početna - Upoznaj autora: Jelena Maksimović i Mladen Kovačević u Dokukinu

Upoznaj autora: Jelena Maksimović i Mladen Kovačević u Dokukinu

Četrvrtak, 13.06.2019
            

U suradnji sa SKD Prosvjeta iz Zagreba, u Dokukinu KIC, od 14. do 16. lipnja s posebnim zadovoljstvom predstavljamo šest izvrsnih srpskih dokumentaraca u programu pod nazivom 'Novi srpski Dox'. Centralno događanje je naš regularni program 'Upoznaj autora' s gostima, montažerkom Jelenom Maksimović i redateljem Mladenom Kovačevićem, koji će govoriti o svojoj dugogodišnjoj kreativnoj suradnji, autorskim odlukama, uz isječke iz svojih ranijih filmova. Moderator je filmski kritičar Mario Kozina. Naravno, prikazat ćemo i Mladenov zadnji film '4 godine u 10 minuta' kao i Jelenin redateljski dugometražni prvijenac 'Taurunum Boy' koji je korežirala s Dušanom Grubinom, oba filma nagrađena posebnim priznanjima na ZagrebDoxu. Uz navedene filmove, u programu su i hrvatske premijere filmova 'Gora' Stefana Maleševića, 'Wongar' Andrijane Stojković (uz gostovanje montažera MCem Öztüfekçija) i 'Zvezde Gaomeigua' Marka Grbe Singha te projekcija filma 'Radnička klasa odlazi u raj' Marka Cvejića uz gostovanje autora.

Upoznaj autora: Jelena Maksimović i Mladen Kovačević u Dokukinu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media