početna - Restart sudjelovao u STEPS projektu

Restart sudjelovao u STEPS projektu

Ponedeljak, 25.06.2018
            

STEPS projekt zajednički je pilot projekt Europske Unije i Vijeća Europe koji ima za cilj izgradnju i jačanje zajednica, promicanje solidarnosti, dijaloga i međusobnog razumijevanja između različitih zajednica, kroz akcijske planove temeljena na participaciji. U pilot projektu STEPS uključeni su gradovi Rijeka i Lisabon. U tom kontekstu posebno je koncipiran projekt Šalji dalje/Pass it on – kulturno nasljeđe i dodana vrijednost kojim se predstavlja pet susjedstava Primorsko-goranske županije, a koji su dijelom programa Rijeka 2020 EPK – programskog pravca 27 susjedstavaRestart je od 18. do 24 lipnja sudjelovao u realizaciji dislocirane edukacije zajedno s organizacijom Ubiqa iz Španjolske, koja već dugi niz godina radi u provedbi razvoja socijalne komunikacije i participativnih projekata usmjerenih ka podizanju svijesti.

Restart sudjelovao u STEPS projektu

Intenzivni višednevni program realizirali su Restartovi edukatori Igor Bezinović, Ivan Granić, Vanda Kreutz, Vedran Senjanović i Kristina Macuka u pet susjedstava: gradu Cresu, Kastavu, Gomirju, Novom Vinodolskom i Drenovi
Rad se bazirao na dijalogu, reflektiranju i e-vještinama s namjerom stvaranja sadržaja i digitalnih priča koristeći video, fotografiju, zvuk i ostale izvore kako bi se potaknuo razvoj iskustava te podizanju uključenosti građana. Cilj je bio poticati građane na sudjelovane i promicati stvaranje sadržaja i digitalnih priča pomoću mobilnih telefona kao alata za stvaranje i diseminaciju kako bi građani mogli prikazati svoje pogled na stvarnost kroz digitalne projekte i audiovizualne i interaktivne platforme.
 
Više o projektu i nastalim radovima možete pronaći OVDJE.

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media