo 35 kuna

Petak, 16.12.2016
Gledaj filmove u kućnom ogrtaču za samo 35 kuna

Kako bismo održali duh dobrog raspoloženja i prosinačkog darivanja, spustili smo sve cijene svojih omiljenih DVD naslova na Restat Label web shopu
 

Saznaj više

Masterclass predavanje Eyal Sivana u Dokukinu KIC

Ponedeljak, 05.12.2016
Masterclass predavanje Eyal Sivana u Dokukinu KIC

Slavni izraelsko francuski redatelj dokumentarnih filmova Eyal Sivan boraviti će u Zagrebu za vrijeme Human Rights Film Festivala na kojem će biti i prikazana tri njegova filma te će održati masterclass predavanje «O POLITIČKOM I POVIJESNOM DOKUMENTARNOM FILMU» u DOKUKINU KIC (Preradovićeva 5) u PETAK 09.12.2016. od 18 do 20 sati. Eyal Sivan poznat je po svojim kontroverznim filmovima, a režirao je više od desetak svjetski priznatih i nagrađivanih političkih dokumentaraca. Trenutačno je gostujući profesor na magistarskom studiju filma na Nizozemskoj filmskoj akademiji (NFA) u Amsterdamu, i počasni stipendist u Europskom centru za palestinske studije na Sveučilištu u Exeteru, u Velikoj Britaniji. U masterclassu će govoriti o 30 godina vlastite prakse i istraživanja vezanog uz vizualne i narativne modalitete političkih zločina u kolonijalnim i post-kolonijalnim uvjetima. Također će se i kritički osvrnuti na tradicionalne moduse filmske, preciznije dokumentarističke tradicije, i njezin modus pričanja povijesti. Ulaz na masterclass je slobodan!  

Saznaj više

Sve, još uvijek, u Orbiti u Argentini, Austriji i Srbiji

Petak, 25.11.2016
Sve, još uvijek, u Orbiti u Argentini, Austriji i Srbiji

Kratki dokumentarno-eksperimentalni film 'Sve, još uvijek, u Orbiti' Daneta Komljena i Jamesa Latttimera niže festivalske uspjehe. U sljedećih mjesec dana bit će prikazan na čak tri festivala, u Argentini, Srbiji i Austriji. Izuzetna nam je čast da je jedini festival 'A' kategorije u Latinskoj Americi, veliki Mar del Plata Film Festival (Mar del Plata, Argentina), Orbitu uvrstio u svoj prestižni program Altered States. Danas, 25.11., u Beogradu počinje 22. Festival autorskog filma čiji su selektori u svoj novi natjecateljski program Hrabri Balkan uvrstili i naš film. Hrabri Balkan predstavljen je kao "beskompromisni uvid u odvažne, snažne, te možda još uvek ne sasvim svrstane autorske prostore". Vrlo uspješnu festivalsku godinu Orbita će završiti na This Human World festivalu u Beču gdje će biti prikazan u sklopu programa Stories from the Balkans čiji je selektor Veton Nurkollari, programski direktor prizrenskog Dokufesta.  

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 105

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja