početna - Jedan na Jedan i radionice na temu društvenih mreža

Jedan na Jedan i radionice na temu društvenih mreža

Nedelja, 22.01.2017
            

U 2017. godini nastavljamo s programom Jedan na Jedan kroz suradnje s mladim umjetnicima i umjetnicama te srednjim školama, sve u partnerstvu s Galerijom Miroslav Kraljević i uz podršku Grada Zagreba. Tijekom 21. i 22. siječnja održali smo višednevne intenzivne radionice s učenicima i učenicama XIII. gimnazijeX. gimnazije ‘Ivan Supek’ i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb. Voditelji radionica bili su Katerina DudaIvana PipalTin Dožić i Vida Guzmić. Teme radionica temeljile su se na odnosu s virtualnim svijetom, korištenju društvenih mreža i pametnih mobitela. 

Jedan na Jedan i radionice na temu društvenih mreža

Cilj radionica je istraživanje na koji način gledamo i koristimo društevne mreže, kako to utječe na nas – što pamtimo, što zapažamo, koliko vremena trošimo. Isprobali smo aplikacije i digitalne mogućnosti kao alat za stvaranje i umjetničko izražavanje.

Projektom Jedan na Jedan učenike inovativnim pristupom, kroz direktnu komunikaciju i interakciju sa suvremenim hrvatskim umjetnicima, na najneposredniji način približavamo vizualnoj kulturi i suvremenom domaćem stvaralaštvu.

Provodimo različite aktivnosti za učenike/ce koji kroz intenzivne oblike radionica i druženja s umjetnicima/ama stječu znanja i ovladavaju vještinama potrebnim za samostalno realiziranje vlastitih radova u različitim tehnikama (video, audio, animacija, fotografija, tekst) i medijima.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.