početna - "Srbenka" nagrađena na Crossing Europe u Linzu

"Srbenka" nagrađena na Crossing Europe u Linzu

Petak, 10.05.2019
            

Od 25. do 30. travnja u austrijskom gradu Linzu održan je 16. Crossing Europe Film Festival na kojemu je "Srbenka" Nebojše Slijepčevića nagrađena posebnim priznanjem u dokumentarnoj konkurenciji u kojoj je prikazano 11 europskih naslova. Nagradu je dodijelio žiri u sljedećem sastavu: austrijska festivalska kuratorica Djamila Grandits, direktorica budimpeštanskog Verzio Film Festivala Oksana Sarkisova i glavni programer njemačkog Dok Leipziga Ralph Eue. "Srbenka" će kao nagrađeni film biti još jednom prikazana u Linzu i to 4. lipnja 2019. u Central Linz u suradnji sa Gfk Gesellschaft für Kulturpolitik OÖ. 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media