početna - Masterclass Jean-Gabriela Périota - "Karika koja nedostaje"

Masterclass Jean-Gabriela Périota - "Karika koja nedostaje"

Petak, 23.03.2018
            

Restart i Dokukino u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj predstavljaju masterclass "Karika koja nedostaje" francuskog redatelja i montažera Jean-Gabriela Périota koji će se održati u petak (23. ožujka) s početkom u 19 sati, u Dvorani Müller kina Europa.
 
Dan kasnije, u subotu (24. ožujka) u 19 sati u istoj ćemo dvorani prikazati odabir Périotovih najboljih kratkih radova, koji su obišli više stotina festivala diljem svijeta, uključujući gotovo sva filmski najznačajnija odredišta poput Berlina, Rotterdama, Venecijanskog bijenala, Clermont-Ferranda ili IDFA-e. Autor će biti prisutan te će uz stručno vodstvo Igora Bezinovića publici odgovarati na pitanja.
 
Ulaz na masterclass je besplatan, a broj sjedala ograničen. Ulaznice za projekciju prodaju se na blagajni kina.

Masterclass Jean-Gabriela Périota -

Jean-Gabriela Périota zovu majstorom montaže te „kraljem arhive“, a većina njegovih kratkih filmova u zadnjih 15 godina djelovanja nastala je isključivo korištenjem raznih vrsta arhivskih snimki. 'Njemačka mladež' (2015.), njegov prvi dugometražni dokumentarni film, otvorio je prestižni program Panorama na Berlinaleu 2015. godine dok je 'Natsu no hikari' (2016.), njegov prvi dugometražni igrani film, svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u San Sebastianu 2016. nakon čega je zaigrao u europskim kinima.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media