Muzej Revolucije i Govori da te vidim na festivalu IDFA

Četrvrtak, 28.11.2019
Muzej Revolucije i Govori da te vidim na festivalu IDFA

Restartova manjinska koprodukcija dokumentarni projekt "Muzej Revolucije" u režiji Srđana Keče i u produkciji Vanje Jambrović sudjelovao je na IDFA Forumu od 25. do 28.11. 2019 gdje je predstavljen u sklopu "round table pitcha" te su redatelj i producentica održali 30-tak sastanaka sa zainteresiranim predstavnicima industrije dokumentarnog filma. Na Forum se ove godine prijavilo preko 700 dokumentarnih projekata iz cijeloga svijeta, a za sudjelovanje ih je odabrano njih 60. U sklopu IDFA filmskog festivala koji se u Amsterdamu održava od 20.11. do 01.12.2019 u natjecateljskoj kategoriji "First Appearance" svjetsku premijeru je imala i Restartova manjinska koprodukcija "Govori da te vidim" redateljice Marije Stojnić, a u ime Restarta na festivalu je sudjelovao koproducent filma Tibor Keser. U kategoriji "First Appearance" prikazano je sveukupno 12 dugometražnih filmova kojima je prikazivanje na IDFI bilo ili svjetska ili internacionalna premijera.    

Saznaj više

Posljednje Filmske početnice u 2019. godini

Ponedeljak, 25.11.2019
Posljednje Filmske početnice u 2019. godini

Želite li se baviti stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću. Zanima li vas kako nastaje glazba u filmu te želite kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Ili vas zanima što je te kako nastaje optički zvuk, kako zvuči žarulja, ekran mobitela ili bljeskalica?

Ovisno o vašoj dobi u nastavku pogledajte jednu od radionica Filmske početnice, Restartovog edukacijskog programa za najmlađe.  Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Saznaj više

Filmovi Ivana Ramljaka u Leipzigu i Cottbusu

Nedelja, 03.11.2019
Filmovi Ivana Ramljaka u Leipzigu i Cottbusu

Dva filma Ivana Ramljaka nalaze se ovih dana u programima dva različita festivala u istočnonjemačkim gradovima Leipzigu i Cottbusu. Kratkometražni eksperimentalni dokumentarac 'Mezostajun' odabran je među 11 naslova ovogodišnjeg hrvatskog fokus programa 62. DOK Leipziga, jednog od najvećih europskih festivala dokumentarnog filma. Hrvatski program za ovu priliku odabrala je Borjana Gaković. Nekoliko dana nakon Leipziga, Film Festival Cottbus u posebnom programu posvećenom socijalističkoj arhitekturi ('Section: Specials') prikazat će Ramljakov film 'Dom boraca' nastao u koprodukciji Akademije dramske umjetnosti i Restarta.

Saznaj više

Strujanja u Portugalu

Utorak, 29.10.2019
Strujanja u Portugalu

Nakon portugalske premijere na 3. izdanju međunarodnog filmskog festivala BEAST u programu EAST DOC gdje je film prikazan 3.10.2019., kratki eksperimentalni dokumentarac 'Strujanja' Katerine Dude uvršten je i u natjecateljski program šestog Olhares do Mediterrâneo - Women's Film Festivala. Festival se održava od 30. listopada do 3. studenog, a u programu je 55 filmova koje su proizvele žene mediteranskog podneblja.

Saznaj više

Festivalski uspjesi filmova Škole dokumentarnog filma

Utorak, 22.10.2019
Festivalski uspjesi filmova Škole dokumentarnog filma

'Sigurno mrtvi' Ivana Grgura nastao kao završni film u prošloj generaciji Škole dokumentarnog filma osvojio je svoje prve nagrade i upisao prisustvo na međunarodnim festivalima. Na nedavno završenom 6. izdanju Student International Film Festivala u Rijeci film je osvojio STIFF nagradu publike i posebno priznanje žirijaa svoju internacionalnu premijeru imao je na nedavno održanom Alexandria Mediterraean Countries Film Festivalu u Egiptu. Film nakon toga putuje u službeni program Panorama Shorts Mediterranean Cinema Festivala - CINEMED koji se održava od 18. do 26.10. u francuskom Montpellieru i brazilski Festival de Cinema de Alter do Chao. 'Mjesto za bijeg' Lucije Ane Ilijić, još jedan završni školski film, internacionalnu premijeru imao je u konkurenciji festivala DokumentART u njemačkom Neubrandenburgu. Spomenimo i da su na riječkom STIFF-u, uz pobjedničkog 'Sigurno mrtvi', prikazana još dva filma nastala na Školi dokumentarnog filma: 'Sretan rođendan, mama!' Bernarde Cenkovčan iz generacije 2018./2019. i 'Mjesto odakle vam pišem pisma' Nikoline Bogdanović iz generacije 2017./2018.

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 131

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media

Restart label - Izdanja