početna - Strujanja osvojila Ješke za najbolji hrvatski kratki film na FMFS-u

Strujanja osvojila Ješke za najbolji hrvatski kratki film na FMFS-u

Ponedeljak, 24.06.2019
            

Kratki dokumentarni film 'Strujanja' redateljice Katerine Dude, nastao u sklopu Restart laboratorija, osvojio je nagradu Ješke za najbolji hrvatski kratki film na Festivalu mediteranskog filma Split, podijelivši je s kratkim filmom 'Stepska lisica' Andrije Mardešića. O pobjedniku je odlučivao žiri sastavljen od iskusnih profesionalaca iz područja filmske distribucije: Juan Torres iz španjolske tvrtke Latido Films, regionalni distributer Rajko Petrović iz Five Stars Film Distributiona iz Beograda te Selma Mehadžić kao predstavnica domaćeg distributera, Zagreb Film Festivala. Projekcija na FMFS-u bila je ujedno i svjetska premijera filma, a samo dva kasnije film je prikazan i u sklopu Dana hrvatskog filma u Zagrebu.
 

Strujanja osvojila Ješke za najbolji hrvatski kratki film na FMFS-u

Žiri je svoju odluku za izbor "Strujanja" objasnio ovako: "Vrlo profinjenom režijom Katerina Duda u ovom filmu prikazuje zaboravljene i naizgled beznačajne teme i likove, a potiče nas na razmišljanje unatoč svom jednostavnom, čistom i čak suptilno zabavnom stilu."
"Udicu" za najbolji hrvatski kratkometražni film u programu "Ješke" žiri je podijelio ravnopravno na dva filma te zatim nagrade dodijelio autorici filma "Strujanja" Katerini Dudi te redatelju Andriji Mardešiću za kratki igrani film "Stepska lisica".

 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media