početna - Festivalski uspjesi filmova Škole dokumentarnog filma

Festivalski uspjesi filmova Škole dokumentarnog filma

Utorak, 22.10.2019
            

'Sigurno mrtvi' Ivana Grgura nastao kao završni film u prošloj generaciji Škole dokumentarnog filma osvojio je svoje prve nagrade i upisao prisustvo na međunarodnim festivalima. Na nedavno završenom 6. izdanju Student International Film Festivala u Rijeci film je osvojio STIFF nagradu publike i posebno priznanje žirijaa svoju internacionalnu premijeru imao je na nedavno održanom Alexandria Mediterraean Countries Film Festivalu u Egiptu. Film nakon toga putuje u službeni program Panorama Shorts Mediterranean Cinema Festivala - CINEMED koji se održava od 18. do 26.10. u francuskom Montpellieru i brazilski Festival de Cinema de Alter do Chao. 'Mjesto za bijeg' Lucije Ane Ilijić, još jedan završni školski film, internacionalnu premijeru imao je u konkurenciji festivala DokumentART u njemačkom Neubrandenburgu. Spomenimo i da su na riječkom STIFF-u, uz pobjedničkog 'Sigurno mrtvi', prikazana još dva filma nastala na Školi dokumentarnog filma: 'Sretan rođendan, mama!' Bernarde Cenkovčan iz generacije 2018./2019. i 'Mjesto odakle vam pišem pisma' Nikoline Bogdanović iz generacije 2017./2018.

Festivalski uspjesi filmova Škole dokumentarnog filma

Obrazloženje žirija za posebno priznanje filmu 'Slučano mrtvi' Ivana Grgura: 'Ovaj film donosi nam priču o hipohondriji u modernim vremenima istražujući filmski jezik i stil na nepredvidive načine. Strah od smrti, zaokupljenost brigom o zdravlju, googlanje i panika, prikazani su kroz kreativne i organske asocijativne metafore s kojima se, nažalost, mnogi od nas, mogu poistovjetiti.'

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media