početna - Provedite zimske praznike uz Filmsku početnicu

Provedite zimske praznike uz Filmsku početnicu

Utorak, 02.01.2018
            

Restartov edukacijski program za najmlađe nastavlja punom parom u 2018. godini! Tijekom zimskih praznika Filmska početnica vam donosi dvije besplatne višednevne radionice. Želite li se baviti tijekom tri dana stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću ili vas više zanima kako nastaje glazba u filmu te želite kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Radionice su namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole (od 1. do 4. razreda) koji mogu sudjelovati u zimskom izdanju Filmske početnice, potrebno je samo što prije prijaviti se putem službene stranice programa. Sudjelovati možete na radionici glazbe na filmu 13. i 14. siječnja ili na radionici stop-motion tehnike od 10. do 12. siječnja. 

Provedite zimske praznike uz Filmsku početnicu

RADIONICA GLAZBE U FILMU
Datum održavanja: 13. i 14.  siječnja
Vrijeme održavanja: od 10:00 do 11:30
Mjesto održavanja: POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Mislavova 11
Voditelji: Ivana Đula, Luka Vrbanić
 
Namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, ova dvodnevna radionica bavit će se ulogom glazbe u filmu, kao i procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Kako bismo prvenstveno osvijestili postojanje, a potom i ulogu glazbe u filmu, početak radionice fokusirat će se na slušanju i analizi primjera iz filmske literature te uvođenju i razumijevanju osnovne terminologije. Neovisno o prethodnom glazbenom iskustvu, ali uzimajući ga u obzir, u sljedećoj fazi radionice bavit ćemo se orkestracijom: izborom instrumenata kao bitnim segmentom kod stvaranja filmske glazbe pa ćemo tako upoznati i velik broj stvarnih i virtualnih instrumenata te zajedno raditi na stvaranju različitih atmosfera. Želja nam je da polaznici, bez obzira na ranije iskustvo i znanje, aktivnim sudjelovanjem u kreativnom procesu, sami stvore odsječak glazbene atmosfere, odaberu među već postojećim glazbenim brojevima ili kreiraju song za odabranu filmsku scenu.
 
 
RADIONICA STOP-MOTION TEHNIKE
Datum održavanja: 10., 11. , 12. siječnja
Vrijeme održavanja: od 10:00 do 11:30
Mjesto održavanja: POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Mislavova 11
Voditeljice: Vanda Kreutz, Sandra Bastašić
 
Kroz tri dana bavit ćemo se stop-motion tehnikom koju ćemo koristiti kako bismo saznali kako se objekti u filmu sami kreću. Stvori ćemo iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im razne položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču, kao u ranom razdoblju kinematografije pomoću kojih ćemo dobiti vlastite filmske efekte.
 
Program se održava zahvaljujući potpori Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova