Restart tim

Oliver Sertić

Oliver Sertić je producent iz Zagreba. Objavljivao i uređivao u tisku, na webu, radiju i televiziji. Jedan je od osnivača Restarta u kojem vodi odjel distribucije, radi kao producent te je jedan od tutora Škole dokumentarnog filma. Producirao je 20-tak dugih i kratkih dokumentarnih filmova. Surađivao je i još surađuje s brojnim filmskim festivalima u regiji kao PR, selektor, producent i savjetnik. Trenutno radi i kao selektor Supetar Super Film Festivala i jedan od selektora Human Rights Film Festivala. Od 2012. direktor je Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma. Suosnivač je Revije amaterskog filma – RAF, Autonomnog kulturnog centra – Attack! i projekta Cross-radio. 

 

Vanja Jambrović

Vanja Jambrović rođena je 1980. u Zagrebu. 2005. diplomirala komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i 2011. produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. radi kao  producentica u Restartu. Kao producentica potpisuje dokumentarne filmove Nebojše Slijepčevića («Muški film» i «Gangster te voli»), te kratki igrani film «Kutija» te dokumentarne filmove Gorana Devića («Don Juans: Excuse me Miss», «Sretna zemlja»). U Restartu radi i kao koordinatorica Laboratorija - platforme za debitantske autore te kao koordinatorica edukacijskog programa Masterclass. Sudjelovala na međunarodnim radionicama za producente Producer on the Move u Cannesu, Emerging Producer u Jihlavi, Eurodoc... Piše i izdaje poeziju. Za zbirku «Pjesme za vunene noći» primila godišnju nagradu Kvirin Matice Hrvatske za najbolju knjigu poezije autora do 35 godina, kao i nagradu Josip Eugen Šeta Hrvatskog književnog društva za najbolji pjesnički rukopis.

 

Ana Hušman

Ana Hušman rođena je 1977. u Zagrebu. 2002 g. diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada. Radove je izlagala izmeđus ostalih mjesta i na: 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski Salon, beograd,  Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; IFF Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig, Deutschland. Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima, glasa – mogucnostima artikulacije. U Restartu Ana radi kao voditeljica edukacijskog programa i tutorica na Školi dokumentarnog filma. 

 

Tibor Keser

Tibor Keser rođen je 1981. godine te živi i radi u Zagrebu. Završava Ekonomski fakultet i radi nekoliko godina. Upisuje studij produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu koji završava 2014. godine. Trenutno upisan na MA studij istog smjera. Vjeruje u budućnost hrvatskog dokumentarnog filma kao jedinog nekompromitiranog medija u Hrvatskoj. U Restartu radi kao producent i izvršni producent. Polaznik je brojnih radionica među kojima i Sarajevo Talent Campusa. Član je Kino Kluba Split. Član je odbora Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca i Coworking Croatia. Surađuje sa scenarističkim klubom Palunko.

 

Marko Pejić

Marko Pejić je odrastao u malom provincijskom gradiću u multietničnoj bilingualnoj sredini. Bakalarom povijesti umjetnost i etnologije postao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje trenutno piše završni rad na magistarskom smjeru istih područja. Od ranih studentskih dana uključen u nezavisnu scenu kroz studentski klub KSET gdje kroz višegodišnji rad u videosekciji skuplja iskustva pričanja priča slikom i zvukom kroz standardni proces. Njegova strast za narativima i etnološka naobrazba su ga oduševili kulturnom baštinom te uopće ne smatra kako je dokumentarni film u ideji puno drugačiji od onoga što radi sa svojom udrugom za zaštitu ruralnog graditeljstva "4 grada Dragodid" kada obnavlja suhozide uzduž istočne obale Jadrana jer je na kraju krajeva priča i kultura srž svega. Od 2015. radi kao voditelj ureda za udruge RESTART i 4 GRADA DRAGODID.

 

Ivan Granic

Ivan Granić rođen je 1987 u Splitu. 2015. diplomira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Nakon završenog prediplomskog studija počinje raditi kao demonstrator na Televiziji student te kao snimatelj i montažer sudjeluje na brojnim projektima. Paralelno s faksom radi kao vanjski suradnik na HRT-u kao videonovinar i realizator. Pohađao je nekoliko radionica vezanih za televizijsko, mobilno novinarstvo i medijsku pismenost. Usput je završio tečaj grafičkog dizajna u Algebri. Od 2016 radi u Restartu kao tehnički koordinator.

 

 

Nebojša Slijepčević

Redatelj i scenarist Nebojša Slijepčević rođen je 1973. u Zagrebu gdje je i tridesetak godina kasnije diplomirao režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Do sada je režirao tri autorska kratka dokumentarna filma ( "O kravama i ljudima", "Za 4 godine", "Muški film"), jedan dugometražni dokumentarni film ("Gangster te voli"), dva kratki igrana filma ("Šamar" – dio omnibusa Zagrebačke priče 1. i "Kutija"), jedan kratki animirani film ("Pas / Zec") te mnoštvo televizijskih dokumentaraca i serijala. Za svoje dokumentarne filmove dva puta je nagrađivan na Sarajevo Film Festivalu ("Za 4 godine" - 2007-e i "Muški film" 2012-e).  Jedan je od autora hvaljenog dokumentarnog serijala "Direkt". 2013. je dovršio svoj prvi dugometražni dokumentarni film "Gangster te voli", međunarodnu koprodukciju Hrvatske, Njemačke (ZDF / ARTE) i Rumunjske. Osim kao redatelj Nebojša u Restartu radi na programu Restart Laboratorija i različitih radionica.

 

Marina Burić

Marina Burić rođena je 1983. godine u Sarajevu. Studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na odsjeku informatologije. U Restartu je prvo bila angažirana kao asistentica tehnike, a od svibnja 2014. radi kao asistentica u distribuciji RESTART LABEL. Tijekom dugogodišnjeg aktivnog članstva Videsekcije studentskog kluba KSET snimila je, producirala i glumila u desetak kratkih igranih amaterskih filmova, vodila intervjue i montirala dokumentarni film Brucošijada FER-a ponovno u Kotlovnici. Za udrugu Domino i Queer Zagreb Festival organizirala je snimanja i izrađivala reportaže s festivala Queer Zagreb i Perforacije. Također je bila zadužena za izvedbu direktnog video prijenosa (stream) sa Zagreb Gay Pridea. Od 2011. do 2013. za Nezavisnu televiziju snimala je i montirala priloge, te je povremeno bila angažirana i kao novinar na reportažama i davala glas za reklame i jinglove.    

 

Anita Bastašić

Anita Bastašić rođena je 1989. godine u Zagrebu, gdje je diplomirala na Odsjeku produkcije pri Akademiji dramske umjetnosti. Nakon završenog preddiplomskog studija radila je u području scenskih i izvedbenih umjetnosti, kao vanjska suradnica Kazališnog Epicentra te producentica na festivalima i različitim projektima. Od 2013. surađuje s Restartom kao vanjska suradnica, a od 2014. kao producentica edukacijskog programa . Sudjeluje u osmišljavanju i provedbi stalnih Restartovih programa te velikog broja suradničkih projekata zajedno s Anom Hušman. 

 

 

Petra Blašković

Petra Blašković rođena je 1986. godine u Splitu. Diplomirala je novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2010. godine. Od 2011. do 2014. radi kao urednica, novinarka i voditeljica u informativnom programu Nezavisne televizije u Zagrebu te Televizije Dalmacija u Splitu. U 2014. radi u uredu glasnogovornice Pulskog filmskog festivala, a 2015. i kao voditeljica Press ureda na istom festivalu. Istih godina, sudjelovala je u produkciji Zagreb Kom festivala kao voditeljica press i festivalskog ureda Umjetničke organizacije Zagrebački međunarodni festivala komorne glazbe. U 2015. godini radila je kao voditeljica kino dvorane Zagreb Dox-a i Zagreb Film Festivala te ureda za goste i odnosa s javnošću Brač Film Festivala. Od 2015. radi u Restartu u sektoru distribucije.

 

Sanja Padjen

Sanja Padjen rođena je 1988. godine u Zagrebu gdje je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Nakon završenog prediplomskog studija počinje raditi kao demonstrator na Televiziji student te kao snimateljica i montažerka sudjeluje na brojnim projektima od kojih dva osvajaju značajne nagrade: Posebna Rektorova nagrada (izravni prijenos na TVS i HRT4 svečane dodjele doktorskih diploma 2013.godine) te Nagrada za najbolji edukativni video na BEA Festival of Media Arts u Americi (emisija „CRO ID: Who are we? Tko smo mi?“, 2012.). Novinarska, snimateljska, montažerska te PR znanja usavršava volontiranjem i radom na nekoliko festivala, portala, radija (Motovun Film Festival, Festival komorne glazbe, Index.hr, Radio 101, itd.). U rujnu 2014. u RESTARTU postaje asistenticom voditeljice Dokukina.

 

Igor Bezinović

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je desetak kratkometražnih filmova i dugometražni dokumentarac Blokada. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin. Igor u Restartu radi kao tutor na Školi dokumentarnog filma i predavač na različitim edukacijskim programima.

 

 

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski katalog 2014 - 2015

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.