Novi film Igora Bezinovića na radionici EKRAN+ u Poljskoj

Petak, 12.04.2019
Novi film Igora Bezinovića na radionici EKRAN+ u Poljskoj

U Varšavi je započeo drugi dio radionice EKRAN+, europskog programa stručnog usavršavanja, s fokusom na kreativnu predprodukciju filmova namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu. Jedan od devet odabranih projekata je i projekt u razvoju 'Fiume o morte!' redatelja i scenarista Igora Bezinovića.

Saznaj više

Američka i ruska premijera Dana ludila

Ponedeljak, 01.04.2019
Američka i ruska premijera Dana ludila

Ovaj tjedan 'Dani ludila' Damiana Nenadića imat će američku i rusku premijeru. American Documentary Film Festival  (29.3. - 4.4.) koji se osmi put održava u kalifornijskom Palm Springsu, uvrstio nas je u službeni program (official selection). Prošle godine glavnu nagradu za najbolji dokumentarac odnio je naš 'Moj život bez zraka'.  Od 3. do 8.4. u glavnom gradu Rusije održava se Moscow International Documentary Film Festival - DOKer. 'Dani ludila' bit će prikazani u programu 'Doc Therapy' zajedno sa šest drugih filmova i stručnim raspravama nakon projekcije.

Saznaj više

Restart osvojio dvije nagrade na East Doc Platform u Pragu

Četrvrtak, 21.03.2019
Restart osvojio dvije nagrade na East Doc Platform u Pragu

Redatelj Srdjan Keca i producentica Vanja Jambrovic predstavljali su dugometražni dokumentarni projekt "Muzej Revolucije" na East Doc Platform pitching forumu koji se održao u Pragu od 9-og do 15-og ožujka 2019, a organizirao ga je Institute of Documentary Films. Sjajna vijest je da su s projektom na pitchingu osvojili dvije nagrade – East Doc Platform nagradu (u iznosu 7.500 eura) i nagradu IDFA Forum koja će tim film odvesti na pitching forum za vrijeme IDFA 2019. "Muzej Revolucije" je dugometražni dokumentarni projekt u režiji Srđana Keče koji nastaje u koprodukciji UZROK-a iz Srbije i hrvatskog Restarta

Saznaj više

Dani ludila i Muzej revolucije u Pragu

Subota, 09.03.2019
Dani ludila i Muzej revolucije u Pragu

'Muzej revolucije' srpskog redatelja Srđana Keče u koprodukciji Uzroka i Restarta našao se među 21-im europskim dokumentarnim projektom koji će biti razvijani i predstavljeni na pitchingu East Doc Foruma, koji se održava u Pragu od 9. do 14.3. kao dio East Doc Platform, najvećeg programa za razvoj dokumentarnih filmova srednje i istočne Europe. Na 5-dnevnoj radionici i pitchingu uz redatelja sudjelovati će i producentica Vanja Jambrović. Dio službenog industrijskog programa je i predavanje 'Moj rad s protagonistima' na kojemu će sudjelovati poljska redateljica Marta Prus ('Over the Limit'), češki redatelj Lukaš Kokeš ('Nothing like Before') i Sandra Bastašić, montažerka našeg filma 'Dani ludila'. Upravo 'Dani ludila' u ponedjeljak, 11.3., otvaraju češku sezonu progama Kinedok, nakon kojeg će Sandra odgovarati na pitanja iz publike. East Doc Platform organizira Institut dokumentarnog filma - IDF, a odvija se tijekom velikog festivala filmova o ljudskim pravima One World u glavnom gradu Češke.

Saznaj više

Restart osvojio nagradu na ZagrebDox Pro

Nedelja, 03.03.2019
Restart osvojio nagradu na ZagrebDox Pro

Restart je osvojio nagradu HBO-a u iznosu od 2.000,00 eura na ZagrebDox Pro pitching forumu za dokumentarni projekt "Muzej Revolucije" u režiji Srđana Keče. Nagradu je projektu dodijelila Hanka Kastelicova direktorica dokumentarnog programa HBO-a. Radionicu i pitching forum vodili su talijanski producent Stefano Tealdi i direktorica Dok Leipziga Leena Pasanen, a sveukupno je bilo predstavljeno dvanaest međunarodnih dokumentarnih projekata. "Muzej Revolucije" je na pitching forumu predstavljala Restartova producentica Vanja Jambrović, a riječ je o projektu u fazi produkcije koji nastaje u koprodukciji srpske produkcijske kuće Uzrok Restarta.

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 126

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja