početna - Objavljen soundtrack filma Moj svijet je naopačke na vinilu

Objavljen soundtrack filma Moj svijet je naopačke na vinilu

Nedelja, 02.06.2019
            

Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da smo zajedničkim snagama Restarta, Petra Pan Film-a, PPFP-a i etikete PDV Records upravo objavili soundtrack dokumentarnog filma 'Moj svijet je naopačke'/'My world is upside down', nastao prema pjesmama originalno skladanima i obrađivanima za dokumentarac Petre Seliškar, a baziran na pjesmama i životu glasovitog slovenskog pjesnika Frane Milčinskog - Ježeka. Soundtrack je dostupan kao 180-gramsko vinilno izdanje uz koji ide i poklon 7" s originalnim Ježekovim snimkama, download code, link na besplatno gledanje filma i tekstove na engleskom, slovenskom i hrvatskom jeziku (u prijevodu Marka Pogačara). Muzički producent filma je Chris Eckman. Ploču je, osim u odabranim dućanima moguće naručiti i pouzećem od PDV Recordsa. Izdanje sadrži ukupno 11 obrada i 6 originalnih pjesama, redom, već spomenuti Eckman, Josipa Lisac & Jani Hace, Teresa Sagueiro (ex-Madredeus), John Parish (suradnik PJ Harvey), Hugo Race (ex-Bad Seeds), Robert Fisher (Willard Grant Conspiracy), Bernays Propaganda, Kimmo Pohjonen, Toni Kitanovski, Cesare Basile & John Bonnar (Dead Can Dance) i Tomaž Pengov. Ako nemate gramofon, soundtrack je moguće naručiti i kao digitalno izdanje. Film možete pogledati i OVDJE, a prvi singl koji smo skinuli je izvedba Chrisa Eckmana & The Last Side of the Mountain Banda i pjesma Simple Love (Preprosta ljubezen).

Objavljen soundtrack filma Moj svijet je naopačke na vinilu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media