početna - Srbenka i Dani ludila nagrađeni na Underhillfestu

Srbenka i Dani ludila nagrađeni na Underhillfestu

Ponedeljak, 10.06.2019
            

Na upravo završenom, jubilarnom, desetom izdanju podgoričkog Underhillfesta slavila su oba Restartova filma prikazana u regionalnoj konkurenciji. 'Srbenka' je odnijela nagradu Maslačak za najbolji regionalni film, a 'Dani ludila' nagradu publike. Žiri koji su ove godine činili festivalska selektorica Rada Šešić i redatelji Ivan Bakrač i Hrvoje Mabić nagradu su obrazložili ovim riječima: 'Film koji je u svim svojim aspektima impresivan; od rafiniranog filmskog pristupa jednoj vrlo osjetljivoj ljudskoj priči - koja je koliko individualna toliko i univerzalna - do znalačkog, odistinski majstorskog postupka režije, izvrsne filmske fotografije, precizne montaže pa do relevantnosti pitanja koja ovaj film hrabro otvara u društvu, ne samo tamo gdje je film napravljen nego u cijeloj regiji. Imamo li snage za samo-refleksiju, pita nas ovaj film. Kakva nam je budućnost ako krijemo i manipulišemo prošlošću? Snagom empatije koju film pobuđuje kod gledalaca, ovaj nam film pripovijeda, ali i ostavlja veliki prostor svakome od nas, za vlastita promišljanja. Upravo onako kako to odistinska umjetnost i treba da radi.'
Publika je, pak, filmu 'Dani ludila' dodijelila izuzetno visoku prosječnu ocjenu - 4,7
Fotografija: Una Jovović, Milica Nedeljković

Srbenka i Dani ludila nagrađeni na Underhillfestu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media