početna - Orbiti priznanje u Portu, 3. rujna 2015 na 25 FPS

Orbiti priznanje u Portu, 3. rujna 2015 na 25 FPS

Ponedeljak, 01.10.2018
            

'Sve još uvijek u OrbitiDane Komljena i Jamesa Lettimera na upravo završenom Beast International Film Festivalu u Portu (Portugal), nagrađen je posebnim priznanjem (Jury Mention) u kategoriji experimentalEAST. Film je nagrađen 'za meditativno istraživanje, atmosferičnu dinamiku geopolitički neizgovorenog i kreaciju subjektivnog krajolka koji publiku poziva da se pridruži'. Beast IFF održan je od 26. do 30. rujna, a posvećen je kratkometražnoj kinematografiji istočne Europe. Film '3. rujna 2015' Sare Jurinčić nastao na zadnjoj Školi dokumentarnog filma osvojio je nagradu Green DCP na 14. izdanju 25 FPS festivala jer je to 'rad koji rastače i preskače filmske rodove kako bi se suočio s osobnom traumom.'

 

Orbiti priznanje u Portu, 3. rujna 2015 na 25 FPS

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media