Posljednji tjedan prijava za Školu dokumentarnog filma!

Ponedeljak, 27.08.2018
Posljednji tjedan prijava za Školu dokumentarnog filma!

Škola dokumentarnog filma u organizaciji udruge Restart raspisala je prijave za upis osme po redu generacije novih dokumentarista/ica! Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se od 25. rujna 2018. do 28. veljače 2019. u Zagrebu. Prijave traju do 1. rujna, stoga požurite! Informacije o prijavama i programu pronađite na službenim stranicama programa.

Saznaj više

Nagrade 16. Liburnia Film Festivala

Subota, 25.08.2018
Nagrade 16. Liburnia Film Festivala

Žiri 16. Liburnia Film Festivala u sastavu Hanka Kastelicova, Sandra Bastašić, Matjaž Ivanišin, Boris Ružić i Dean Lalić, između 18 filmova prikazanih u konkurenciji, odabrali su pobjednike. Najbolji film 16. LFF-a je 'Meso' Elvisa Lenića (produkcija: Kinematograf), kojemu je pripala nagrada i za Najbolji regionalni film. Posebno priznanje žirija osvojio je 'Majči' Josipa Lukića u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Najbolji redatelj je Lovro Mrđen ('Patrola Uran'), a za rad na istom filmu nagrađena je i montažerka Helena Kanini Kiiru. Najbolju fotografiju potpisuje Joško Morović, snimatelj filma 'Bebe na Vole' Vladimira Gojuna, dok je najboljim dizajnerom zvuka proglašen Martin Semenčić za film 'Meso'. Publika je prosječnom ocjenom 4,57, nagradila srednjemetražni film Vlatke Vorkapić 'Pusti Dobre, pusti' (Fade In). Uz novčane i edukacijske nagrade koje osiguravaju festival i njegovi partneri, Balkan Documentary Center i Institut dokumentarnog filma, Restart pobjednicima osigurava izradu DCP-ja.  

Saznaj više

Srbenki Srce Sarajeva!

Subota, 18.08.2018
Srbenki Srce Sarajeva!

Prvo Srce Sarajeva za Restart u kategoriji dokumentarnog filma! Dokumentarni žiri Sarajevo Film Festivala na čelu s Leenom Pasanen, direktoricom festivala dokumentranog filma iz Leipziga, ocijenio je kako je 'Srbenka' Nebojša Slijepčevića zaslužio nagradu zbog svog intrigantnog suočavanja s teškim pitanjima iz prošlosti. Osim žirija, Srbenku je, s ocjenom 4.76, najboljim filmom dokumentarnog programa proglasila i publika. Na koprodukcijskom marketu Cinelink, producenti projekta 'Fiume o Morte!' Igora Bezinovića osvojili su EAVE stipendiju.

Saznaj više

Srbenka u utrci za Europsku filmsku nagradu!

Subota, 18.08.2018
Srbenka u utrci za Europsku filmsku nagradu!

Europska filmska akademija objavila je listu 15 najboljih ovogodišnjih europskih dokumentarnih ostvarenja, a među njima je i 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića. Od ukupno 15 filmova na tzv. short-listi, njih pet bit će odabrano za sužbenu nominaciju za europski Oskar. Ovo je ujedno i prvi put da se hrvatski dokumentarac našao u ovako prestižnom društvu.

Saznaj više

Posebno priznanje Domu boraca na DokuFestu

Nedelja, 12.08.2018
Posebno priznanje Domu boraca na DokuFestu

Na upravo završenom DokuFestu u Prizrenu, najvećem regionalnom festivalu dokumentarnog filma, 'Dom boraca' Ivana Ramljaka osvojio je posebno priznanje žirija u Balkan Dox konkurenciji. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i Restarta, a žiri koji su činili Tara Judah, Marina D. Richter i Goran Dević, ovako su obrazložili svoju odluku: 'Želimo priznati talent koji ne samo da vraća povijest, već duboko rezonira s današnjicom. Zbog svoje besprijekorne tehnike; izvrsno oblikovanje, upotrebu boje i nježnu ruku gledajući preko ramena ljudi koji hvata njihov osjećaj melankoličnosti i nostalgije.' U istoj konkurenciji prikazana su još dva Restartova filma, 'Dani ludila' Damiana Nenadića i koprodukcija 'Playing Men' Matjaža Ivanišina.  

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 121

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja