početna - Studija slučaja i KineDok film "Ultra" s redateljem Balázsom Simonyijem na Zagreb Film Festivalu

Studija slučaja i KineDok film "Ultra" s redateljem Balázsom Simonyijem na Zagreb Film Festivalu

Subota, 17.11.2018
            

Balázs Simonyi, mađarski redatelj  i spartatlonski trkač, gostuje na dvije projekcije svog filma "Ultra" za koji kaže da je "ponajmanje film o trčanju", a više priča o ljudskim životima i odlukama. 

Studija slučaja i KineDok film

KineDok, nezavisni filmski klub i međunarodni projekt koji već 5. godinu za redom premješta film iz kina te ga dovodi tamo gdje je publika, za ovu je priliku udružio snage sa Zagreb Film Festivalom i Nezavisnom Udrugom Mladih u Ivanskoj te u Hrvatsku dovodi maratonaca koji je jednu od najtežih utrka na svijetu istrčao čak 6 puta!

Njegov uspješni dokumentarni prvijenac "Ultra", 17. studenog (subota), početkom u 16h, bit će prikazan u okviru Industry programa ZFF-a, u dvorani F22, a samo dan nakon (18. studenog, nedjelja) u Nezavisnoj udruzi mladih (NUMI) u Ivanskoj, s početkom u 19h.

Ultra prati pet trkača na 246 kilometara dugoj utrci koja traje 36 sati, od kojih je jedan i sam redatelj. To je film o ljudima koji su svoj život posvetili trčanju i koji uranja u živote i razloge trkača za sudjelovanjem u ekstremnom maratonu.

U subotu, 17.11., nakon projekcije Simonyi će održati studiju slučaja - Trči, redatelju, trči! – Trostruki život filmaša, u kojoj će pokazati kako je to biti u dvostrukoj ulozi: ispred i iza kamere, put koji je film prošao od razvojne faze do postprodukcije i kreativna marketinška rješenja koja je ekipa filma koristila nakon završetka filma.

Nakon Zagreba, u nedjelju, 18.11., Simonyi gostuje u Ivanskoj, u Nezavisnoj udruzi mladih, gdje će nakon projekcije s redateljem razgovarati glumac Ivan Ožegović.

Ulaz na obje projekcije je slobodan, a više informaciju o filmu i projekcijama možete pronaći na www.kinedok.net

Još

Liburnia film festival

Newsletter


Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma
Škola dokumentarnog filma održava se u Zagrebu jednom godišnje i zamišljena je kao intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Saznaj više ovdje

Filmska početnica

Filmska početnica
Filmska početnica, naziv je projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu.

Saznaj više ovdje

KineDok

Produkcijski letak 2017

Institucionalna podrška

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Restart je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Zaklada Kultura Nova

Creative Europe Media