Playing Men nagrađen na FIDMarseilleu

Utorak, 18.07.2017
Playing Men nagrađen na FIDMarseilleu

Na 28. izdanju međunarodnog filmskog festivala FIDMarseille, dugometražni dokumentarni film "Playing Men" Matjaža Ivanišina osvojio je nagradu Georges de Beauregard u međunarodnom natjecateljskom programu. Žirijem je predsjedao Sharunas Bartas, a osteli članovi bili su Fabienne BabeNadia Turinev,Carlos Casas i David SchwartzGeorges de Beauregard, po kojem je nazvana nagrada, bio je poznati francuski producent rođen u Marseilleu. Producirao je filmove "Prijezir", "Do posljednjeg daha" i "Žena je žena". "Playing Men" je nastao u koprodukciji Nosorogi iz Slovenije i Restarta iz Hrvatske. Iduća projekcija filma biti će u dokumentarnoj konkurenciji Sarajevo Film Festivala.

Saznaj više

Prijavite se na Restartovu Školu dokumentarnog filma!

Utorak, 18.07.2017
Prijavite se na Restartovu Školu dokumentarnog filma!

Sedma sezona Škole dokumentarnog filma u organizaciji udruge Restart očekuje nove polaznike i polaznice koji će od 3. listopada do 28. veljače pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača stjecati znanja i vještine potrebne za stvaranje vlastitog dokumentarca. Rok za prijave je 1. rujna 2017., sve informacije o postupku prijave nalaze se na službenoj stranici programa.

Saznaj više

Svjetska premijera Playing Men u konkurenciji FIDMarseillea

Nedelja, 09.07.2017
Svjetska premijera Playing Men u konkurenciji FIDMarseillea

"Playing Men" je dugometražni dokumentarni film u režiji Matjaža Ivanišina, nastao  u slovensko-hrvatskoj koprodukciji, a u Marseilleu će imati svjetsku premijeru u međunarodnoj konkurenciji. Slovenski producent filma je Nosorogi (Marina Gumzi), a hrvatski  Restart (Vanja Jambrović i Tibor Keser). Film je sniman u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i Turskoj, a u hrvatskoj ekipi je i montažer i mikser zvuka Borna Buljević. U međunarodnoj konkurenciji FIDMarseillea biti će prikazano 15 dokumentarnih filmova, a "Playing Men" je jedini film iz jugoistočne Europe koji se plasirao na festival. FIDMarseille jedan je od najcijenjenijih europskih festivala dokumentarnog filma, a ovo, 28. izdanje, održava se se od 11. do 17. srpnja 2017.

Saznaj više

Moj život bez zraka u konkurenciji Karlovy Vary Film Festivala

Četrvrtak, 29.06.2017
Moj život bez zraka u konkurenciji Karlovy Vary Film Festivala

U petak, 30.6., počinje 52. izdanje Karlovy Vary International Film Festivala. U dokumentarnu konkurenciju, među ukupno 11 filmova, izabran je i 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać koji će na KVIFF-u imati europsku premijeru s projekcijama 5. i 6. srpnja. Projekcijama će prisustvovati redateljica i producent filma Oliver Sertić. 'Moj život...' premijerno je prikazan u travnju u natjecateljskom programu Hot Docsa u Torontu. 

Saznaj više

Nagrada za najbolju kameru na Danima hrvatskog filma za Po čovika

Srijeda, 21.06.2017
Nagrada za najbolju kameru na Danima hrvatskog filma za Po čovika

Restart već drugu godinu zaredom na Danima hrvatskog filma osvaja nagradu za najbolju kameru. Prošle godine, osvojio ju je direktor fotografije Ivan Slipčević za dokumentarni film "Kino otok" Ivana Ramljaka, dok je ove godine tu nagradu kući odnio Igor Zelić, direktor fotografije u kratkom igranom filmu "Po čovika" Kristine Kumrić. Nagradu Igoru Zeliću dodijelio je stručni žiri u čijem sastavu su bili: direktor fotografije Živko Zalar, redateljica Katarina Zrinka Matijević i montažer Jan Klemsche. "Po čovika" je od svjetske premijere u konkurenciji Toronto International Film Festivala u rujnu 2016. do sada prikazan na 24 filmska festivala, a upravo osvojena nagrada na Danima hrvatskog filma je deseto festivalsko priznanje ovom filmu.        

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 112

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja