početna - Pobjednici 18. Liburnia Film Festivala

Pobjednici 18. Liburnia Film Festivala

Subota, 29.08.2020
            

Završilo je i punoljetno, a prvo Covid izdanje Liburnia Film Festivala koje se održavalo od 24. do 28.8. na Ljetnoj pozornici Opatija i Vili Antonio. Žiri u sastavu Miljenka Čogelja, Dina Pokrajac, Andrej Korovljev, Vuk Perović i Hrvoje Franjić zadnjeg su dana, među 21 filmom u konkurenciji, odlučili nagraditi sljedeće: Najbolji film 18. LFF-a je 'Porvenir' Renate Poljak (produkcija: REA), koji je osvojio i nagrade za najbolju fotografiju (Boris Poljak) i dizajn zvuka (Iva ivan). 'Ono drugo selo' Jadrana Bobana (produkcija: Fade In), osvojio je posebno priznanje žirija. Karmen Obrdalj najbolja je redateljica, a njezin kolega Aleksandar Jurić, nabolji montažer, oboje nagrađeni za film 'Zašto mama vazda plače?' (koprodukcija Akademije umjetnosti Banja Luka i Karmen Obrdalj). Najbolji regionalni film je 'Bez lica' (Akademija dramske umjetnosti / Zebra Creative Network) Riječanina Davida Lušičića, dok je publika nagradila 'Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu' Tomislava Jelinčića, nastao u produkciji Antitalenta, slovenskog Tramal Films i talijanskog Transmedia Production. Film je dobio visoku prosječnu ocjenu 4,75 / 5. Restartovi Ivana Pipal i Vanja Babić održali su još jednu Filmsku početnicu za najmlađe. Sva obrazloženja možete pročitati OVDJE.

Pobjednici 18. Liburnia Film Festivala

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media