početna - Šest festivala u 10 dana

Šest festivala u 10 dana

Srijeda, 03.10.2018
            

Četiri Restartova filma ovaj su tjedan na programima šest festivala u Litvi, Luksemburgu, Švicarskoj, Peruu, Šri Lanki i Hrvatskoj. 'Dani ludila' Damiana Nenadića u konkurenciji su Cuzco Underground Cinema Festivala u istoimenom peruanskom gradu, a 9. listopada počinje veliki Human Rights Film Festival Lugano (Film Festival Diritti Umani Lugano, Švicarska) koji je za svoje peto izdanje odabrao i ovaj film. Kratki školski 'Mama zašto plačeš' Vladimire Spindler u kratkometražnoj je konkurenciji Jaffna International Cinema Festivala koji se održava na istoimenom šrilankanskom poluotoku. 'Playing Men' Matjaža Ivanišina u glavnom je programu Vilnius Documentary Film Festivala te u programu 'Cinedocs', festivala srednje i istočnoeuropskog filma CinEast koji se od 4. do 21.10. održava u Luksemburgu. U istom programu društvo mu pravi 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića koji ovih dana možete pogledati i u konkurenciji nama jako dragog i prijateljskog festivala Dokuart u Bjelovaru.

Šest festivala u 10 dana

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media