početna - Kino otok nagrađen na GoEast festivalu u Wiesbadenu

Kino otok nagrađen na GoEast festivalu u Wiesbadenu

Srijeda, 03.05.2017
            

Na 17. izdanju međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast u njemačkom Wiesbadenu Restartov kratkometražni dokumentarni film "Kino otok" Ivan Ramljaka osvojio je nagradu međunarodnih filmskih kritičara FIPRESCI za najbolji dokumentarac. Nagrada je dodijeljena uz obrazloženje da film 'jednostavnim sredstvima i minimalističkim stilom na divan način pokazuje kako je kino dio prirodnog krajolika'. goEast organizira Deutsches Filminstitut, a projekcije, predavanja i diskusije ove je godine posjetilo 12000 ljudi. Tijekom sedam dana festivala prikazano je ukupno 111 filmova iz 29 zemalja. Popis svih nagrađenih pogledajte ovdje.  

Kino otok nagrađen na GoEast festivalu u Wiesbadenu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.