početna - Novi film Igora Bezinovića na radionici EKRAN+ u Poljskoj

Novi film Igora Bezinovića na radionici EKRAN+ u Poljskoj

Petak, 12.04.2019
            

U Varšavi je započeo drugi dio radionice EKRAN+, europskog programa stručnog usavršavanja, s fokusom na kreativnu predprodukciju filmova namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu. Jedan od devet odabranih projekata je i projekt u razvoju 'Fiume o morte!' redatelja i scenarista Igora Bezinovića.

Novi film Igora Bezinovića na radionici EKRAN+ u Poljskoj

Tijekom prve sesije, koja je trajala od 4. do 7. ožujka 2019., sudionici su analizirali svoje scenarije i tretmane pod mentorstvom Wojciecha MarczewskogUdayana Prasada i Denijala Hasanovića. Posebni gosti radionice su proslavljeni redatelji i oskarovci Agnieszka HollandPaweł Pawlikowski. Drugi dio je započeo 11. i traje do 18. travnja 2019. Treći dio će se održati od 11. do 17. lipnja 2019. dok će zaključni dio programa biti održan u prosincu ove godine.

EKRAN+ je europski program stručnog usavršavanja koji organiziraju čuveni poljski Wajda Studio / Wajda School, namijenjen specifično segmentu kreativne predprodukcije dugometražnih filmova koji se od 2007. odvija u partnerstvu između nositelja projekta: Studija i filmske škole Andrzej Wajda i mnogobrojnih europskih filmskih fondova i europskih organizacija stručnog usavršavanja filmskih profesionalaca kao što su FOCAL (Švicarska)Austrijski filmski institut (Austrija), Litvanski filmski centar (Litva) i Hrvatski audiovizualni centar te uz financijsku podršku Programa Creative Europe/MEDIA Europske unije.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media