Moj život bez zraka u konkurenciji Karlovy Vary Film Festivala

Četrvrtak, 29.06.2017
Moj život bez zraka u konkurenciji Karlovy Vary Film Festivala

U petak, 30.6., počinje 52. izdanje Karlovy Vary International Film Festivala. U dokumentarnu konkurenciju, među ukupno 11 filmova, izabran je i 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać koji će na KVIFF-u imati europsku premijeru s projekcijama 5. i 6. srpnja. Projekcijama će prisustvovati redateljica i producent filma Oliver Sertić. 'Moj život...' premijerno je prikazan u travnju u natjecateljskom programu Hot Docsa u Torontu. 

Saznaj više

Nagrada za najbolju kameru na Danima hrvatskog filma za Po čovika

Srijeda, 21.06.2017
Nagrada za najbolju kameru na Danima hrvatskog filma za Po čovika

Restart već drugu godinu zaredom na Danima hrvatskog filma osvaja nagradu za najbolju kameru. Prošle godine, osvojio ju je direktor fotografije Ivan Slipčević za dokumentarni film "Kino otok" Ivana Ramljaka, dok je ove godine tu nagradu kući odnio Igor Zelić, direktor fotografije u kratkom igranom filmu "Po čovika" Kristine Kumrić. Nagradu Igoru Zeliću dodijelio je stručni žiri u čijem sastavu su bili: direktor fotografije Živko Zalar, redateljica Katarina Zrinka Matijević i montažer Jan Klemsche. "Po čovika" je od svjetske premijere u konkurenciji Toronto International Film Festivala u rujnu 2016. do sada prikazan na 24 filmska festivala, a upravo osvojena nagrada na Danima hrvatskog filma je deseto festivalsko priznanje ovom filmu.        

Saznaj više

Po čovika najbolji hrvatski kratkometražni film na FMFS-u u Splitu

Ponedeljak, 19.06.2017
Po čovika najbolji hrvatski kratkometražni film na FMFS-u u Splitu

Kratki igrani film "Po čovikaKristine Kumrić proglašen je najboljim filmom u kratkometražnoj konkurenciji ‘Ješke10. Festivala mediteranskog filma Split. U programu je prikazano 16 hrvatskih kratkih filmova, a međunarodni žiri u kojemu su bile predstavnice filmskih festivala iz Irske, Islanda i Cipra, ovako su obrazložile nagradu: "Smatrali smo važnim izabrati film koji je, tehnički gledano, produciran na visokoj razini, ali isto tako i film koji dobro predstavlja Hrvate i njihova životna putovanja. Najboljim dugometražnim filmom po izboru publike proglašen je dansko-sirijski dokumentarac "Zadnji u AlepuFerasa Fayyada koji će u distribuciji Restart Labela krajem godine biti prikazivan u hrvatskoj kino mreži. Film je osvojio izuzetno visoku ocjenu - 4,78. Drago nam je spomenuti da je drugi po glasovima publike bio još jedan film iz Restartove produkcije, talijansko-hrvatski dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju moreKatie Bernardi s ocjenom 4,72.

Saznaj više

Pet Restartovih filmova na 26. Danima hrvatskog filma

Petak, 16.06.2017
Pet Restartovih filmova na 26. Danima hrvatskog filma

Posjetitelji ovogodišnjih 26-ih Dana hrvatskog filma, u sklopu natjecateljskog programa moći će pogledati 68 naslova u pet natjecateljskih kategoroja te niz filmova u popratnim programima. Restart ove godine predstavlja pet naslova. Kratki igrani "Po čovika" Kristine Kumrić u konkurenciji je igranog filma, dokumentarci "Hudo vreme" Anje Strelec i Tomislave Jukić te filmovi nastali na Školi dokumentarnog filma, "Ispred zastava" Sanje Bistričić i ‘VertikaleLorne Kunčić u dokumentarnoj, a eksperimentalni dokumentarac "Sve, još uvijek, u orbiti" Daneta Komljena i Jamesa Lattimera u eksperimentalnoj konkurenciji. Spomenimo i da je "Ispred zastava" nedavno osvojio posebno priznanje na Festivalu Kratki na brzinu u Sv. Ivanu Zelini. 

Saznaj više

Provedite praznike s Filmskom početnicom!

Petak, 16.06.2017
Provedite praznike s Filmskom početnicom!

Znate li kako nastaje iluzija pokreta? Želite li s nama osluškivati predmete i izraditi vlastitu zvučnu kulisu? Ukoliko imate između 9 i 11 godina, takve i mnoge druge eksperimente u filmu možete istraživati na posebnom ljetnom izdanju Filmske početnice. Potrebno je samo što prije prijaviti se i osigurati svoje mjesto na filmskapocetnica@restarted.hr! Radionice su namijenjene djeci od 9 do 11 godina starosti i potpuno su besplatne. Održavat će se od ponedjeljka do srijede u razdoblju od 26. lipnja do 4. srpnja u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11. 

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 112

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja