početna - Strujanja na 25FPS i nominacija za Silver Eye

Strujanja na 25FPS i nominacija za Silver Eye

Četrvrtak, 26.09.2019
            

Češki Institut Dokumentarnog Filma u suradnji s Međunarodnim dokumentarnim filmskim festivalom u Jihlavi (Ji.hlava IDFF) nominirao je kratki dokumentarac Katerine Dude 'Strujanja' za prestižnu 11-tu nagradu 'Silver Eye'. Festival se održava od 24. do 29. listopada 2019. godine. O nagradi će odlučivati tročlani žiri: Ingrid Beerbaum (Interfilm festival, Njemačka), Laurence Boyce (POFF, Estonija) i Matt Lloyd (Glasgow Short Film Festival, Škotska). Nagrada se dodjeljuje u sklopu marketa dokumentarnog filma East Silver Market na kojoj TV urednici i distributeri za vrijeme trajanja festivala mogu pogledati i odabrati najbolje dokumentarne filmove Srednje i Istočne Europe za svoje festivale ili TV otkup. 'Strujanja' će se još jednom predstaviti zagrebačkoj publici u sklopu programa 'Refleksi' festivala 25FPS u kinu Studentskog centra 29. rujna 2019.

Strujanja na 25FPS i nominacija za Silver Eye

Nagradu najboljim filmovima s East Silver Marketa dodjeljuje međunarodni žiri u sastavu: Heleen Gerritsen (goEast, Germany), Karin Rywkind Segal (Docaviv, Israel), Luisa Schwamborn (New Docs, Germany) za dugometražne dokumentarce, a Ingrid Beerbaum (International Short Film Festival "interfilm", Germany), Laurence Boyce (PÖFF, Estonia) i Matt Lloyd (Glasgow Short Film Festival, United Kingdom) će ocjenjivati kratkometražne.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media