početna - Strujanja osvojila GREEN DCP na 25FPS

Strujanja osvojila GREEN DCP na 25FPS

Ponedeljak, 30.09.2019
            

Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma 25 FPS (26. do 29.9.) završilo je u nedjelju navečer u zagrebačkom kinu SC dodjelom nagrada i projekcijom nagrađenih filmova. Članovi udruge za audio-vizualna istraživanja 25 FPS, dodijelili su Nagradu Green DCP najboljem hrvatskom filmu iz cjelokupnog programa – 'Strujanja' Katerine Dude. Svoju odluku su potkrijepili riječima: 'Nastojimo podupirati nove glasove hrvatske eksperimentalne filmske scene. Ove godine nagrađujemo film koji se koristi arhitekturom i interijerom da pruži novi pogled na protok vremena i na noviju hrvatsku povijest. Riječ je o poetskoj meditaciji koja se oslanja na kodove dokumentarnog, eksperimentalnog, čak i animiranog filma, kako bi nas otpustila niz struje relativnosti i prolaznosti'.

Strujanja osvojila GREEN DCP na 25FPS

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media