početna - Srbenka osvojila tri nagrade na Docu Rough Cut Boutiqueu

Srbenka osvojila tri nagrade na Docu Rough Cut Boutiqueu

Subota, 19.08.2017
            

Na radionici Docu Rough Cut Boutique, koja se održala u sklopu 23. Sarajevo Film Festivala, Restartov dugometražni dok. film "Srbenka" dobio je tri od ukupno pet dodijeljenih nagrada. Projekt su predstavljali redatelj i scenarist Nebojša Slijepčević, producentica Vanja Jambrović i montažer Tomislav Stojanović. Projekt je osvojio nagradu HBO Adria u novčanom iznosu od 2000 eura, nagradu world salesa CAT&Docs u iznosu od 2000 eura i nagradu rumunjske postprodukcijske kuće Digital Cube koja uključuje postprodukcijske usluge u vrijednosti 20.000 eura. Mentori programa su direktorica CAT&Docs Catherine Le Clef, urednica dok. programa HBO-a Hanka Kastelicova, montažer Thomas Ernst, redateljica i producentica Noemi Schory, producent Stefano Tealdi, montažerka Maya Hawke, producentica Martichka Bozhilova i festivalska programerka Rada ŠešićDocu Rough Cut Boutique je intenzivni program koji se fokusira na dok. filmove iz Jugoistočne Europe u fazi postprodukcije. Popis svih dodijeljenih nagrada može se pogledati na ovom linku.

Srbenka osvojila tri nagrade na Docu Rough Cut Boutiqueu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova