početna - Masterclass Petera Kerekesa - dokuMENTALNI filmovi

Masterclass Petera Kerekesa - dokuMENTALNI filmovi

Srijeda, 15.11.2017
            

Restart u suradnji sa Zagreb Film Festivalom donosi u subotu 18. studenog s početkom u 16 sati u dvorani F22 (Frankopanska 22) masterclass slovačkog redatelja i producenta Petera Kerekesa, koji će u svom predavanju govoriti o hibridnom dokumentarno-igranom. Na primjeru nastanka svoja dva nagrađivana filma "Kuhanje povijesti" i "66 sezona" razjasnit će ključnu razliku između dokumentarnog i dokuMENTALnog filma. Prema njegovoj definiciji, dokuMENTALni film nije ono što se događa pred kamerom, već ono što se događa u glavi redatelja. Kerekes će nam u predavanju otkriti kako snimiti film s prizorima koji izgledaju kao da su iz igranog filma, a pritom zadržavaju autentičnost protagonista i osjećaj dokumentarizma. Bit će riječi o tome kako pronaći protagoniste, kombinirati igrani i dokumentaristički redateljski pristup, napisati scenarij, te o procesu nastanka hibridnog filma u sobi za montažu.

Ulaz na masterclass je besplatan!

Masterclass Petera Kerekesa - dokuMENTALNI filmovi

Peter Kerekes rođen je 1973. u Košicama, živi u Vištuku. Slovački je redatelj i producent. Diplomirao je filmsku režiju na Fakultetu za film i televiziju na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Bratislavi. Režirao je Ladomírske morytáty a legendy (1998.), 66 sezona (2003.), Kuhanje povijesti (2009.) i Baršunasti teroristi (2013.). Njegovi prepoznatljivi hibridni dokumentarci čine jedan od najoriginalnijih redateljskih opusa suvremene europske kinematografije. Za svoje je filmove nagrađivan na najznačajnijim festivalima kao što su Berlinale, DOKLeipzig, Karlovy Vary, Jihlava, Hot Docs, DocAviv u Izraelu, Viennale i drugi.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media