početna - Novi festivali, Restartovi filmovi

Novi festivali, Restartovi filmovi

Subota, 20.05.2017
            

Svibanj izgleda ovako. 'Umjetnik na odmoru' Sandre Bastašić i Damiana Nenadića u službenom je programu Art Film Festivala - AVIFF koji se održava u Cannesu (Francuska) 20. i 21.5. Vrijedna osječka ekipa koja stoji iza Filmske runde (26. - 28.5.), u svoj program Festivalska runda uvrstila je 'Kino otok' Ivana Ramljaka i 'Po čovika' Kristine Kumrić, a nema boljeg mjesta za projekciju 'Kino otoka' nego na istoimenom festivalu, poznatog i kao Isola Cinema (31.5. - 4.6.) u slovenskom gradiću Izola, gdje film prikazuju u sklopu Retrospektive kratkih filmova Ivana Ramljaka. U popratni program Video on the Beach uvrštena su i dva filma prošlogodišnje Škole dokumentarnog filma, 'Ispred zastava' Sanje Bistričić i 'Show' Sonje Lazić. 'Po čovika' je primljen i na East End Film Festival u Londonu, koji se održava cijeli mjesec, od 2.6. do 2.7., s projekcijama u četiri vikenda. Film će biti prikazan u programu Generation Gap.

fotografija: Video on the Beach, Isola Cinema

Novi festivali, Restartovi filmovi

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.