početna - Festivali u prosincu

Festivali u prosincu

Četrvrtak, 07.12.2017
            

Svoju desetu godinu postojanja Restart će proslaviti na još nekoliko međunarodnih filmskih festivala u prosincu. Ova, inače rekordna godina za naše filmove, donijela nam je do sad ukupno 145 prikazivanja i 27 nagrada na festivalima u cijelom svijetu. Naš kratki igrani rekorder 'Po čovika' godinu završava projekcijama na Leuven International Film Festivalu u Belgiji, Busan International Art Film Festivalu u Koreji, Vancouver Alternative Film Festivalu u Kanadi i rumunjskom Filmstrip International Film Festivalu, gdje će u glavnom programu biti prikazan i 'Kino otok'. Naša koprodukcija 'Moj svijet je naopačke' putuje u glavni grad Irana, Teheran, na dokumentarni festival Cinema Verite, a ovogodišnji školski film 'Mama, zašto plačeš...' imat će malu crnogorsku turneju (Nikšić, Danilovgrad, Bar) u konkurenciji Green Montenegro Filmfesta. Početkom mjeseca, na prijateljskom Luksuz Film Festivalu jeftinog filma u Krškom, uz Vladimirin film prikazana su još tri završna rada nastala na Restartovoj Školi dokumentarnog filma, 'All Good Things', 'Lovačka sreća' i po prvi put 'Posledice rada' Inese Antić

Festivali u prosincu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media