početna - Jedan na Jedan u 2018.

Jedan na Jedan u 2018.

Ponedeljak, 29.01.2018
            

Uspješno je završen još jedan ciklus programa Jedan na Jedan koji provode Galerija Miroslav Kraljević i Restart od 2015. godine sa srednjim školama u Zagrebu. Ove godine program je održan zahvaljujući potpori Grada Zagreba.
U ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je četvero umjetnika i umjetnica: Bojan Mrđenović, Bojan Mucko, Vanja Babić i Ivana Pipal. Uključeni umjetnici i umjetnice održali su predavanja i predstavljanja u srednjim školama te dvodnevne intenzivne radionice u Galeriji Miroslav Kraljević. Program smo realizirali u suradnji sa srednjim školama: IX. gimnazija, XIII. gimnazija i X. gimnazija iz Zagreba.

Jedan na Jedan u 2018.

Prvi blok radionica pod naslovom “O prostoru s ritmom” vodili su Bojan Mucko i Bojan Mrđenović, u sklopu kojega su kroz praktičan timski rad sa sudionicima prolazili različite aspekte video umjetnosti, od konceptualizacije i izvedbe, pa do produkcije rada. 
 
Drugi blok radionica pod naslovom “Laboratorij promišljanja” vodili su Ivana Pipal i Vanja Babić, u sklopu kojeih su na kreativan način polaznici i polaznice razmišljali o identitetu i istražili temu kroz niz vježbi, pri čemu će imati priliku isprobati medijske alate poput fotografije, kolaža, vježbi pisanja, smišljanja priče i mikroskopskih snimanja.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media