početna - Posebno priznanje Domu boraca na DokuFestu

Posebno priznanje Domu boraca na DokuFestu

Nedelja, 12.08.2018
            

Na upravo završenom DokuFestu u Prizrenu, najvećem regionalnom festivalu dokumentarnog filma, 'Dom boraca' Ivana Ramljaka osvojio je posebno priznanje žirija u Balkan Dox konkurenciji. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i Restarta, a žiri koji su činili Tara Judah, Marina D. Richter i Goran Dević, ovako su obrazložili svoju odluku: 'Želimo priznati talent koji ne samo da vraća povijest, već duboko rezonira s današnjicom. Zbog svoje besprijekorne tehnike; izvrsno oblikovanje, upotrebu boje i nježnu ruku gledajući preko ramena ljudi koji hvata njihov osjećaj melankoličnosti i nostalgije.' U istoj konkurenciji prikazana su još dva Restartova filma, 'Dani ludila' Damiana Nenadića i koprodukcija 'Playing Men' Matjaža Ivanišina.  

Posebno priznanje Domu boraca na DokuFestu

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media