početna - Restart na ZagrebDoxu

Restart na ZagrebDoxu

Četrvrtak, 22.02.2018
            

Velika godina za Restart na 14. ZagrebDox-u. Ovogodišnje izdanje festivala donosi čak tri filma u glavnim programima te posebnu retrospektivu filmova nastalih na Školi dokumentarnog filma. Važna je vijest da će u srijedu 28.2. u 19 sati svjetsku premijeru imati novi Restartov dugometražni dokumentarac 'Dani ludila' Damiana Nenadića kojega je festival uvrstio u regionalnu konkurenciju (ostali termini prikazivanja). Naša koprodukcija 'Playing Men' slovenskog redatelja Matjaža Ivanišina također je u konkurenciji, a na ZagrebDoxu imat će hrvatsku premijeru. Nakon uspješnih festivalskih pohoda, prvo zagrebačko prikazivanje u programu 'Stanje stvari' ima 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać (uto, 27.2., 18 h). U utorak i srijedu (27. i 28. u 18 sati) bit će prikazano čak 13 filmova nastalih u posljednjih nekoliko godina na Restartovoj Školi dokumentarnog filma. Kompletan popis filmova pogledajte OVDJE. Valja naglasiti da u retrospektivu nisu uvrštena dva filma Škole, 'Rezidba' Katerine Dude i 'Ljubi bližnjeg svoga' Darovana Tušeka jer su ranijih godina prikazani na ZagrebDoxu. 

Restart na ZagrebDoxu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media