Restart na ovogodišnjem ZagrebDoxu

Utorak, 26.02.2019
Restart na ovogodišnjem ZagrebDoxu

Na ovogodišnjem 15. ZagrebDoxu Restart predstavljaju dva filma Nebojše Slijepčevića, kratki "Muški film" i dugometražni "Srbenka". Oba filma vrtit će se u sklopu Nebojšine autorske večeri koji ove godine predsjedava međunarodnim žirijem festivala. Restart će biti prisutan i na industrijskom dijelu Doxa, pitching forumu i radionici za razvoj projekata ZagrebDox Pro koje vode talijanski producent Stefano Tealdi i direktorica Dok Leipziga Leena Pasanen. Producentica Vanja Jambrović predstaviti će dugometražni dokumentarni projekt Srđana Keče "Muzej revolucije" koji nastaje u koprodukciji srpske produkcijske kuće Uzrok i Restarta.

Saznaj više

Srbenka u Berlinu, Trstu i Gotheburgu

Srijeda, 23.01.2019
Srbenka u Berlinu, Trstu i Gotheburgu

Godina je tek počela, a 'Srbenka' je upravo ubrala još jednu nagradu, ovaj put na berlinskom izdanju putujućeg festivala Signes de Nuit, u njemačkom izdanju nazvanom Zeichen der Nacht. Žiri u sastavu Astra Zoldnere, Sabine Willmann i ines Oliveira filmu su dodijelili glavnu nagradu festivala. 'Srbenku' je upravo gledala i publika Trieste Film Festivala, a uskoro će i švedska na velikom Goteborg Film Festivalu. Ako još niste pogledali film, a nalazite se u Hrvatskoj, možete to učiniti na Restartovoj VOD platformi volimdokumentarce.net

Saznaj više

Srbenka ekskluzivno dostupna na Volimdokumentarce.net

Srijeda, 16.01.2019
Srbenka ekskluzivno dostupna na Volimdokumentarce.net

Dokumentarni film godine, Srbenka, redatelja Nebojše Slijepčevića, ekskluzivno je dostupan u prvoj domaćoj online dokumentarnoj videoteci, „Volim dokumentarce“. Od danas na www.volimdokumentarce.net, uz više od 70 najzanimljivijih dokumentarnih ostvarenja iz svih dijelova svijeta, možete pogledati prošlogodišnjeg dobitnika Srca Sarajeva i Doc Alliance nagrade

Saznaj više

Masterclass Jaya Weissberga u Zagrebu

Srijeda, 12.12.2018
Masterclass Jaya Weissberga u Zagrebu

Jay Weissberg, jedan od najcjenjenijih američkih filmskih kritičara gostovat će u Zagrebu 13. i 14. prosinca 2018. godine. Prvog dana, u četvrtak u Kinu Europa (Dvorana Müller) s početkom u 21 sat održati će masterclass na temu “Kako zapadnjački mediji vide istočnoeuropske kinematografije?“. Razgovor će biti na engleskom jeziku, uz vodstvo filmskog kritičara Vladana Petkovića. Ulaz je besplatan. Uz masterclass, Weissberg tijekom svog posjeta održava i dvodnevnu radionicu namijenjenu mlađoj generaciji hrvatskih filmskih kritičara.
 
Masterclass i radionica održavaju se u suradnji Restarta, Dokukina i projekta GoCritic! portala Cineuropa.
 

Saznaj više

Pobjednički niz na 50. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva!

Utorak, 27.11.2018
Pobjednički niz na 50. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva!

U sklopu jubilarne 50. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštvagodišnje priredbe neprofesijskog filmskog stvaralaštva održane u Kinu Tuškanac u Zagrebu od 23. do 25. studenog 2018. godine., nagrađena su četiri filma nastala na zadnjoj Školi dokumentarnog filma koju provodi Restart. Prvu nagradu podijelila su čak tri filma Škole: '3. rujna 2015.' Sare Jurinčić, 'Mjesto odakle vam pišem pisma' Nikoline Bodanović i 'Remiza' Arona Kovačića. I četvrti školski film prikazan u konkurenciji revije nagrađen je. Drugu nagradu je s još dva filma podijelio i 'Kako je Tanja ostala sama' Mie Sidorov.

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 124

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja