Međunarodna premijera filma Moj svijet je naopačke na SEEfestu

Subota, 22.04.2017
Međunarodna premijera filma Moj svijet je naopačke na SEEfestu

Muzički dokumentarac 'Moj svijet je naopačke' ('My World is Upside Down') slovenske redateljice Petre Seliškar, nastao u koprodukciji slovenskog Petra Pan Filma, makedonskog PPFP i Restarta, imat će međunarodnu premijeru u dokumentarnoj konkurenciji američkog South East European Film Festivala Los Angeles - SEEfest LA koji se održava od 27.4. do 7.5. na pet gradskih lokacija. U dokumentarnoj konkurenciji je ukupno osam filmova, a o nagradama odlučuju Betsy Kalin, Tony Bell i Arati Misro.

Saznaj više

Po čovika i Kino otok na festivalima u Njemačkoj

Četrvrtak, 20.04.2017
Po čovika i Kino otok na festivalima u Njemačkoj

Restartovi filmovi nastavljaju intenzivnu festivalsku turneju, pa će uskoro u Njemačkoj zaigrati kratki igrani film Kristine Kumrić "Po čovika" i kratki dokumentarac Ivana Ramljaka "Kino otok". "Po čovika" će biti prikazan u konkurenciji 18. Cellu l’art Short Film Festivala koji se po 18. put održava ove godine u istočnonjemačkom gradu Jena. "Kino otok" je pak u dokumentarnoj konkurenciji 17. izdanja festivala goEast, fokusiranog na srednjeeuropsku i istočnoeuropsku kinematografiju. Festival se održava u Wiesbadenu na zapadu Njemačke. I jedan i drugi film su do sada osvojili po četiri festivalske nagrade.   

Saznaj više

Po čovika nagrađen na Vilnius Film Festivalu

Ponedeljak, 10.04.2017
Po čovika nagrađen na Vilnius Film Festivalu

Na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Vilniusu Kino Pavasaris održanom u glavnom gradu Litve od 23.3. do 6.4., Restartov film "Po čovika" Kristine Kumrić, osvojio je posebno priznanje u konkurenciji kratkometražnog igranog filma. To mu je ujedno i četvrta festivalska nagrada. U više različitih programa festivala, prikazano je desetak hrvatskih animiranih, dokumentarnih i igranih filmova. Više informacija o nagradama i programu možete pronaći na internetskim stranicama festivala.   

Saznaj više

Alexandru Belc, prvi hrvatski gost ovogodišnjeg Kinedoka

Ponedeljak, 10.04.2017
Alexandru Belc, prvi hrvatski gost ovogodišnjeg Kinedoka

Rumunjski redatelj Alexandru Belc, prvi je gost ovogodišnjeg izdanja programa Kinedok, međunarodne alternativne mreže za distribuciju kreativnih dokumentaraca. Belc je u nedjelju, 9.4. u Dokukinu KIC u Zagrebu predstavio svoj sjajni dugometražni film 'Cinema, Mon Amour' o pokušaju održavanja na životu legendarne kino dvorane u rumunjskom gradu Piatra Neamt. Ovom prigodom, pridružili smo se i projekcijom tematski bliskog kratkiša 'Kino otok' Ivana Ramljaka, nakon čega su autori razgovarali o tome što veliko platno znači malim mjestima. Alexandru nastavlja hrvatsku turneju projekcijama u Rijeci u ponedjeljak (OKC Palach, 10.4. u 20 sati), Puli u utorak (Društveni centar Rojc, 11.4. u 20 sati) i Varaždinu u srijedu (Kino Gaj, 12.4. u 19.30) uz dodatne projekcije u Dokukinu KIC 14. i 15.4. Ovaj film će tijekom godine biti prikazan na više drugih Kinedok lokacija u Hrvatskoj, a u ovogodišnjem katalogu je ukupno 16 intrigantnih naslova iz Rumunjske, Češke, Slovačke, Bugarske, Mađarske, Norveške, Hrvatske i Poljske.  

Saznaj više

Nagrade Orbiti i Zidu smrti na Martovskom festivalu

Nedelja, 02.04.2017
Nagrade Orbiti i Zidu smrti na Martovskom festivalu

Dva Restartova filma osvojila su nagrade na 64. izdanju Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, od ove godne poznatog i pod nazivom Martovski festival, održanom od 30.3. - 2.4. u Domu omladine. 'Sve, još uvijek, u orbiti' Daneta Komljena i Jamesa Lattimera osvojio je Grand Prix u kategoriji eksperimentalnog filma i video arta'Izuzetne kompozicije koje dočaravaju prirodu i melanholiju različitih prostora, unutrašnja energija kadrova koji svojim dužinama dobijaju na snazi, angažuju intuiciju gledaoca i dopuštaju mu da zaista proživi posebnost mesta, utopijsku viziju gradnje novog i nestanka drugog grada. Tok filma autori grade na izrazitoj asocijativnoj dramaturgiji i vizuelnoj naraciji koja postaje poezija.', rekli su između ostalog iz žirija koji je djelovao u sastavu: Jelena Stanković (direktorica fotografije), Miroslav Karić (povjesničar umjetnosti) te Ana Adamović (fotografkinja). Među strukovnim nagradama festivala, nagradu za najbolji dizajn zvuka i muziku, odnijeli su Aleksandar Protić, dizajner zvuka i Nemanja Mosurović, autor muzike Restartove manjinske koprodukcije 'Zid smrti, i tako to' Mladena Kovačevića 'jer su ukupnom zvučnom slikom uspeli da približe gledaoce unutrašnjem svetu glavne junakinje, vozačice motora na zidu smrti, na poseban i originalan način'. Ovu nagradu dodijelili su, redatelj Ivan Stefanović, direktor fotografije Miloš Spasojević i montažerka Aleksandra Milovanović.

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 109

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja