početna - Masterclass Mladena Kovačevića u Dokukinu KIC

Masterclass Mladena Kovačevića u Dokukinu KIC

Srijeda, 15.12.2021
            

Jedan od najboljih srpskih dokumentarista Mladen Kovačević, dolazi u Dokukino KIC, gdje će u petak, 17.12.2021. u 18:00 sati održati masterclass 'Režijske intervencije u dokumentarnom filmu'. Najbolje da to najavimo ovim riječima: 'Jednostavnost realizma u dokumentarnom filmu rezultat je redateljskog postupka koji stvara iluziju spontanog razvoja narativa. Bez obzira je li interakcija između subjekta i kamere očigledna, ili su likovi u dokumentarnom filmu, slično kao u igranom, prihvatili glumiti da kamera i filmska ekipa nisu prisutne, režijskim intervencijama teži se postizanju filmskog realizma koji publika prihvaća kao dokument realnosti.' Masterclass će moderirati hrvatski redatelj Nebojša Slijepčević, a Mladen će gostovati i dan ranije na projekciji svojeg zadnjeg filma 'Sretan Božić, Yiwu' kada će s njim razgovarati filmska kritičarka Višnja Vukašinović. U subotu, 18.12., redatelj gostuje i u pulskom kinu Valli

Masterclass Mladena Kovačevića u Dokukinu KIC

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2020

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media