početna - Nagrada Playing Menu u Pančevu i ostali rujanski festivali

Nagrada Playing Menu u Pančevu i ostali rujanski festivali

Ponedeljak, 11.09.2017
            

Na upravo završenom 4. Pančevo Film Festivalu (Pančevo, Srbija, 4. - 10.9.2017.), Restartova koprodukcija 'Playing Men' Matjaža Ivanišina osvojila je posebno priznanje u dugometražnoj konkurenciji Svetionici. Ovo je tek treći festivalski nastup i druga nagrada Ivanišinovom filmu koji će slovensku premijeru imati na Festivalu slovenskog filma u Portorožu, 12. - 16.9.2017. U subotu, 10.9., završilo je i 6. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Dokudoc (Maribor, Slovenija) na kojemu je u konkurenciji slovenskih filmova prikazana još jedna naša koprodukcija, 'Moj svijet je naopačke' Petre Seliškar. 'Kino otok' Ivana Ramljaka u konkurenciji je Filmfesta Eberswalde u istoimenom njemačkom gradu te programu EastDoc Beast International Film Festivala koji se od 21. - 24.9. održava u portugalskom Portu. Viva Film Festival (Sarajevo, BiH, 13. - 17.9.) u programu filmova koji tematiziraju religiju prikazat će 'Ana trg' Jelene Novaković dok 'Sve, još uvijek, u orbiti' Daneta Komljena i Jamesa Lattimera čeka nastup na Lebanese International Bienale for Cinema and the Arts - BLICA u libanonskom glavnom gradu Bejrutu.

Nagrada Playing Menu u Pančevu i ostali rujanski festivali

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media