početna - Tri na Underhillfestu, pet na Festivalu mediteranskog filma Split

Tri na Underhillfestu, pet na Festivalu mediteranskog filma Split

Četrvrtak, 08.06.2017
            

Jučer je na novoj lokaciji, u dvorištu bivše vojne baze Zagorič u Podgorici, svečano otvoren 8. Underhillfest. Među 10 filmova koji se natječu za nagradu Maslačak u regionalnoj konkurenciji našla su se i tri Restartova filma, većinska produkcija 'Kino otok' Ivana Ramljaka i dvije koprodukcije, 'Zid smrti, i tako to', Mladena Kovačevića (Horopter - Srbija i Restart) i 'Funne: Djevojke koje sanjaju more' Katie Bernardi (u produkciji talijanskih EiE Film, Jump Cut, Chocolat i Restarta). Festival traje do 15.6., a održava se na tri gradske lokacije. Večeras će u ljetnom kinu Bačvice u Splitu biti otvoreno jubilarno, 10. izdanje Festivala mediteranskog filma Split gdje je na programu pet naših filmova. 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar (Petra Pan Film Production - Slovenija, PPFP - Makedonija i Restart) imat će hrvatsku premijeru, 13.6. u Kinoteci Zlatna vrata, a film će uz redateljicu i producenticu Seliškar predstaviti i snimatelj Brand Ferro. U glavnoj konkurenciji, uz 'Moj svijet' na programu je i 'Funne', a u kratkometražnoj hrvatskoj konkurenciji Ješke svoje su mjesto našli 'Po čovika' Kristine Kumrić i film nastao na Školi dokumentarnog filma 'Ispred zastava' Sanje Bistričić. Filmove će uz redateljice, predstaviti i producentica Vanja Jambrović, koja je ujedno i jedna od vanjskih predavačica Škole. Industry projekciju, za novinare i ljude iz struke, na FMFS-u će imati i 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać. Projekciji će prisustvovati redateljica i producent Oliver Sertić

fotografija: otvorenje Underhillfesta, Podgorica, Crna Gora (fotograf: Dalibor Ševaljević)

Tri na Underhillfestu, pet na Festivalu mediteranskog filma Split

Termini projekcija Restartovih filmova:

UNDERHILLFEST, Podgorica, Crna Gora

* 9.6., petak, 21:00, vojni objekat Zagorič - ZID SMRTI, I TAKO TO

* 10.6., subota, 21:00, vojni objekat Zagorič - KINO OTOK

* 10.6., subota, 23:10, vojni objekat Zagorič - FUNNE: DJEVOJKE KOJE SANJAJU MORE

FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA SPLIT, Split, Hrvatska

* 10.6., subota, 19:00, Kinoteka Zlatna vrata - MOJ ŽIVOT BEZ ZRAKA (Industry screening)

* 10.6., subota, 21:30, ljetno kino Bačvice - PO ČOVIKA

* 11.6., nedjelja, 19:00, kinoteka Zlatna vrata - FUNNE: DJEVOJKE KOJE SANJAJU MORE

* 12.6., ponedjeljak, 19:00, kinoteka Zlatna vrata - ISPRED ZASTAVA

* 13.6., utorak, 19:00, kinoteka Zlatna vrata - MOJ SVIJET JE NAOPAČKE

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.