početna - Srbenka ekskluzivno dostupna na Volimdokumentarce.net

Srbenka ekskluzivno dostupna na Volimdokumentarce.net

Srijeda, 16.01.2019
            

Dokumentarni film godine, Srbenka, redatelja Nebojše Slijepčevića, ekskluzivno je dostupan u prvoj domaćoj online dokumentarnoj videoteci, „Volim dokumentarce“. Od danas na www.volimdokumentarce.net, uz više od 70 najzanimljivijih dokumentarnih ostvarenja iz svih dijelova svijeta, možete pogledati prošlogodišnjeg dobitnika Srca Sarajeva i Doc Alliance nagrade

Srbenka ekskluzivno dostupna na Volimdokumentarce.net

Nagrađivani i hvaljeni dokumentarac Nebojše Slijepčevića priča je o vršnjačkom nasilju prema djeci druge nacionalnosti u Hrvatskoj. Film prati pripreme za predstavu Aleksandra Zec, u režiji  Olivera Frljića, a kazališne probe uskoro postaju kolektivna psihoterapija. Film je iznimno uspješno primljen od strane struke i publike, dobitnik je i ugledne Doc Alliance nagrade dodijeljene na Cannes film festivalu te nagrade Buyens-Chagoll koja se dodjeljuje na festivalu Visions du Reel. Na Motovun Film Festivalu dobio je posebno priznanje žirija, a sa Sarajevo Film Festivala vratio se s čak dvije nagrade – nagradom publike i nagradom za najbolji dokumentarni film.

Na Volimdokumentarce.net dostupan je i Slijepčevićev kino hit iz 2013. godine Gangster te voli, film Alessia Bozzera o trapericama i švercu Trst, Jugoslavija te priča o propagandi i provokaciji iz kuhinje kultnog slovenskog benda Laibach, Dan oslobođenja uz mnoge druge festivalske i kino hitove.

U videoteci se nalaze i naslovi svježe pristigli iz kino dvorana, kao što su glazbeni doks o pop ikoni Whintey Houston, Whitney: Biti svoja i film velikog majstora doksa Vitalija Manskog, Rodbina.

 

Hrpa dobrih dokumantaraca čeka vas i u Dokukinu KIC (Preradovičeva 5), a svakom posjetitelju u veljači poklanjamo tri filmska hita koja u online videoteci, uz promo kod, mogu pogledati besplatno do kraja mjeseca!

Više informacija o programu Dokukina KIC možete pronaći na www.dokukino.net, a više informacija o online videoteci te dostupnim filmskim naslovima pronađite na www.volimdokumentarce.net

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media