početna - Po čovika najbolji hrvatski kratkometražni film na FMFS-u u Splitu

Po čovika najbolji hrvatski kratkometražni film na FMFS-u u Splitu

Ponedeljak, 19.06.2017
            

Kratki igrani film "Po čovikaKristine Kumrić proglašen je najboljim filmom u kratkometražnoj konkurenciji ‘Ješke10. Festivala mediteranskog filma Split. U programu je prikazano 16 hrvatskih kratkih filmova, a međunarodni žiri u kojemu su bile predstavnice filmskih festivala iz Irske, Islanda i Cipra, ovako su obrazložile nagradu: "Smatrali smo važnim izabrati film koji je, tehnički gledano, produciran na visokoj razini, ali isto tako i film koji dobro predstavlja Hrvate i njihova životna putovanja. Najboljim dugometražnim filmom po izboru publike proglašen je dansko-sirijski dokumentarac "Zadnji u AlepuFerasa Fayyada koji će u distribuciji Restart Labela krajem godine biti prikazivan u hrvatskoj kino mreži. Film je osvojio izuzetno visoku ocjenu - 4,78. Drago nam je spomenuti da je drugi po glasovima publike bio još jedan film iz Restartove produkcije, talijansko-hrvatski dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju moreKatie Bernardi s ocjenom 4,72.

Po čovika najbolji hrvatski kratkometražni film na FMFS-u u Splitu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.