početna - "Srbenka" nagrađena na Docs Against Gravity u Varšavi

"Srbenka" nagrađena na Docs Against Gravity u Varšavi

Nedelja, 19.05.2019
            

Filmski festival Millennium Docs Against Gravity najveći je festival dokumentarnog filma u Poljskoj, a 16. izdanje trajalo je do 19. svibnja. Iz Varšave "Srbenka" Nebojše Slijepčevića vraća se s nagradom za najbolji film o ljudskim pravima (The Amnesty International Polska Award). Za ovu nagradu konkuriralo je 12 filmova. Žiri u sastavu, kolumnist i filmski kritičar Jakub Majmurek, direktorica poljskog Amnesty Internationala Draginja Nadaždin i redatelj Paweł Łoziński svoju su odluku je obrazložili sljedećim riječima: “Tvorci ‘Srbenke’ uspjeli su pronaći filmsku formu koja hvata jedinstvenu prirodu Frljićeva stvaralačkog procesa i reakcije društva izazvanog njegovom smionom umjetnošću te suočenog sa zločinom. Film nije samo bilješka o traumi izazvanoj u osvit građanskog rata te zločinu motiviranom nacionalističkom mržnjom – on također pokazuje kako umjetnost ponekad može poslužiti nužnoj, terapeutskoj funkciji.” Sve nagrade festivala pogledajte na ovom linku

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media