početna - Alexandru Belc, prvi hrvatski gost ovogodišnjeg Kinedoka

Alexandru Belc, prvi hrvatski gost ovogodišnjeg Kinedoka

Ponedeljak, 10.04.2017
            

Rumunjski redatelj Alexandru Belc, prvi je gost ovogodišnjeg izdanja programa Kinedok, međunarodne alternativne mreže za distribuciju kreativnih dokumentaraca. Belc je u nedjelju, 9.4. u Dokukinu KIC u Zagrebu predstavio svoj sjajni dugometražni film 'Cinema, Mon Amour' o pokušaju održavanja na životu legendarne kino dvorane u rumunjskom gradu Piatra Neamt. Ovom prigodom, pridružili smo se i projekcijom tematski bliskog kratkiša 'Kino otok' Ivana Ramljaka, nakon čega su autori razgovarali o tome što veliko platno znači malim mjestima. Alexandru nastavlja hrvatsku turneju projekcijama u Rijeci u ponedjeljak (OKC Palach, 10.4. u 20 sati), Puli u utorak (Društveni centar Rojc, 11.4. u 20 sati) i Varaždinu u srijedu (Kino Gaj, 12.4. u 19.30) uz dodatne projekcije u Dokukinu KIC 14. i 15.4. Ovaj film će tijekom godine biti prikazan na više drugih Kinedok lokacija u Hrvatskoj, a u ovogodišnjem katalogu je ukupno 16 intrigantnih naslova iz Rumunjske, Češke, Slovačke, Bugarske, Mađarske, Norveške, Hrvatske i Poljske.  

Alexandru Belc, prvi hrvatski gost ovogodišnjeg Kinedoka

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.