Razvijamo nove projekte

Četrvrtak, 11.05.2017
Razvijamo nove projekte

Vrijedno razvijamo dva nova Restartova projekta. Tea Vidović nalazi se u Sofiji na prvoj od tri sesije međunarodne radionice za razvoj dokumentaraca BDC Discoveries gdje razvija svoj debitantski projekt 'Snajka traži sreću'. Radionica se održava od 8. do 14.5. uz međunarodne tutore Martichku Bozhilovu, Paula Powelsa, Borisa Mitića, Milu Turajlić, Radu Šešić, Dimitru Kouzi i Aleksandra Manića. U sklopu 10. međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu, po prvi put održava se Beldocs Pro Workshop (9. - 12.5.) u sklopu kojeg Jelena Novaković razvija svoj drugi dokumentarni projekt 'Škola hodanja 2' pod mentorskom palicom Dragana von Petrovića. Beldocs također prikazuje Jelenin prvi film 'Ana trg', kao dio programa 'Milenijumska stvarnost iz ženske perspektive', selekcije hrvatskih "ženskih" dokumentaraca. Ana će ovih dana imati i njemačku premijeru na 14. Neisse Film Festivalu (Grosshennersdorf, Gorlitz, Zittau, 9. - 14.5.) u programu 'Power of Faith'.

Saznaj više

Moj svijet je naopačke osvojio dvije nagrade u LA-u

Nedelja, 07.05.2017
Moj svijet je naopačke osvojio dvije nagrade u LA-u

Restartova dugometražna koprodukcija 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar osvojila je dvije nagrade na upravo završenom 12. izdanju South East European Film Festivala Los Angeles - SEEfest. Film je osvojio posebno priznanje žiriija u dokumentarnoj konkurenciji, a snimatelj Brand Ferro nagrađen je za najbolju fotografiju u dokumentarnom filmu. U konkurenciji je prikazano osam dugometražnih dokumentaraca iz zemalja jugoistočne Europe. Ovo su prve dvije nagrade ovom filmu, a ukupno jedanaesta nagrada Restartovim filmovima ove godine.

Saznaj više

Projekcija završnih filmova Škole dokumentarnog filma

Četrvrtak, 04.05.2017
Projekcija završnih filmova Škole dokumentarnog filma

U nedjelju 7. svibnja u Dokukinu KIC s početkom u 19 sati održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na ovogodišnjoj Školi dokumentarnog filma. Šesta po redu Škola dokumentarnog filma, održana je od 4. listopada 2016. do 28. veljače 2017. u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, pod mentorstvom Ane Hušman, Igora Bezinovića, Borisa Mitića, Olivera Sertića i Hrvoslave Brkušić.

Saznaj više

Kino otok nagrađen na GoEast festivalu u Wiesbadenu

Srijeda, 03.05.2017
Kino otok nagrađen na GoEast festivalu u Wiesbadenu

Na 17. izdanju međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast u njemačkom Wiesbadenu Restartov kratkometražni dokumentarni film "Kino otok" Ivan Ramljaka osvojio je nagradu međunarodnih filmskih kritičara FIPRESCI za najbolji dokumentarac. Nagrada je dodijeljena uz obrazloženje da film 'jednostavnim sredstvima i minimalističkim stilom na divan način pokazuje kako je kino dio prirodnog krajolika'. goEast organizira Deutsches Filminstitut, a projekcije, predavanja i diskusije ove je godine posjetilo 12000 ljudi. Tijekom sedam dana festivala prikazano je ukupno 111 filmova iz 29 zemalja. Popis svih nagrađenih pogledajte ovdje.  

Saznaj više

Svjetska premijera filma Moj život bez zraka na Hot Docsu u Torontu

Utorak, 25.04.2017
Svjetska premijera filma Moj život bez zraka na Hot Docsu u Torontu

Ponosni smo da će dugometražni dokumentarni film Bojane Burnać 'Moj život bez zraka' imati svjetsku premijeru u konkurenciji (International Spectrum) velikog festivala dokumentarnog filma Hot Docs u Torontu (27.4. - 6.5.). Ovo je prvi hrvatski film u povijesti koji je ušao u natjecateljski program ovog festivala. Uz Bojanu koja uz režiju potpisuje i fotografiju, glavnu ekipu čine: producent Oliver Sertić, montažerka Jelena Maksimović, izvršni producenti Tibor Keser i Iva Tkalec i dizajner zvuka Jakov Munižaba. Film će u Kanadi imati tri projekcije (30.4., 1.5. i 7.5.), a premijeri će prisustvovati redateljica, producent i glavni protagonist Goran Čolak.

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 110

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja