početna - Premijera filmova Škole dokumentarnog filma

Premijera filmova Škole dokumentarnog filma

Četrvrtak, 25.04.2019
            

U nedjelju 5. svibnja u 19 sati u kinu Tuškanac održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na ovogodišnjoj Školi dokumentarnog filma!

Osma po redu Škola dokumentarnog filma, održavala se od 25. rujna 2018. do 28. veljače 2019. u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika koji su svladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma pod mentorstvom Ane Hušman, Igora Bezinovića, Nebojše Slijepčevića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Dude Dinke Radonić.

Premijera filmova Škole dokumentarnog filma

Polaznici i polaznice su svoja znanja usavršavali i s brojnim domaćim i stranima profesionalcima i dokumentaristima: snimateljem i fotografom Bojanom Mrđenovićem, dizajnerom zvuka Bornom Buljevićem, filmskim kritičarem Mariom Kozinom, filmskom sveznalicom Mirnom Belinom, srbijanskim multimedijalnim umjetnikom Milošem Tomićem te producentima Vanjom Jambrović Oliverom Sertićem.

Ovogodišnji polaznici su: Bernarda Cenkovčan, Ivan Grgur, Lucija Ilijić, Katarina Lukec, Tin Meze, Teo Morosin, Sana Perić, Barbara Radelja, Zrinka Ratković i Ivan Šaravanja.

Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centraGrada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sportDruštva hrvatskih filmskih redatelja i Zaklade Kultura Nova.

Ulaz je besplatan, a nakon projekcija predviđeno je druženje s polaznicima i voditeljima programa. Vidimo se!

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media