Svjetska premijera "Funne: Djevojke koje sanjaju more" u Rimu

Nedelja, 23.10.2016
Svjetska premijera

Restartova manjinska koprodukcija "Funne: Djevojke koje sanjaju more" talijanske redateljice Katie Bernardi jučer je imala svjetsku premijeru na "Festa del Cinema di Roma". Film je prvi put javnosti prikazan u subotu 22.10. u Kinu Admiral u Rimu kao dio popratnog programa festivala "Alice Nella Cita", posvećenog obiteljskim filmovima i filmovima s komercijalnim potencijalom, a kao dio panorame najboljih nadolazećih talijanskih naslova. Funne je sniman na lokacijama u Italiji i Hrvatskoj. Hrvatski dio ekipe čine: skladatelj Matej Meštrović, asistent snimatelja Duje Kundić, dodatni snimatelj Ivica Vranjić, operater drona Davor Cupar, animatori i grafički dizajneri Darko Vidačković i Lana Marić, producenti Vanja Jambrović i Tibor Keser, dok je kolor korekciju filma odradio Tomislav Stojanović. Film su u Hrvatskoj financijski podržali HAVC i HRT.

Saznaj više

"Po čovika" na 61. Seminci Festivalu u Španjolskoj

Četrvrtak, 20.10.2016

Restartov kratki igrani film "Po čovika" redateljice Kristine Kumrić uvršten je u natjecateljski program "Meeting point" 61. izdanja španjolskog Filmskog festivala u Valladolidu (Seminci), koji se održava od 22. do 29. listopada. Natjecateljski program "Meeting pointprikazuje prve i druge filmove redatelja, ove godine u dugometražnoj kategoriji njih 14, a u kratkometražnoj 12 naslova. "Po čovika" je premijerno je prikazan u natjecateljskoj sekciji "Kratki rezovi" 41. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu u rujnu ove godine. Nastao kao dio projekta "Jedna slika iz Domovinskog rata", koji su pokrenuli Ministarstvo branitelja i Hrvatski audiovizualni centar, film se odvija u jesen 1991. godine u Dalmatinskoj zagori, a prati dvije djevojčice koje iščekuju povratak svoga oca, koji je posljednjih nekoliko mjeseci proveo kao zatvorenik u logoru.  

Saznaj više

"Kino otok" nominiran za Silver Eye Award

Utorak, 18.10.2016

Restartov dokumentarac “Kino otok” Ivana Ramljaka našao se među jedanaest nominiranih kandidata za Silver Eye nagradu koja se svake godine dodjeljuje u sklopu East Silver Marketa, industrijskog dijela Jihlava International Documentary Film Festivala - usmjerenog isključivo prema dokumentaristici Srednje i Istočne Europe. U 2009. godini, u sklopu marketa, uspostavljena je Nagrada Silver Eye (Silver Eye Award). Žiri sastavljen od po jednog predstavnika festivala, distribucijske tvrtke i televizijske kuće, pobjednicima u kategorijama kratkog, srednjemetražnog i dugometražnog filma donosi po 1500 eura, dok svi nominirani filmovi ulaze u East Silver Caravan program za daljnje povećanje svjetske vidljivosti u očima 'festivalskih mecena' diljem zemljaske kugle. Žiri koji će ove godine odlučiti o kratkometražnom pobjedniku Silver Eyea su Andrea Prenghyová (DOK Incubator), Tue Steen Muller (Filmkommentaren.dk) i Maria Zmarz-Koczanowicz (Filmska škola Lodz). Za vrijeme festivala u Jihlavi, održava se i specijalni program za mlade producente Emerging Producers, a jedan od polaznika je i Restartov producent Tibor Keser

Saznaj više

Cabo Verde, Meksiko, Mađarska i Tuzla

Utorak, 11.10.2016
Cabo Verde, Meksiko, Mađarska i Tuzla

Od srijede, 12.10. do nedjelje, 16.10. održavaju se tri filmska festivala i svi u programu imaju neke Restartove filmove. 'Hudo vreme' u konkurenciji je Cabo Verde International Film Festivala koji se održava na otoku Sal, 'Umjetnik na odmoru' je nakon latinoameričke premijere na Arte Non Stop festivalu u Argentini, prihvaćen u program Panorama na International Film Festival of Fine Arts koji se održava u mađarskom Szolnoku, a 'Ana trg' u konkurenciju Tuzla Film Festivala. Već u četvrtak, 13.10. počinje najveći meksički festival dokumentarnog filma DocSDF (Mexico City, 13. - 22.10.) gdje Anu prikazuju u sklopu programa 'North South Doc Network'. Spomenimo i da je u Zagrebu u tijeku VoxFeminae festival (8. - 16.10.) kojemu su na programu 'Hudo vreme' i 'Nešto o životu', a da se Dane Komljen upravo vratio sa 12. izdanja festivala 25FPS gdje je u programu 'Refleksi' prikazan 'Sve, još uvijek, u orbiti'.  

Saznaj više

Kinedok putuje: Ieva Ozolina gostuje u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu s filmom „Moj Otac Bankar“

Petak, 07.10.2016
Kinedok putuje: Ieva Ozolina gostuje u Zagrebu, Splitu, Zadru i Čakovcu s filmom „Moj Otac Bankar“

U utorak, 11. listopada, u zagrebačkom Dokukinu KIC s početkom u 19 sati bit će održana projekcija izvrsnog latvijskog filma „Moj otac bankar“ na kojoj gostuje autorica filma Ieva Ozolina. Nakon projekcije filma u Dokukinu s autoricom filma će razgovarati redatelj Igor Bezinović. Nakon Zagreba, Ieva u srijedu 12.10. predstavit će svoj film u Judinom Drvu u Splitu, u četvrtak 13.10. u klubu ACME u Zadru, a u subotu 15.10. u klubu Prostor CeZam u Čakovcu. Projekcija ovog filma i gostovanje autorice, dio je Projekta Kinedok, alternativne distribucije kreativnih dokumentaraca u Europi, a čiji je Restart hrvatski partner. U ovogodišnjem katalogu je 15 europskih dokumentaraca koji se kod nas prikazuju na više od 20 lokacija, neka uz gostovanja autora. Voditelj projekta Institut dokumentarnog filma iz Praga, a osim Hrvatske, partneri mreže dolaze iz Slovačke, Rumunjske, Poljske, Češke, Mađarske i Norveške.

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 104

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja