početna - Po čovika nagrađen na filmskom festivalu u Valenciji u Španjolskoj

Po čovika nagrađen na filmskom festivalu u Valenciji u Španjolskoj

Utorak, 17.10.2017
            

Peto izdanje filmskog festivala "Mostra Viva del Mediterrani" održano je od 5. do 15. listopada u Valenciji u Španjolskoj. Restartov kratkometražni igrani film "Po čovika" u režiji Kristine Kumrić na festivalu je osvojio nagradu za najbolji kratkometražni igrani film. U međunarodnoj konkurenciji kratkih filmova na festivalu se natjecalo sveukupno 15 svjetskih naslova, a žiri koji su sačinjavali scenarist i glumac Arash Azizi, scenaristica i producentica María Carrión i redatelj i scenarist Alex Montoya odlučili su dodijeliti nagradu u iznosu od 1000 € za film "Po čovika" s obrazloženjem kako način kojim je ova filmska priča ispričana potiče ljudska bića u pokušaju pronalaska nenasilnih alternativa u rješavanju međuljudskih sukoba. Ovo je ujedno i deveti filmski festival na kojem je "Po čovika" osvojio nagradu, a sveukupno je film do sada prikazan u konkurenciji četrdeset filmskih festivala. Popis svih nagrađenih filmova u Valenciji mogu se vidjeti na ovom linku.        

Po čovika nagrađen na filmskom festivalu u Valenciji u Španjolskoj

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media