Četiri festivalske nagrade Restartovim filmovima

Petak, 17.03.2017
Četiri festivalske nagrade Restartovim filmovima

Restartovi filmovi nastavljaju uspješan festivalski niz na svjetskim filmskim festivalima. "Kino otok" Ivana Ramljaka osvojio je četvrtu festivalsku nagradu u Ekvadoru na Festival Mundial de Cine Independiente de Quito 2017 gdje je nagrađen za najbolju kameru. Portugalski festival Cinalfama - Lisbon International Film Awards donio je nagrade za dva Restartova filma - "Nešto o životu" Nebojše Slijepčevića nagrađen je za najbolji dokumentarni film, što mu je ujedno i četvrta festivalska nagrada, dok je kratki igrani film "Po čovika" Kristine Kumrić kući donio njih dvije, nagradu za najbolji scenarij i za najbolji kratki igrani film.

Saznaj više

Započela provedba projekta Razmišljaj filmom

Srijeda, 15.03.2017
Započela provedba projekta Razmišljaj filmom

Započela je provedba novog Restartovog projekta Razmišljaj filmom koji se provodi u suradnji s Centrom za mirovne studije, Plavim telefonom, Hrabrim telefonom te stručnim suradnicama Ivanom i Ana Katarinom Sansević. U provedbu projekta uključeno je osam srednjih škola iz različitih dijelova Republike Hrvatske: Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Srednja škola Petrinja, Elektrostrojarska škola Varaždin, Srpska pravoslavna opća gimnazija „Kantakuzina Katarina Branković“, Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića, Gimnazija Vladimira Nazora, Srednja škola Mate Blažine Labin te X. gimnazija ''Ivan Supek''.

Saznaj više

Filozofski teatar otkazan, 'Dan oslobodjenja' u kinima od ponedjeljka

Subota, 04.03.2017
Filozofski teatar otkazan, 'Dan oslobodjenja' u kinima od ponedjeljka

Hrvatska premijera dokumentarnog filma 'Dan oslobođenja' Ugisa Oltea i Mortena Traavika, o posjetu Laibacha Sjevernoj Koreji, koja se trebala održati u nedjelju 5.3. u HNK kao dio Filozofskog teatra jučer je naprasno otkazana. Planirani gosti, koredatelj filma i inicijator posjeta Morten Traavik te osnivač Laibacha Ivan Jani Novak, ipak dolaze u Zagreb na premijeru koja će se održati u Dokukinu KIC u ponedjeljak, 6.3., u 19 sati. Film nastavlja igrati u kinu tokom cijelog tjedna, a nakon toga i u drugim hrvatskim kinima. 

Saznaj više

Hrvatska premijera filma Zid smrti, i tako to

Nedelja, 26.02.2017
Hrvatska premijera filma Zid smrti, i tako to

'Zid smrti, i tako to', srpskog redatelja Mladena Kovačevića u produkciji Horoptera i Restarta imat će hrvatsku premijeru u regionalnoj konkurenciji 13. ZagrebDoxa (26.2. - 5.3.2017.). Cijeli program festivala održava se u novouređenim Kaptol Boutique kinima u Novoj vesi. Premijerna projekcija filma je u ponedjeljak 27.2. u 21 sat u Dvorani 2, kada će se publici predstaviti i redatelj te dio ekipe filma, a reprizno ga možete pogledati u četvrtak, 2.3. u 12 sati (dvorana 4) i petak, 3.3. u 22 sata (dvorana 5). Redatelj, scenarist i glavni producent je Mladen Kovačević, snimatelj Pablo Ferro, montažerka Jelena Maksimović, a dizajner zvuka Aleksandar Protić. Restart predstavljaju koproducent Tibor Keser i pridruženi producenti Oliver Sertić i Vanja Jambrović. U sklopu Doxa bit će prikazan i film 'Blokada' Igora Bezinovića (produkcija: Restart i Factum) i to kao dio programa '20 godina Factuma', koji je izabrao Veton Nurkollari.  

Saznaj više

Masterclass nagrađivanog španjolskog redatelja i profesora režije Sergia Oksmana u Dokukinu KIC

Srijeda, 08.02.2017
Masterclass nagrađivanog španjolskog redatelja i profesora režije Sergia Oksmana u Dokukinu KIC

Nagrađivani španjolski redatelj dokumentarnih filmova i profesor režije na madridskom filmskom institutu NIC Sergio Oksman održati će masterclass predavanje «IZMIŠLJANJE STVARNOSTI» u DOKUKINU KIC (Preradovićeva 5) u PETAK 24.02.2016. od 16 do 18 sati. Masterclass predavanje bavit će se pitanjem kako „izmisliti stvarnost“ tijekom procesa pisanja, snimanja i montiranja dokumentarnog filma odnosno kako fikcija i stvarnost utječu jedna na drugu tijekom procesa stvaranja dokumentarne forme. Oksman je poznat po filmovima “The Beautician” (2004), “Goodbye, America” (2007), “Notes on the Other” (2009), “A Story for the Modlins” (2012) i “On Footbal” (2015) koji je premijerno prikazan na Locarno Film Festivalu. Njegovi filmovi osvojili su nagrade na važnim festivalima poput Clermont-Ferrand FF, Karlovy Vary FF, Warsaw FF, Valladolid FF, Tallinn Black Nights FF, Goya Awards… Ulaz na masterclass je besplatan!       

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 107

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja