početna - Po čovika osvojio tri nagrade na festivalu u Brooklynu

Po čovika osvojio tri nagrade na festivalu u Brooklynu

Četrvrtak, 18.05.2017
            

Restartov prvi kratkometražni igrani film "Po čovika" Kristine Kumrić apsolutni je pobjednik Brooklyn Women's Film Festivala koji se svake godine održava u New Yorku s misijom promoviranja filmova koje se bave najrazličitijim ženskim likovima i temama i za čiji su nastanak zaslužne žene u ključnim filmskim ulogama poput redateljica, scenaristica, glumica i producentica. "Po čovika" je osvojio tri nagrade - Grand Prix festivala, nagradu za najbolji kratki igrani film, a glumica Janja Avdagić, koja u filmu glumi desetogodišnju Miju, osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvaranje. Na festivalu je promovirano i najnovije istraživanje američke organizacije "Women in Film and TV" prema kojemu je zastupljenost žena u filmskim zanimanjima još uvijek nedostatna, čak i u Americi - svega 4 % redateljica, 11 % scenaristica, 3 % snimateljica, 19 % producentica i 14 % montažerki. S ove tri nagrade, "Po čovika" je ukupno došao do svoje osme festivalske nagrade.

Po čovika osvojio tri nagrade na festivalu u Brooklynu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.