početna - Nagrada za najbolju kameru na Danima hrvatskog filma za Po čovika

Nagrada za najbolju kameru na Danima hrvatskog filma za Po čovika

Srijeda, 21.06.2017
            

Restart već drugu godinu zaredom na Danima hrvatskog filma osvaja nagradu za najbolju kameru. Prošle godine, osvojio ju je direktor fotografije Ivan Slipčević za dokumentarni film "Kino otok" Ivana Ramljaka, dok je ove godine tu nagradu kući odnio Igor Zelić, direktor fotografije u kratkom igranom filmu "Po čovika" Kristine Kumrić. Nagradu Igoru Zeliću dodijelio je stručni žiri u čijem sastavu su bili: direktor fotografije Živko Zalar, redateljica Katarina Zrinka Matijević i montažer Jan Klemsche. "Po čovika" je od svjetske premijere u konkurenciji Toronto International Film Festivala u rujnu 2016. do sada prikazan na 24 filmska festivala, a upravo osvojena nagrada na Danima hrvatskog filma je deseto festivalsko priznanje ovom filmu.        

Nagrada za najbolju kameru na Danima hrvatskog filma za Po čovika

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.