Restart tim

Oliver Sertić

Oliver Sertić je producent iz Zagreba. Objavljivao i uređivao u tisku, na webu, radiju i televiziji. Jedan je od osnivača Restarta u kojem vodi odjel distribucije, radi kao producent te je jedan od tutora Škole dokumentarnog filma. Producirao je 20-tak dugih i kratkih dokumentarnih filmova. Surađivao je i još surađuje s brojnim filmskim festivalima u regiji kao PR, selektor, producent i savjetnik. Trenutno radi i kao selektor Supetar Super Film Festivala i jedan od selektora Human Rights Film Festivala. Od 2012. direktor je Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma. Suosnivač je Revije amaterskog filma – RAF, Autonomnog kulturnog centra – Attack! i projekta Cross-radio. 

 

Vanja Jambrović

Vanja Jambrović rođena je 1980. u Zagrebu. 2005. diplomirala komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i 2011. produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. radi kao  producentica u Restartu. Kao producentica potpisuje dokumentarne filmove Nebojše Slijepčevića («Muški film» i «Gangster te voli»), te kratki igrani film «Kutija» te dokumentarne filmove Gorana Devića («Don Juans: Excuse me Miss», «Sretna zemlja»). U Restartu radi i kao koordinatorica Laboratorija - platforme za debitantske autore te kao koordinatorica edukacijskog programa Masterclass. Sudjelovala na međunarodnim radionicama za producente Producer on the Move u Cannesu, Emerging Producer u Jihlavi, Eurodoc... Piše i izdaje poeziju. Za zbirku «Pjesme za vunene noći» primila godišnju nagradu Kvirin Matice Hrvatske za najbolju knjigu poezije autora do 35 godina, kao i nagradu Josip Eugen Šeta Hrvatskog književnog društva za najbolji pjesnički rukopis. 

 

Ana Hušman

Ana Hušman rođena je 1977. u Zagrebu. 2002 g. diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada. Radove je izlagala izmeđus ostalih mjesta i na: 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski Salon, beograd,  Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; IFF Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig, Deutschland. Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima, glasa – mogucnostima artikulacije. U Restartu Ana radi kao voditeljica edukacijskog programa i tutorica na Školi dokumentarnog filma. 

 

Tibor Keser

Tibor Keser rođen je 1981. godine te živi i radi u Zagrebu. Završava Ekonomski fakultet i radi nekoliko godina. Upisuje studij produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu koji završava 2014. godine. Trenutno upisan na MA studij istog smjera. Vjeruje u budućnost hrvatskog dokumentarnog filma kao jedinog nekompromitiranog medija u Hrvatskoj. U Restartu radi kao producent i izvršni producent. Polaznik je brojnih radionica među kojima i Sarajevo Talent Campusa. Član je Kino Kluba Split. Član je odbora Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca i Coworking Croatia. Surađuje sa scenarističkim klubom Palunko. 

 

 

Mislav Šćukanec Rezniček

Mislav Šćukanec Rezniček je rođen 1989. u Zagrebu kao stariji brat blizanac. 2015. diplomira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Za vrijeme studija je pohađao nekoliko radionica vezanih uz televizijsko i mobilno novinarstvo i medijsku pismenost, te se već tada počinje baviti tv i filmskom produkcijom.  Poslije studija radi upravo na takvim poslovima kao freelancer i u brojnim firmama za asistenta kamere, snimatelja, voditelja tehnike, brodcast inženjera i sl. U Restartu je prvo radio kao asistent 2015. godine, a sada se vratio kao voditelj tehnike. 

 

 

Nebojša Slijepčević

Redatelj i scenarist Nebojša Slijepčević rođen je 1973. u Zagrebu gdje je i tridesetak godina kasnije diplomirao režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Do sada je režirao tri autorska kratka dokumentarna filma ( "O kravama i ljudima", "Za 4 godine", "Muški film"), jedan dugometražni dokumentarni film ("Gangster te voli"), dva kratki igrana filma ("Šamar" – dio omnibusa Zagrebačke priče 1. i "Kutija"), jedan kratki animirani film ("Pas / Zec") te mnoštvo televizijskih dokumentaraca i serijala. Za svoje dokumentarne filmove dva puta je nagrađivan na Sarajevo Film Festivalu ("Za 4 godine" - 2007-e i "Muški film" 2012-e).  Jedan je od autora hvaljenog dokumentarnog serijala "Direkt". 2013. je dovršio svoj prvi dugometražni dokumentarni film "Gangster te voli", međunarodnu koprodukciju Hrvatske, Njemačke (ZDF / ARTE) i Rumunjske. Osim kao redatelj Nebojša u Restartu radi na programu Restart Laboratorija i različitih radionica. 

 

Anita Bastašić

Anita Bastašić rođena je 1989. godine u Zagrebu, gdje je diplomirala na Odsjeku produkcije pri Akademiji dramske umjetnosti. Nakon završenog preddiplomskog studija radila je u području scenskih i izvedbenih umjetnosti, kao vanjska suradnica Kazališnog Epicentra te producentica na festivalima i različitim projektima. Od 2013. surađuje s Restartom kao vanjska suradnica, a od 2014. kao producentica edukacijskog programa . Sudjeluje u osmišljavanju i provedbi stalnih Restartovih programa te velikog broja suradničkih projekata zajedno s Anom Hušman. 

 

 

 Igor Bezinović

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je desetak kratkometražnih filmova i dugometražni dokumentarac Blokada. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin. Igor u Restartu radi kao tutor na Školi dokumentarnog filma i predavač na različitim edukacijskim programima. 

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media