"Srbenka" nagrađena na Crossing Europe u Linzu

Petak, 10.05.2019

Od 25. do 30. travnja u austrijskom gradu Linzu održan je 16. Crossing Europe Film Festival na kojemu je "Srbenka" Nebojše Slijepčevića nagrađena posebnim priznanjem u dokumentarnoj konkurenciji u kojoj je prikazano 11 europskih naslova. Nagradu je dodijelio žiri u sljedećem sastavu: austrijska festivalska kuratorica Djamila Grandits, direktorica budimpeštanskog Verzio Film Festivala Oksana Sarkisova i glavni programer njemačkog Dok Leipziga Ralph Eue. "Srbenka" će kao nagrađeni film biti još jednom prikazana u Linzu i to 4. lipnja 2019. u Central Linz u suradnji sa Gfk Gesellschaft für Kulturpolitik OÖ. 

Saznaj više

Premijera filmova Škole dokumentarnog filma

Četrvrtak, 25.04.2019
Premijera filmova Škole dokumentarnog filma

U nedjelju 5. svibnja u 19 sati u kinu Tuškanac održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na ovogodišnjoj Školi dokumentarnog filma!

Osma po redu Škola dokumentarnog filma, održavala se od 25. rujna 2018. do 28. veljače 2019. u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika koji su svladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma pod mentorstvom Ane Hušman, Igora Bezinovića, Nebojše Slijepčevića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Dude Dinke Radonić.

Saznaj više

360 stupnjeva u životu tinejdžera – proljetne radionice za srednjoškolce!

Četrvrtak, 18.04.2019
360 stupnjeva u životu tinejdžera – proljetne radionice za srednjoškolce!

Želiš li naučiti koristiti sve popularniju tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva? Montirati kratki dokumentarni video te ispričati priču? 

Prijavi se na besplatan program VR leksikon – 360 stupnjeva u životu tinejdžera koji organizira Restrat u subotu i nedjelju 27. i 28. travnja od 11 do 16 sati u Zagrebu. Prijaviti se možete na edukacija@restarted.hr, gdje možete dobiti i sve dodatne informacije!

Saznaj više

Masterclass Monike Willi u Dokukinu - Izazovi montaže

Utorak, 16.04.2019
Masterclass Monike Willi u Dokukinu - Izazovi montaže

Velika austrijska montažerka Monika Willi, najpoznatija po radu s Michaelom Glawoggerom i Michaelom Hanekeom, u subotu, 27.4. u 17 sati, u Dokukinu KIC, održat će masterclass 'Izazovi montaže'. Monika će govoriti o radu s poznatim redateljima, njihovim sllčnostima i razlikama, kao i o svojem specifičnom iskustvu koredateljice i montažerke na filmu 'Bez naslova', koji je završila nakon nesretne smrti Michaela Glawoggera u travnju 2014. Nakon masterclassa, od 19 h slijedi hrvatska kino premijera filma 'Bez naslova', a od 21 h, Glawoggerov pretposljednji dokumentarac 'Slava kurvi' koji je Monika montirala. U nedjelju, nakon još jedne projekcije filma, s Willi će razgovorati redatelj Boris Mitić, također suradnik na ovom filmu.

Saznaj više

Škola dokumentarnog filma na 65. Oberhausenu

Ponedeljak, 15.04.2019
Škola dokumentarnog filma na 65. Oberhausenu

Od 1. do 5. svibnja održava se 65. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu, njemačkom festivalu kojeg smatraju jednom od najvažnijih institucija kratkometražnog filma u svijetu. U međunarodnoj natjecateljskoj konkurenciji nalazi se i film s prošlogodišnje Škole dokumentarnog filma '3. rujna 2015.' u režiji Sare Jurinčić!

Saznaj više

<< < 3 4 5 6 7 8 9 > >> 6 od 126

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja