početna - Masterclass Monike Willi u Dokukinu - Izazovi montaže

Masterclass Monike Willi u Dokukinu - Izazovi montaže

Utorak, 16.04.2019
            

Velika austrijska montažerka Monika Willi, najpoznatija po radu s Michaelom Glawoggerom i Michaelom Hanekeom, u subotu, 27.4. u 17 sati, u Dokukinu KIC, održat će masterclass 'Izazovi montaže'. Monika će govoriti o radu s poznatim redateljima, njihovim sllčnostima i razlikama, kao i o svojem specifičnom iskustvu koredateljice i montažerke na filmu 'Bez naslova', koji je završila nakon nesretne smrti Michaela Glawoggera u travnju 2014. Nakon masterclassa, od 19 h slijedi hrvatska kino premijera filma 'Bez naslova', a od 21 h, Glawoggerov pretposljednji dokumentarac 'Slava kurvi' koji je Monika montirala. U nedjelju, nakon još jedne projekcije filma, s Willi će razgovorati redatelj Boris Mitić, također suradnik na ovom filmu.

Masterclass Monike Willi u Dokukinu - Izazovi montaže

Monika Willi austrijska je montažerka najpoznatija po dugogodišnjim suradnjama s dvojicom sunarodnjaka, Michaelom Hanekeom i Michaelom Glawoggerom. S njima je radila na cijelom nizu nagrađivanih filmova (između ostalima na Hanekeovim filmovima 'Pijanistica', 'Bijela vrpca' i 'Ljubav', kao i Glawoggerovim 'Smrt radnika' i 'Slava kurvi'), a nakon Glawoggerove smrti od materijala koje je ovaj snimio tijekom rada na novom projektu, montirala je film 'Bez naslova'. Na masterclass predavanju govorit će o suradnjama s dvojicom majstora filma, ali i prirodi montažerskog posla u okviru igranog i dokumentarnog filmskog roda.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media