početna - Srbenka u Francuskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Portugalu i SAD-u

Srbenka u Francuskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Portugalu i SAD-u

Nedelja, 14.10.2018
            

Dok čeka rezultate službenih nominacija za Europsku filmsku nagradu, 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića polako premašuje brojku od 3000 gledatelja u hrvatskim kinima i najavljuje neke nove nagrade i festivale. S upravo završenog pariškog izdanja Festivala Signes de Nuit stiže nam vijest da je ovogodišnji žiri Jacques Puy, Marina Mazotti i Roshan Bikram Tahuri filmu dodijelio Signs Award u dokumentarnoj konkurenciji. 'Srbenka' je upravo imala američku premijeru u dokumentarnom programu 54. Chicago International Film Festivala, a rumunjsku u konkurenciji doumentaraca iz srednje i istočne Europe na Astra Film Festivalu koji se baš sad odvija u gradu Sibiu. Ovotjedni niz festivalskih uspjeha završit ćemo najavom da je Nebojšin film i u programu Heart Beat velike doclisboe (Lisabon, Portugal), kao i u Doc Alliance sekciji nadolazećeg Jihlava Documentary Film Festivala (Jihlava, Češka).

Srbenka u Francuskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Portugalu i SAD-u

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media