Moj svijet je naopačke u kino distribuciji u Sloveniji

Nedelja, 20.11.2016
Moj svijet je naopačke u kino distribuciji u Sloveniji

Nakon svečane slovenske premijere dugometražnog dokumentarca 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar, nastao u produkciji Petra Pan Filma (Slovenija), PPFP (Makedonija) i Restarta, u sklopu Ljubljana International Film Festivala - LIFFE, slovenska publika moći će ga od 21.11. pogledati i u slovenskim kinima. Premijera je održana u prepunom Kinu Šiška uz specijalni kratki koncert Josipe Lisac i Janija Hacea, dvojca koji u filmu izvode jednu od Ježekovih pjesama. Uz redateljicu Petru Seliškar i snimatelja Branda Ferra, publici su se naklonili i muzički producent Chris Eckman, istraživačica arhive Lili Nedič, te hrvatski dio ekipe, koproducent Oliver Sertić, montažer Vladimir Gojun i izvršni producent Tibor Keser

Saznaj više

"Kino otok" nagrađen na 12. Slobodnoj zoni

Srijeda, 16.11.2016

Kratki dokumentarni film "Kino otok" Ivana Ramljaka osvojio je nagradu za najbolji film u regionalnom programu na upravo završenom 12. izdanju festivala Slobodna zona u Beogradu. U regionalnu konkurenciju, inače novitet festivala, uvršteno je 17 filmova koji kritički preispituju današnji trenutak na balkanskom prostoru, ali i teške, traumatične periode povijesti kroz koje smo prošli i čije posljedice još osjećamo. Regionalni žiri koji je odlučivao u sastavu: urednica dokumentarnog programa Al Jazeera Balkans Lejla Dedić, montažerka Jelena Maksimović i Vuk Perović, urednik filmskog programa na RTV Crna Gora, ovako je objasnio odluku o nagradi: “Kino otok je poetski dokumentarac preciznog rediteljskog izraza u kojemu se prelamaju realni i fiktivni životi, dok se, istovremeno, s publikom dijeli neograničena ljubav autora prema kinima i filmu.”

Saznaj više

Intenzivan festivalski mjesec

Ponedeljak, 14.11.2016
Intenzivan festivalski mjesec

Restart je junački iskoračio u 11. mjesec. 'Sve, još uvijek, u orbiti' upravo je imao brazilsku premijeru na Rio de Janeiro International Short film Festivalu - Curta Cinema u programu In Transit, a 'Ana trg' britansku, u konkurenciji Crossing the Screen festivala (Eastbourne, East Sussex), 'Nešto o životu' prvi je put pak u Bosni i Hercegovini, kao dio programa Zumiraj prava na 11. izdanju festivala Pravo ljudski u Sarajevu. Pet filmova upravo su na programu Slobodne zone u Beogradu, a hrvatsku festivalsku premijeru ima i 'Po čovika' u konkurenciji hrvatskih kratkih igranih filmova Kockice na 14. Zagreb Film Festivalu. Film možete pogledati 16.11. u 22:00 i 19.11. u 14:00, oba puta u kinu Tuškanac, a u međuvremenu možete baciti oko i na novolansiranu stranicu filma.
Fotka: film Po čovika

Saznaj više

Pet Restartovih filmova na 12. Slobodnoj zoni

Petak, 11.11.2016
Pet Restartovih filmova na 12. Slobodnoj zoni

Na 12. izdanju festivala Slobodna zona koji se održava u Beogradu od 10. do 15.11., u programu je pet Restartovih filmova. U regionalnoj konkurenciji bit će prikazani 'Kino otok' Ivana Ramljaka i 'Po čovika' Kristine Kumrić, a o pobjednicima odlučuju Jelena Maksimović, Lejla Dedić i Vuk Perović. U posebnom programu Balkan Future is Here, uvrštena su tri završna filma s naše Škole dokumentarnog filma: 'Ispred zastava' Sanje Bistričić, 'Samo tvrdo' Dražena Puklavca i 'Rezidba' Katerine Duda. Dio programa festivala paralelno se održava u Novom Sadu i Nišu.

Saznaj više

Još jedno uspješno predstavljanje SEED-a na DOK Leipzigu

Srijeda, 02.11.2016
Još jedno uspješno predstavljanje SEED-a na DOK Leipzigu

I tijekom ovogodišnjeg izdanja festivala dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig, inicijativa SEED  (Southeat European Documentaries) po četvrti put uspješno je prezentirala filmove iz jugoistočne Europe. Tom prilikom bili smo domaćini koprodukcijskog Networking luncha, prezentirali smo katalog s upravo zavšenim kratkim i dugometražnim filmovima, filmovima u koprodukciji te u razvoju, a u festivalsku videoteku (video library) uvršteno je čak 12 naslova. SEED organizira Restart, od ove godine zajedno s DokSrbijom. Partneri su Hrvatski audiovizualni centar, Grčki filmski centar, Agencija za film Makedonije, Filmski centar Srbije i Bugarski nacionalni filmski centar, uz podršku Balkan Documentary Centra i DOK Leipziga.  

Saznaj više

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >> 7 od 105

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Restart label - Izdanja