Dani ludila u Beogradu i Sarajevu

Ponedeljak, 26.11.2018
Dani ludila u Beogradu i Sarajevu

'Dani ludila' Damiana Nenadića imat će srpsku premijeru, 27.11., na 24. Festivalu autorskog filma u Beogradu u sklopu natjecateljskog programa 'Hrabri Balkan'. Film će predstaviti producent Oliver Sertić, koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja gledatelja. Odmah nakon Beograda na redu je bosanskohercegovačka premijera, u programu 13. izdanja Pravo ljudski Film Festivala u Sarajevu u sklopu programa 'Nutarnji pogled: Film i uznemireni um'. Na istom festivalu, u programu 'Re:Versus' bit će prikazan i 'Dom boraca' Ivana Ramljaka

Saznaj više

Srbenka na najvećem festivalu dokumentaraca na svijetu

Srijeda, 21.11.2018
Srbenka na najvećem festivalu dokumentaraca na svijetu

Nakon niza značajnih festivalskih prikazivanja (DOK LeipzigJi.hlava IDFF...) i više od 10 osvojenih nagrada, 'Srbenkina' nizozemska premijera održava se na najznačajnijem festivalu dokumentarnog filma na svijetu. International Documentary Festival Amsterdam - popularna IDFA, Srbenku je smjestila u program Best of Fests u kojemu prikazuju vrhunska dokumentarna ostvarenja koja se zbog uvjeta praizvedbe nisu mogla uklopiti u glavni program, a koja su na najvećim festivalima diljem svijeta dokazala svoju vrijednost. Premijeri će prisustvovati redatelj Nebojša Slijepčević i producentica Vanja Jambrović. Film je dostupan i na marketu Docs for Sale kao dio East Silver Caravana, delegacije češkog Instituta dokumentarnog filma (IDF).

Saznaj više

Studija slučaja i KineDok film "Ultra" s redateljem Balázsom Simonyijem na Zagreb Film Festivalu

Subota, 17.11.2018
Studija slučaja i KineDok film

Balázs Simonyi, mađarski redatelj  i spartatlonski trkač, gostuje na dvije projekcije svog filma "Ultra" za koji kaže da je "ponajmanje film o trčanju", a više priča o ljudskim životima i odlukama. 

Saznaj više

Srbenka osvojila Firencu, Budimpeštu i Beograd!

Ponedeljak, 12.11.2018
Srbenka osvojila Firencu, Budimpeštu i Beograd!

Na 59. izdanju najvećeg talijanskog festivala dokumentarnog filma, Festival dei Popoli održanog u Firenci od 03. do 10.11.2018. godine, 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića osvojila je nagradu Lo sguardo dell'altro, punog naziva Lo sguardo dell'altro: La sfida del dialogo tra culture e religioni (The Gaze of the Other: the challenge of dialogue between cultures and religion). Za nagradu su se natjecali svi filmovi međunarodne i talijanske konkurencije, a dodjeljuje je Istituto Sangalli per la Storia e le Culture Religiose of Florence (Sangalli Institute for the History and Religious Cultures of Florence) prema odluci međunarodnog žirija. Na 15. izdanju međunarodnog festivala dokumentarnog filma posvećenog ljudskim pravima Verzio, 'Srbenka' je osvojila glavnu nagradu Legjobb Emberi Jogi Film díja (Best Film Human Right Award). Nisku festivalskih priznanja ovog tjedna dovršavamo u Beogradu gdje je film osvojio posebno priznanje žirija u regionalnoj konkurenciji festivala Slobodna zona.

 

Saznaj više

Posljednje Filmske početnice u 2018. godini

Srijeda, 31.10.2018
Posljednje Filmske početnice u 2018. godini

Želite li se baviti stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću. Staviti predmete pod mikroskop. Zanima li vas kako nastaje glazba u filmu te želite kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Ili izraditi 3d modele?

Restart donosi tri nova ciklusa radionica za predškolsku i osnovnoškolsku dob. Potrebno se što prije prijaviti putem službene stranice programa jer prijave primamo do popunjenja mjesta. Program radionica je besplatan zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja. Program se održava u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11.

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 124

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja