početna - Playing Men nastavlja osvajati nagrade!

Playing Men nastavlja osvajati nagrade!

Četrvrtak, 14.06.2018
            

'Playing Men' nastavlja osvajati nagrade, ovaj put u Crnoj Gori i Brazilu. Na 9. izdanju UnderhillFesta u Podgorici, međunarodni žiri (Ivan Salatić, Marko Grba Singh, Miljenka Čogelja) filmu je dodijelio nagradu "Maslačak" za najbolji regionalni dokumentarac. U istim trenucima, ali otprilike 11.000 kilometara dalje, u brazilskom gradu Curitiba (država Paraná na jugu Brazila) film je osvojio "Prêmio Olhar" - najviše priznanje međunarodnog žirija festivala Olhar de Cinema '18 - Curitiba Int'l Film Festival, odnosno glavnu nagradu u dugometražnoj konkurenciji i tako postao najbolji film festivala. 

Playing Men nastavlja osvajati nagrade!

Filmu je žiri u Podgorici nagradu dodijelio uz objašnjenje: "...film svojom kolažnom strukturom vodi gledaoca kroz poetično putovanje po zemljama Mediterana i na duhovit i lagodan način prikazuje mnogobrojne igre koje muškarci igraju. Film takođe istražuje i odnos prema tradiciji i kompetativnosti, vješto se poigravajući sa terminom "igra / play", koji se u filmu reflektuje kroz sport, muziku ali i glumačku igru. Playing Men je sjajan primjer hibridnog djela u kome se brišu granice između dokumentarnog i igranog filma, kombinujući život kakav jeste sa meta - filmskim momentima."
 
Olhar de Cinema – Curitiba Int’l Film Festival (Paraná, Brazil) je od osnutka 2012. godine postao jedan od najvećih filmskih festivala u Brazilu, čije programe je dosad posjetilo više od 120.000 gledatelja.
UnderhillFest je posvećen dugometražnim dokumentarnim filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću,idejom i snagom svojih priča. 

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media