početna - Masterclass oskarovca Danisa Tanovića u zagrebačkom MM Centru

Masterclass oskarovca Danisa Tanovića u zagrebačkom MM Centru

Utorak, 31.10.2017
            

U organizaciji Restarta zagrebački MM centar će u petak 3. studenog u 17 sati ugostiti oskarovca Danisa Tanovića koji će održati masterclass predavanje na temu "Promišljanje granica između rodova u suvremenom filmu". Koketiranje s igranom i dokumentarnom formom, Tanoviću je donijelo brojna međunarodna priznanja među kojima se ističu nagrade Oscara, Zlatni Globus te čak dva Srebrna medvjeda. Iako za sebe kaže da nema „stil“, Tanović se već kao mladi redatelj u povijesti kinematografije istaknuo kao najnagrađivaniji debitant vrlo specifičnog načina prikazivanja aktualnih, teških tema. U svojem majstorskom predavanju zagrebačkoj će publici u petak 3. studenoga približiti nekonvencionalni pristup razvoja filma u kontekstu kombiniranja igrane i dokumentarne forme što Tanović u svojim radovima vrlo često i vješto koristi. Razgovor će moderirati redatelj Nebojša Slijepčević („Gangster te voli“).

Ulaz je besplatan!

 

Masterclass oskarovca Danisa Tanovića u zagrebačkom MM Centru

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media